icar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Stati nitel, nu am zis sa nu fii informat, am zis ca panica nu-i buna. Daca iti arata niste rafturi goale si disperati cu carucuiare pline, strazi goale, se cheama ca esti informat? Sau mai util e sa-ti spuna pina unde a ajuns gripa, nu unul cu febra de la masea sau tuse, ca s-a inecat cu berea, ce masuri se iau, ce masuri sa iei tu, cum sa te oblojesti si sa te aperi. Asta e informare, rafturile goale, nu! Cind a fost accidentul de la Cernobîl, vorbeam cu ai mei tot la doua zile: ce sa manince, ce sa nu manince, cum sa iasa afara, cum sa intre in casa, cu sa se spele, cum sa aeriseasca. Daca zilnic le spuneam, "mai, o sa faceti cancer, va cade parul, nu mai faceti copii!" , era mai bine? Link spre comentariu
icar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 5 minute, Marele Savant a spus: cei 10 ani de foame, frig si intuneric ante 1989! Hai, mai taie dracului din ele! Ce drac exportam acum? Da, Logane si Forduri! Altceva? Cereale si materie prima, in special, apoi forta de munca! In oras posta are program de lăhuză, de la 8 la 16! Oare de ce? De vreo luna de zile, Savini cauta muncitori chiar si necalificati! De ce tine asa de mult anuntul? Ma uit pe santierul autostrazii: 5 - 10 muncitori ce par mai mult a freca manga. Autostrada trebuia data in folosinta de pe la mijlocul anului trecut, ori pe santier batea mai mult vintul, decit se lucra! Lasa statisticile si informarile oficiale, ca seamana cu alea de pe vremea impuscatului! Ca daca matale ai mincat un pui, iar eu nici unul, carevasăzică, statisic, amindoi am mincat cite un pui! Link spre comentariu
icar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Uite informatii de ultima ora, pertinente. Guvernul a luat masuri impotriva coronavirusului: a importat 40 de tone de lemn, pentru batut in el! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 16 minute, icar a spus: Hai, mai taie dracului din ele! Ce drac exportam acum? Da, Logane si Forduri! Altceva? Cereale si materie prima, in special, apoi forta de munca! In oras posta are program de lăhuză, de la 8 la 16! Oare de ce? De vreo luna de zile, Savini cauta muncitori chiar si necalificati! De ce tine asa de mult anuntul? Ma uit pe santierul autostrazii: 5 - 10 muncitori ce par mai mult a freca manga. Autostrada trebuia data in folosinta de pe la mijlocul anului trecut, ori pe santier batea mai mult vintul, decit se lucra! Lasa statisticile si informarile oficiale, ca seamana cu alea de pe vremea impuscatului! Ca daca matale ai mincat un pui, iar eu nici unul, carevasăzică, statisic, amindoi am mincat cite un pui! cauta, draguta, cauta! informatia e la un click distanta de tine! doar daca nu vrei sa afli, nu afli! fa-ti un bine si vezi care a fost structura exporturilor in ultimii ani cind exporturile au fost de circa 70 de miliarde de euro anual! Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Mai sunt si oameni normali in tara asta. Vasile Astărăstoae, medic legist român, a răspuns la multe dileme legate de noul coronavirus. ”Până acum câteva zile nu am acordat nicio atenție știrilor legate de epidemia cu coronavirus. Am fost ocupat, nu am urmărit știrile. Dar, nici în cele mai sumbre scenarii, nu puteam să-mi imaginez isteria colectivă și globală, care s-a declanșat. După mai multe zile, când am deschis televizorul, am crezut că fie a început al III-lea război mondial, fie a venit sfârșitul lumii. Spun isterie globală pentru că ea nu este numai în România. Ea se manifestă și în China, Italia, Austria etc. Nu mi-am imaginat că nu se vor analiza parametrii epidemiei. Dacă suntem cât de cât raționali, putem să observăm că mortalitatea (raportata la numărul de îmbolnăviri declarate, și nu la populația generală) este de aproximativ 2,4%, apropiată de cea prin gripă în 2018 și că coronavirusul are o patogenie scăzută. Cei care au decedat în Italia aveau comorbidități majore (neoplasm, BPOC, insuficență cardiacă stadiul III). Chiar dacă măsurile autorităților din Italia au trezit admirația unor oficiali români, în realitate, multe sunt absurde, între care carantina și arestarea celor care nu o respectă. Această panică isterică se explică prin faptul că nu avem studii legate de coronavirus (oamenii se tem de necunoscut), de viteza de propagare a epidemiei și de faptul că nu există un vaccin (ca și cum vaccinarea ar fi panaceu universal). Se știe că, unul dintre efectele perverse ale idolatrizării vaccinării (și propaganda în acest sens) este că se creează un sentiment de siguranță și nu se mai iau alte măsuri protective împotriva bolii, măsuri care sunt deseori mai eficiente decât vaccinarea. În absența unui vaccin, în loc să luăm măsurile simple și verificate, apelăm la alt idol (ineficient), și anume: carantina Carantina: o perioadă de timp în care un vehicul, o persoană sau un material suspect de a transporta o boală contagioasă sunt reținute, sunt izolate forțat în scopul de a preveni intrarea acelei boli într-o anumită zonă; izolare forțată sau restricționarea liberei circulații cu scopul de a preveni răspândirea unei boli contagioase (Dictionary of the English Language, 4th Edition, 2000). Cuvântul carantină provine din limba franceză medievală – înseamnă 40 de zile. Prima consemnare (carantina de 40 de zile) se referea la izolarea vapoarelor și a persoanelor înainte de a intra în portul Dubrovnik (Ragusa) în 1377 pentru a impiedica răspândirea ciumei (moartea neagră). Carantina a fost practicată (fără succes) şi în scopul prevenirii răspândirii altor boli, cum ar fi: lepra, sifilisul (în Europa de Nord – în jurul anului 1490), a febrei galbene și a holerei asiatice în Spania (în 1831). În Veneția, în 1348, au fost desemnați trei „gardieni” ai sănătății publice cu scopul de supraveghea carantina și a împiedica răspândirea ciumei Printre primele acte legislative referitoare la carantină se numără Quarantine Act promulgat în Anglia în 1710. Arbitrarul, care domina în practicarea carantinei, a impus o serie de reglementări internaționale. Au avut loc o serie de conferințe (Paris – 1852, Constantinopol – 1866, Viena – 1874, Roma – 1885) la care au participat reprezentanți ai marilor puteri europene cu scopul de a uniformiza acțiunile destinate prevenirii răspândirii bolilor infecțioase. Concluzia acceptată a fost abandonarea doctrinei carantinei ultra riguroase, impunerea unor standarde internaționale minime, cu posibilitatea ca fiecare țară să impună propriile rigori funcție de particularitățile situației. În a doua jumătate a secolului XX, s-a concluzionat că, într-o epidemie, carantina nu infulențeaza decât într-o proporție mică desfășurarea acesteia. Provoacă, însă un conflict între respectarea drepturilor pacientului și politica statului, care limitează în primul rând autonomia (prin limitarea liberei circulații a persoanei, absența consimțământului, tratament impus și excluderea confidențialității). Sunt atinse principiile etice – principiul beneficiului, non-vătămării și justiției. De aceea carantina trebuie introdusă doar atunci când pericolul este major și iminent, este dovedită eficentă și doar asupra vehicolului care transmite agentul patogen. Până în prezent, studiile multicentrice și metaanalizele nu au validat carantina ca metodă eficentă profilactică. Cu toate acestea ea este utilizată fără masură. De ce? Specialiștii (chiar și cei care nu cred în ea) o recomandă („nu face rău și ne protejează – nimeni nu o să ne acuze că nu am luat toate măsurile”), populația se simte protejată, iar autoritățile publice se justifică spunând „așa recomandă știința”. Aceste masuri înseamnă de fapt tirania științei. Știința care încearcă o tiranie prin intermediul statului. Știința care necontrolată devine o armă seculară, un crez care este impus prin amenzi și închisoare, care este proclamat ca adevăr nu în predici, ci în legi și statute și care este răspândit nu de pelerini, ci de polițiști. Problema științei oficiale este aceea că ea pe masura ce devine treptat tot mai oficială, este tot mai puțin științifică. Dacă există oamenii cărora le pasă de adevăr și încearcă să obiecteze, ei sunt îngrădiți, marginalizați, boicotați și împiedicați prin toate mijloacele să-și susțină punctul de vedere. Apar totuși trei întrebări justificate Va ajunge epidemia în România? Mai devreme sau mai târziu, da. În condițiile actuale de mobilitate a populației, este practic imposibil să oprești circulația virusului într-o arie geografică limitată. Rolul autorităților este de a depista precoce bolnavii și purtatorii pentru a se putea limita extinderea necontrolată a epidemiei. Există un pericol grav pentru sănătate? În acest moment nu, pentru majoritatea populației. Pericolul este real pentru persoanele vârstnice cu co-morbidități (cu alte afecțiuni – majoritatea cronice). Îngrijorarea moderată și justificată trebuie să fie legata de posibilitatea coronavirusului să sufere mutații, care să-i crească patogenitatea. De aceea autoritățile trebuie să supraveghe permanent această posibilitate. Ce masuri să luăm pentru a ne proteja? Putem să ne protejăm fără a intra în panică. Nu prin măsuri polițienesti, ci prin măsuri de bun simț: evitarea locurilor aglomerate, dezinfecție, spălat des pe mâini, utilizarea batistei și a maștilor etc”, a scris Vasile Astărăstoae. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 38 minute, icar a spus: Ca daca matale ai mincat un pui, iar eu nici unul, carevasăzică, statisic, amindoi am mincat cite un pui! Ba cate jumate fiecare... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Petrol , logan , ford inseamna bani ( netaxati / impozitati ) scosi din tara ,nu export . Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Măştile chirurgicale s-au scumpit cu 3000%, să fie efectul capitalismului românesc (PNL) ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Mi s-a luat de măștile astea... aproape toți elevii au, botnițe deastea la gură, nici nu înțelegi ce zic Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: Voi, cei care imprastiati toate aceste intoxicari, o faceti din nestiinta, reavointa sau pentru ca asa scrie in fisa postului? Altfel ati afla usor cit a fost PIB-ul Romaniei in ultimii ani! la fel de usor ati afla ca acuma se exporta in citeva luni cit s-a exportat in toti cei 10 ani de foame, frig si intuneric ante 1989! Până în 89 se exporta mult și ieftin ..acum se expotă puțin și mai scump ...dar , banii nu mai sunt ai noștrii! Deci ...tot pe acolo suntem...pentru că altfel, nu s-ar văita guvernanții că n-au bani de pensii si alocații pentru copii!Dacă nici pentru astea nu au bani...de altceva ce să mai zicem!? Stăm cu mâna întinsă la Bruxelles...și dacă suntem copii cuminți ...o să ne dea și nouă un oscior de ros! Link spre comentariu
Dan57 Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 18 ore, cocochannel a spus: dezinformarea e mai buna decat panica. io sunt curios cand or sa taie internetul. Verifica sursele inainte de comentarii si apropos de internet: Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Iohanis daca ar fi hotarat si un pic istet l-ar pune pe Ciuca generalul prim-ministru si pe Orban candidat la primaria Bucurestiului. Generalul se ocupa sa tina gripa sub control asa incat Romania sa ramana o tara curata(macar pe hartie). Apoi l-ar chema urgent pe Catu ministrul de finante si i-ar da tema sa creeze cat mai multe facilitati financiare pentru toate firmele si sa usureze intrarea companiilor din afara UE. In pasul 3 ar trimite ministrul de externe in China sa caute firme chinezesti care sa mute repede productia cu totul in Romania, asa incat sa castige ambele parti. Chinezii vor fi ocoliti cel putin un an de acu inainte din cauza virusului, s-ar putea sa le convina varianta cu Romania, evita falimentul. Mai departe invitate firmele americane in urma facilitatilor fiscale pe care ar trebui sa le ofere Romania. La fel trebuie procedat si cu Germania, alti europeni si foarte important, Marea Britanie. In acelasi timp Rares Bogdan ca tot ii place diaspora, trebuie trimis in comunitatile romanesti unde sa le ofere sansa sa se intoarca sa munceasca la firmele noi venite in Romania sau de ce nu la firmele lor nou infiintate aici. In paralel redus drastic aparatul de stat, jumatate din cei care lucreaza la stat si sunt asistati sociali dati afara si indrumati, ajutati sa se orienteze catre zona privata a economiei. Cea mai mare piedica este PSD-ul dar este si cel mai usor de rezolvat. Toti psdistii sunt grav corupti, nu trebuie decat sa asmutesti DNA-ul asupra lor si iti vor manca din palma iar asta fara sa faci nimic ilegal, totul legal. La fel facut si cu primarii mafioti care sunt indaratnici si pun piedici dezvoltarii societatii. Corona virusul pentru PNL si cel mai important, pentru Romania, se poate dovedi o mana cereasca daca stii cum si vrei sa joci aceasta carte. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 (editat) Acum 13 minute, sk24bpo a spus: In acelasi timp Rares Bogdan ca tot ii place diaspora, trebuie trimis in comunitatile romanesti unde sa le ofere sansa sa se intoarca sa munceasca la firmele noi venite in Romania sau de ce nu la firmele lor nou infiintate aici. Tu vrei să zici că rareș cheliosu...e în stare să convingă diaspora, să vină în țară și să facă muncă de chinez??! (cu plată de chinez...bineînțeles) Editat Februarie 25, 2020 de elmar Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Fie painea cat de rea .... tot mai bine as pleca! Link spre comentariu
icar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Da Dorule, voiam sa spun doi pui, n-am fost atent. Mai fratilor, da e asa de complicat sa pui o batista oeste gura, ca e tot aia! E ca si cu pastilele de iodura de potasiu, dupa Cernobîl! Inutile in contextul dat, dar scumpe! Link spre comentariu
Postări Recomandate