Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Nu este cazul meu, dar si daca ar fi epidemie de ciuma, sint oameni care trebuie sa mearga la munca, nu poate sta toata lumea acasa!

Link spre comentariu
Acum 12 minute, sesebe a spus:

Deci nimeni nu vrea sa stea în casa în autoizolare........... 

Te intreb foarte serios: painea, lactatele, ceaiurile si apa sunt la magazine diferite. Deja sunt 4. Nu trebuie sa merg sa le cumpar? Ma hranesc cu aer?

Link spre comentariu
Acum 23 minute, sesebe a spus:

Deci nimeni nu vrea sa stea în casa în autoizolare........... 

Eu da. De joia trecută pînă azi am ieşit o singură dată, ieri.

Link spre comentariu

Eu am noroc, este aproape Lidl de mine, ma duc, stau la coada sa intru si am aprovizionat pe 2 saptamini casa, la ciiniuc am pe 1 luna, are conserve.

Link spre comentariu

Yuval Noah Harari
15 martie 2020

Poate că cel mai important lucru pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă este că extinderea
epidemiei în orice țară pune în pericol întreaga specie umană. Asta deoarece virusurile
evoluează. Virusurile, cum este corona, își au originea la diverse animale, ca liliecii. Când
trec la oameni, sunt la început slab adaptate gazdei lor umane. În timp ce se înmulțesc în
corpul omenesc, suferă uneori mutații, cele mai multe inofensive, dar, din când în când,
câte una face ca virusul să devină mai infecțios sau mai rezistent în fața sistemului imun -
iar această tulpină de virus se răspândește apoi rapid în populația umană. Din moment ce o
singură persoană poate găzdui miliarde de particule virale care suferă replicări continue,
orice om infectat oferă virusului miliarde de noi ocazii de a deveni mai adaptat
organismului uman. Fiecare purtător este ca un tonomat de jocuri de noroc care oferă
virusului miliarde de bilete de loterie - iar virusul are nevoie să extragă un singur bilet
câștigător pentru a prospera.
Aceasta nu este o simplă speculație. În cartea sa Crisis in the Red Zone, Richard Preston
descrie un asemenea lanț de evenimente în timpul epidemiei de Ebola din 2014. Epidemia a
izbucnit atunci când un virus s-a transmis de la liliac la om. Virusurile acestea provocau
deja boli grave oamenilor, dar erau încă adaptate să trăiască mai degrabă într-un corp de
liliac decât într-un organism uman. Ceea ce a transformat Ebola dintr-o boală relativ rară
într-o epidemie furibundă a fost o singură mutație dintr-o singură genă dintr-un singur
virus Ebola care a infectat un singur om, undeva în zona Makona din Africa de Vest.
Mutația a permis tulpinii mutante de Ebola - numită tulpina Makona - să se conecteze la
transportorii de colesterol ai celulelor umane. În loc de colesterol, transportorii introduceau
în celule virusuri Ebola. Tulpina Makona a fost de patru ori mai infecțioasă pentru oameni
decât cea inițială.
În timp ce citești acest rânduri, s-ar putea ca o mutație similară să aibă loc într-o singură
genă dintr-un coronavirus care a infectat o persoană din Teheran, Milano sau Wuhan. Dacă
asta se va întâmpla cu adevărat, va reprezenta o amenințare nu doar pentru iranieni, italieni
sau chinezi, dar și pentru propria ta viață. Oamenii din întreaga lume au interesul comun de
a nu oferi coronavirusului o asemenea oportunitate. Iar asta înseamnă că trebuie să
protejăm fiecare persoană din fiecare țară.

Arnold2.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred că virusurile astea sunt într-un fel, o formă de control a populaţiei planetei, nu apar deloc întâmplător....ca şi acest Corona.Se ştie că planeta e suprapopulată, iar virusul ăsta e doar un înlocuitor al marelui meteorit care a provocat extincţia dinozaurilor.

Link spre comentariu

De curiozitate, s-a gândit careva zilele astea la Mafia italiană!? :rzbSă le mulțumim... 

În Japonia, Yakuza, după ww2 au pus mâna la reconstrucția țării, ăștia invers! 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

sau poate au dreptate cei care afirma ca virusul desi se raspindeste foarte rapid, prezinta un pericol letal doar pentru cei cu imunitatea scazuta, care mai au deja si alte boli grele, adica exact cum sint batrinii! batrini de care Italia si Spania sint pline, acolo retragindu-se mare parte din pensionarii europei!

Apropo, un articol din presa de astazi!

https://adevarul.ro/tech/stiinta/o-companie-medicala-vrea-dea-judecata-voluntari-imprima-3d-echipamente-tratamentul-covid-19-1_5e71f2285163ec4271033e1e/index.html

Link spre comentariu
Acum 8 minute, RST a spus:

Nu ar fi niciun interes pe tema asta, de ai mai "  rari ".

Vali se refera la interesul naturii de a-şi face selecţia. Că ne place sau nu, pămîntul ăsta pe care trăim are propriile lui legi.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, ratza a spus:

Vali se refera la interesul naturii de a-şi face selecţia. Că ne place sau nu, pămîntul ăsta pe care trăim are propriile lui legi.

Exact.Nimic nu e întâmplător, toate au un rost, chiar dacă nouă ne scapă....aşa cum lipsa lupilor cauzează creşterea numărului de ierbivore şi cum toate speciile sunt legate, trebuie să existe un factor de control şi pentru oameni.Când nu ne omorâm între noi în războaie, intervin vietăţile astea mici....

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări