ratza Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Acum 51 minute, one a spus: Despre ce inconstienta vorbiti? Credeti ca era asa usor de intuit unde se va ajunge? Masurile luate in Italia au fost corecte doar ca s-a facut un compromis intre a opri si a merge inainte. E usor de zis oprim toate activitatile si stam acasa. Dar pe banii cui? Va dati seama ca asta nu e clar nici in ziua de astazi? Multi intreprinzatori din domeniul comercial risca falimentul iar cei din domeniul productiv/constructiv au mari probleme. Abia acum se discuta de subventii, amanarea unor plati, dar mie zilele astea din cont mi-au luat banii pt. facturi, in practica traim in tari relativ capitaliste unde statul poate decide dar doar partial si consecintele nu sunt usor de intuit. Nu e ca in China. Clasa politica din Italia, desi din multe puncte de vedere poate avea asemanari cu cea din Romania, este totusi un pic mai matura si de aceea si cuvantul in Europa are o greutate mai mare decat cuvantul Romaniei. Sa nu ne grabim sa cautam greseli caci au fost si vor mai fi dar in general s-au facut si multe lucruri bune. La per-tu, că nu sînt fosilă şi nici nu mă simt respecatbil. De inconştienţa oamenilor vorbeam, a fost un interviu luat pe la începutul lunii martie, cînd deja erau cîteva zeci de cazuri. Ştiau că e contagios, ştiau că au deja infectaţi, dar oamenii luau în derîdere şi-o dădeau în teoria conspiraţiei, aşa cum se practică şi în topicul aici de faţă. Mai mult, erau chiar aroganţi, la fel cum a fost imbecilul ăla din NBA. Dacă găsesc respectivul pun link. Evident că economia va fi pusă în cap (încă la nivel global), dar e preferabil să ai şi victime pe lîngă asta? Chiar sînt curois cum va tranşa Germania problema, fiindcă şi la ei e groasă situaţia. Legat de căutat greşelile, nu sînt de acord. Tocmai că trebuie căutate, găsite şi corectate. EDIT: Am găsit o mică mostră. Editat Martie 14, 2020 de ratza Link spre comentariu
VAX Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Nu pun alcool pe gura pentru am probleme cu ficatul si nici nu sunt dependent de ceva. Nu fumez, nici dulciuri nu mananc decat limitat, de cand am diabet. Asa ca n-o nimerisi. Copiii nu trebuie sa aiba alcool in casa. Cand sunt mari pot sa o ia razna de la anturajul prost. Este bine sa-i dresezi sa se fereasca de alcool si de droguri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 1 minut, BRANCA a spus: Intre aceste episoade unde sta "infractorul",adica virusul? In laboratoare, in fiole. Chiar acum, VAX a spus: Nu pun alcool pe gura pentru am probleme cu ficatul si nici nu sunt dependent de ceva. Nu fumez, nici dulciuri nu mananc decat limitat, de cand am diabet. Asa ca n-o nimerisi. Copiii nu trebuie sa aiba alcool in casa. Cand sunt mari pot sa o ia razna de la anturajul prost. Este bine sa-i dresezi sa se fereasca de alcool si de droguri. Cam naspa, daca te gaseste covidul te cam ciufuleste, cu atatea boli la bord. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Citat discutia e simpla dar si complicata ; complicata ca e subiect nou premize : e o infectie respiratorie ; date din literatura in ultimul an in franta au murit in jur de 4000 , in usa in jur de 15000, in romania 60 e vorba de gripa obinuita si de cifre oficiale actuala "gripa" fiind tot respiratorie va respecta, probabil aceleasi reguli (sint medic; specialitate mea e la mii de km de epidemiologie,dar am lecturat subiectul din ianuarie de pe diverse site-uri de specialitate) si am inteles oricum mai mult decit cei care nu au pregatire medicala adica facultate ) 1 spitalele obisnuite nu pot suporta "sarcina" e necasara sectie boli infectioase cu ATI si protejare personal de o calitate NASA (echipament de protectie deosebit, cautati pe sieul opiniatimisoarei.ro) 2 calitatea de purtator/infectat ti-o dau analizele care nu pot fi zilnice (cred ca am mentionat intr-o postare anteriora o pagina din ziarul le monde unde se precizeaza ce insemna faza 3 dintr-o epidemie. Si parca e diferita de varianta vehiculata in romania. Daca as avea raspuns la toate intrebarile nu ar mai exista boli . o precizare pentru dnl vax mergeti pe alte forumuri cu mycoplasma dvs sinteti un analfabet care ati obtinut un post prin circumstante nu prin valoare (ca in armata se pensioneaza unul, vine urmatorul ) dnl daniels va rog un link pentru ce afirmati simt un fel de vis urit; dupa priceperea la politica vine cea de la sport si apoi cea de la medicina (adica toata lumea se pricepe la toate) va rog sa-mi spuneti care din dvs aveti diploma de doctor (nu dotore ) va multumesc, daca nu va rog sa va abtineti (daca nu va puteti preleva de libertatea cuvintului , dar nu de a unei opinii autorizate Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Tocam,tocam si intre timp se pare ca e relativ bine.Adica n-a decedat nimeni inca in RO.Mi se pare o chestie foarte buna.Dincolo de "aprecierile" unora la actiunile de preventie. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 1 oră, johnelforum a spus: da , alcoolul de peste 60 grade distruge virusul , la aplicare externa Cea mai mare minciuna este adevarul spus pe jumatate. Asa ca poate ne lamuriti cât timp trebuie sa actioneze alcoolul de 60° pentru a distuge 99,9% din virusi. Din tratatele de specialitate, pe care le-am parcurs din plictiseala în tinerete, am retinut ca instrumentele chirurgicale de ex. se pot steriliza prin cufundare timp de minim 30 de minute în alcool etilic rectificat (adica >96°). Sper sa nu aflam ca trebuie sa tinem mâinile tot atât timp în spirt. Si apoi, ce facem cu virusii care misuna prin aer? Dam cu flit? În timpul epidemiilor de boli contagioase se practica afumarea cu antiseptice. Am auzit ca la Timisoara s-ar fi dat ordin sa se dezinfecteze carosabilul. Nu prea se afla nimic despre persistenta virusului. Cica pe suprafete de plastic (oare ce-o fi aia) rezista vreo trei zile. Cum suporta ultravioletele, radiatiile ionizante? Dar oxigenul, ozonul si oxizii de azot din aer? Ar fi culmea sa aflam ca tocmai mult hulitul motor dizal sa contribuie la uciderea virusului. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Macron joi seara a spus ca va demara discutii pentru a impiedica instalarea unei crize din pricina coronavirus. Ce am apreciat, este ca a spus: Franta va actiona si singura in aceasta directie (de a ajuta Italia) daca nu se gaseste o solutie la nivel de UE. Italia este al treilea motor din UE. Nu se poate sa fie lasat in pana. Trebuie reparat cat mai repede cu putinta. Acum dupa asta calda sa va zic si una rece: italienii se pare ca se plictisesc de moarte si ies pe balcon sa vorbeasca, pun muzica si stau la un pahar. Cand am vazut filmarea nu-mi venea sa cred. Baietii au bine scrijelit pe creier Carpe Diem! Va ca in Spania situatia este cam nasoala (alti petrecareti!). Link spre comentariu
VAX Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 7 minute, gas2 dan a spus: Dar, in situatia in care ne aflam eu zic ca nu este bine sa postam ziceri neverificate. Sau sa indicam si sursa. Nu vezi ca doctorii sunt depasiti de fenomen ? Ei nu gandesc logic, lucreaza pe baza de protocol terapeutic tocit la scoala. Au ochelari de cal. Daca nu exista proticol, in rest nu stiu nimic si nici nu-i intereseaza. Peste 99% din studentii de la medicina nu sunt interesati de cauzele bolilor si de cercetarea medicala, vor sa parvina pe seama diplomei. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 13 minute, VAX a spus: Nu pun alcool pe gura pentru am probleme cu ficatul si nici nu sunt dependent de ceva. Nu fumez, nici dulciuri nu mananc decat limitat, de cand am diabet. Asa ca n-o nimerisi. Copiii nu trebuie sa aiba alcool in casa. Cand sunt mari pot sa o ia razna de la anturajul prost. Este bine sa-i dresezi sa se fereasca de alcool si de droguri. În loc să-i dresez ca pe animale, cum văd că ţi-i consideri, eu mi-i educ să gîndească singuri. Cînd sînt mari pot s-o ia razna din cauza laţului în care au fost ţinuţi de stăpîn cînd erau mici. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 7 minute, adrian_pic a spus: Ce am apreciat, este ca a spus: Franta va actiona si singura in aceasta directie (de a ajuta Italia) Si au inceput sa-i ajute refuzand sa le trimita echipamente (masti si chituri de test) cand italienii le-au cerut. Ca si nemtii, de altfel. Noroc ca n-au mai avut chinezii nevoie de toate... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 19 minute, VAX a spus: Nu pun alcool pe gura pentru am probleme cu ficatul si nici nu sunt dependent de ceva. Nu fumez, nici dulciuri nu mananc decat limitat, de cand am diabet. Asa ca n-o nimerisi. Copiii nu trebuie sa aiba alcool in casa. Cand sunt mari pot sa o ia razna de la anturajul prost. Este bine sa-i dresezi sa se fereasca de alcool si de droguri. Draga tu ai spus ca ascunzi bautura de copil si nevasta! Ambii majori, vaccinati, samd! ala care ascunde bautura o face doar ca sa nu o imparta cu altii! Copii nu sint animale ca sa-i dresezi! de aici ne putem da seama ce au avut de patimit cei care au avut ghinionul sa te aiba drept dresor! Iar copilul ala tinut din scurt, cind scapa in libertate, ajunge mai rau decit daca ar fi crescut ca un copil normal! Link spre comentariu
gas2 dan Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Acum 13 minute, VAX a spus: Nu vezi ca doctorii sunt depasiti de fenomen ? Ei nu gandesc logic, lucreaza pe baza de protocol terapeutic tocit la scoala. Au ochelari de cal. Daca nu exista proticol, in rest nu stiu nimic si nici nu-i intereseaza. Peste 99% din studentii de la medicina nu sunt interesati de cauzele bolilor si de cercetarea medicala, vor sa parvina pe seama diplomei. Si eu ce sa cred? Cei 7 ani de acasa i-au adus pe studenti la asa comportament? Sau discipolii? Sau ambele? Editat Martie 14, 2020 de gas2 dan Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 20 minute, johnelforum a spus: va rog sa-mi spuneti care din dvs aveti diploma de doctor (nu dotore ) Dl. Vax nu are nevoie de nici o diploma, detine taina Sf. Graal si le stie pe toate! Asa ca va rog, putina atentie! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 4 minute, VAX a spus: Nu vezi ca doctorii sunt depasiti de fenomen ? Ei nu gandesc logic, lucreaza pe baza de protocol terapeutic tocit la scoala. Au ochelari de cal. Daca nu exista proticol, in rest nu stiu nimic si nici nu-i intereseaza. Peste 99% din studentii de la medicina nu sunt interesati de cauzele bolilor si de cercetarea medicala, vor sa parvina pe seama diplomei. Nici nu se poate altfel in majoritatea cazurilor. Cine are oo sa iasa din tipare trebuie si raspunda daca iese nasol. Cine crezi ca vrea sa fie erou pe gratis??? Acum se asteapta crearea unui medicament si in viitor aparitia unui vaccin. Medicii incep acte de vitejie doar cand unul din familie este pe ultima suta de metri si stim ca il pierd daca continua cu protocolul. Fiind din familie isi asuma raspunderea si incearca si chestii neconventionale. In China s-a putut "croseta" si pe langa protocol pentru ca aveau "binecuvantare de sus". In Vest nu exista nici o "binecuvantare de sus" deci nimeni nu indrazneste sa faca un pas in afara protocolului tocmai din cauza urmarilor financiare in cazul unui esec. La noi nu ne aflam in nici una dintre cele doua situatii, la noi piedica sunt colegii de breasla care musca ca turbatii daca un coleg incearca sa devina erou eclipsandu-i. Pe timpul garzii (adica noaptea) mai sunt pacienti care isi dau duhul din cauza medicilor (uneori rezidentul nu are curajul sa il trezeasca pe dom' doctor) si a doua zi la raport, jihadul incepe doar ca medicii au polite de platit intre ei si vor sa isi dovedeasca unii altora ca au mai mult de 2 oo si nu pentru ca i-ar deranja un mort in plus. Oricand si la orice ora medicii se scot si ... mortul este vinovat. Chiar da bine din cand in cand cate un deces .... mai baga psihoza in populatie ca altfel "ajung unii sa creada ca spitalul este baie comunala" - nu-mi apartine citatul. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 16 minute, VAX a spus: Nu vezi ca doctorii sunt depasiti de fenomen ? Ei nu gandesc logic, lucreaza pe baza de protocol terapeutic tocit la scoala. Au ochelari de cal. Daca nu exista proticol, in rest nu stiu nimic si nici nu-i intereseaza. Peste 99% din studentii de la medicina nu sunt interesati de cauzele bolilor si de cercetarea medicala, vor sa parvina pe seama diplomei. Maestre, daca incalca protocolul, il reclama ghiolbanu' si ajunge sa-si scrie memoriile din puscarie! Ai vazut cit s-a tocat pe chestia ca Beuran a intrat in sala de operatie cu ceasul la mina, desi deja nu mai era sterila cind a ajuns el! Acum 8 minute, gas2 dan a spus: Si eu ce sa cred? Cei 7 ani de acasa i-au adus pe studenti la asa comportament? Sau discipolii? Sau ambele? ce crezi tu ca inseamna ''discipoli''??? Link spre comentariu
Postări Recomandate