Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Incepe sa miste forumul, acum sau a terminat lumea de bobinat drosele si trafuri de iesire... sau sunt gata cumparaturile pt rezerve strategice :da

Link spre comentariu
Acum 37 minute, BRANCA a spus:

Stranie chestie cu statistica anterioara.Copii mici,care se zice ca n-au inca sistemul imunitar al adultilor,nu mor!Pot savantii acum sa explice fenomenul?

Este încă un virus relativ nou, chiar și "savanții" (termene forțat) nu pot spune prea multe ținând cont că nu se cunosc cu exactitate datele esențiale / de bază. Adică: cum a apărut virusul si de la ce / cine a fost transmis prima oară, când si cum se răspândește (date exacte, nu presupuneri), perioada de incubație s.a.m.d.

Poate chiar sistemul imunitar asa zis puternic oferă o reacție mult prea agresivă a organismului și se intră in colaps, deși organismul oamenilor trecuți de o anumită vârstă nu cred că mai au aceeași capacitate de lupă timp îndelungat si nici de recuperare.

Când eram mic făceam febră mare aproape in fiecare an dar imi trecea repede, acum daca fac 39°C de grade zac o săptămână și mă simt "ca lovit de tren".

Editat de Stefan
Link spre comentariu

sunt multe necunoscute privind acest asa zis virus........cine garanteaza ca dupa 14 zile de carantina virusul dispare 100%? sunt teorii care spun ca poate dura si 30 zile sau mai mult, asadar adevaratul pericol incepe cand vor iesi cei din vami din carantina........mie mi se pare suspect cum au reusit chinezii sa reduca infectarile, e foarte dubios, probabil ori au gasit un leac  ori mint ca intotdeuna, sper in a doua varianta caci daca au gasit remediul il vor vinde pe bani grei lumii......

Link spre comentariu

@david321 dacă au găsit leac sigur il găsesc și altii, e doar o chestiune de timp cu testele clinice ce pot dura mai mult ca găsirea leacului.

Poate că mint dar eu cred că foarte mult au ajutat regulile extrem de stricte și faptul că in zona epicentrelor nu au o populație atât de bătrână ca in Europa + vicii. Oamenii in China chiar respectă ce spune statul, asta ține atât de educație dar mai ales de frică.

Citeam că acum au un sistem foarte riguros de verificare si "marcare" a celor ce intră in țară deoarece, zic ei, că au mai multe cazuri noi din exteriorul țării, la noi se intră ca prin brânză.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Exact ceea ce am spus eu ceva timp in urma,daca ramane inactiv, ascuns pe undeva prin organism,anumit "Factor X" il va re activa si va declansa o forma de boala mult mai grava?Explicatia ca ,copiii au sistemul imunitar mai putin dezvoltat si nu reactioneaza asa urat la expunere,ar fi fost un factor din contra benefic pentru batrani caci se stie ca inaintarea in varsta debiliteaza sistemul imunitar,deci ar fi trebuit cumva sa treaca mai usor de boala,dar,iarasi nu ni se spune totul.

Acum 34 minute, david321 a spus:

mie mi se pare suspect cum au reusit chinezii sa reduca infectarile

Daca va aduceti aminte au aratat la tv cum ii tarau cu forta pe cei ce nu voiau sa intre benevol in carantina,asa au facut ca sa se reduca nivelul imbolnavirilor.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, david321 a spus:

sunt multe necunoscute privind acest asa zis virus........cine garanteaza ca dupa 14 zile de carantina virusul dispare 100%? sunt teorii care spun ca poate dura si 30 zile sau mai mult, asadar adevaratul pericol incepe cand vor iesi cei din vami din carantina........mie mi se pare suspect cum au reusit chinezii sa reduca infectarile, e foarte dubios, probabil ori au gasit un leac  ori mint ca intotdeuna, sper in a doua varianta caci daca au gasit remediul il vor vinde pe bani grei lumii......

nu, nu dispare, dupa 14 zile se stie sigur daca il ai sau nu il ai.

Link spre comentariu

CITAT:   ?Explicatia ca ,copiii au sistemul imunitar mai putin dezvoltat si nu reactioneaza asa urat la expunere,ar fi fost un factor din contra benefic pentru batrani caci se stie ca inaintarea in varsta debiliteaza sistemul imunitar,deci ar fi trebuit cumva sa treaca mai usor de boala,dar,iarasi nu ni se spune totul.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A explicat la tv o asistenta din Italia: inflamatia este reactia organismului la infectare. La adulti este raspunsul prea puternic. La copii reactia este mai slaba dar organismul lupta pt ca sistemul imunitar este ok. La batrani nu conteaza daca raspunsul nu este ca la un matur, sistemul lui imunitar este erodat si nu raspunde eficient ca la copii. Sper ca am folosit cat de cat corect termenii si am retinul esenta mesajului. Mai mult, fata de Arafat a spus ca vitamina C este contraindicata la adulti pt ca ea exact asta face- creste reactivitatea prin inflamarea tesutului.

Link spre comentariu

Cică în China au fost pacienți care s-au vindecat, iar ulterior (la maxim o luna), s-au infectat iarăși. Nasol, asta ar însemna că vaccinul ar fi frecție la picior de lemn, din cauza mutațiilor mai rapide pe care le face coronavirusul, comparativ cu virusul gripal sezonier. 

Editat de marius75
Link spre comentariu
Acum 6 minute, ratza a spus:

EU n-am înţeles clar dacă îl mai poţi lua şi a doua oară sau nu. 

Nu am studii de specialitate dar e oarecum clar că nu-l mai poți lua din nou din moment ce l-ai avut o dată. Deja sistemul imunitar a dezvoltat anticorpi capabili să învingă virusul, este ca  și cum ai fi vaccinat. 

Altfel de ce s-ar zbate lumea medicală  să creeze un vaccin, care funcționează pe acest principiu.

Link spre comentariu

Ca si la gripa odata vindecat sistemul imunitar dezvolta capacitatea de a-l recunoaste si anihila inainte de a afecta celula,problema este cand se produc mutatii si nu mai este recunoscut.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, marius75 a spus:

Cică în China au fost pacienți care s-au vindecat, iar ulterior (la maxim o luna), s-au infectat iarăși. Nasol, asta ar însemna că vaccinul ar fi frecție la picior de lemn, din cauza mutațiilor mai rapide pe care le face coronavirusul, comparativ cu virusul gripal sezonier. 

Există declarații oficiale in acest sens?

Zvonuri pot fi multe... in fel și fel de variante.

Greu de crezut că acest virus e mai al naibii ca oricare altul cunoscut până acum, și nu mai funcționează principiul vaccinarii ...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări