Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Am scos de la naftalina radioul meu mic cu alimentare la baterii AA , acumulator intern , alimentare si incarcare cu manivela ,lanterna inclusa.....

Dimineata am fost la magazin ca sa scap de aglomerare.... toata lumea s-a gandit la fel....

Sanytolul a disparut cu toate ca scrie pe el : antibacterian......

Link spre comentariu
Acum 9 minute, ratza a spus:

https://left.it/2020/03/13/covid_19-open-letter-from-italy-to-the-international-scientific-community/

Sîntem la cîteva zile distanță de ceea ce se întîmplă in Italia. Poate ar fi bine să nu le repetăm inconștiența. Știu, știu, sînt alarmist. Mai bine izolat decît intubat (dacă mai ai unde).

Pentru ce am pus in bold: N-AI CU CINE BRE, N-AI CU CINE!

Sa lasam la o parte Romania, dar uite un exemplu: Bruxelles, ieri noapte s-a decretat inchiderea barurilor, reztaurantelor si cafenelelor la ora 24. Pana la acea ora toti reporterii erau pe teren sa ia interviuri la clienti. Stii ce spuneau clientii? Guvernul sa se gandeasca ca restaurantele, barurile si restul este mijlocul nostru de socializare! Nu se poate sa le inchida pana prin luna aprilie! Noi ce facem? Dupa atentatele de la Bruxelles nu a fost masuri asa dure si atunci vorbeam de atentate!

Mai, ma uitam si nu-mi venea sa cred! Si nu era unul sau doi! Marea majoritate erau sub 40 de ani. Si inca ceva: s-a spus clar ca se impun aceste regului pentru a izola transmiterea viruslui si tampitii continuau "faire la bise" (mai jos poza ca sa se inteleaga ce faceau idiotii aseara)

image.thumb.png.c9509305e4de3299a2400f13c51c7b93.png

Deci la locul de munca deja cu zile bune in urma se interzisese sa se stranga mana si tampitii asta noapte isi mai atingeau si obrajii ca salut!

Link spre comentariu

Tot recomanda doctorii sa ne vitaminizam bine!Un loc cu "legume" multe...Inspirat de asta am tras primul gratar pe anul asta.Ceafa de la o jivina romaneasca.Mai puturoasa da...a naibii de gustoasa!Tratament antiviral...

Link spre comentariu

ee...uite asa s-a ajuns in alte tari in care daca nu te comformezi te impusca instant in mecla, te lasa pe strada vreo jumate de zi sa vada toti si apoi il arunca la tomberon. sunt din Hunedoara si se tot aud povesti ca lumea nu sta in carantina, astia care-au fugit de prin italie.

nu avem nici o scapare. suntem precum gainile in cotet cu dihorul in cap de usa. scapa cine poate..

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Gilbert Sparios a spus:

sunt din Hunedoara si se tot aud povesti ca lumea nu sta in carantina, astia care-au fugit de prin italie.

Eeee, astia merita "o pierviersa di Vaslui" !!! Daca ai venit in Romania stai tzapan acasa 2 saptmani ca nu crapi! Cand erau in Italia, nu le ajungea pe zi un sul de hartie pe cap de idiot. Acum cand au ajuns in Romania o dat curajul in ei. 

Virusul ne bate pentru ca nu avem oameni cu care sa ii tinem piept. Cu animale din astea ca stiu sa sara dintr-o extrema in alta, nu facem nimic. Eu nu stiu daca din toti tampitii care au intrat in tara macar 1 s-a dus intins acasa, s-a inchis in casa si-a sunat un cunoscut care sa ii cumpere ceva de mancare si sa ii lase mancarea pe pres in fata usii si sa nu iasa din casa. 

Link spre comentariu

va salut  si va recomand  un link mai "specializat " care sa va mai lamureasca din intrebari  daca aveti sau nu  :

https://www.livescience.com/coronavirus-myths.html

si in afara de asta, da , alcoolul de peste 60 grade distruge virusul , la aplicare externa (miini, clante, pisica,  si ce mai doriti; intern se considera plaminul, matele, pacatele , electronica )

Si  nu port cercel . Sper sa nu jignesc pe nimeni .

Editat de Vizitator
completare informatii
Link spre comentariu

asa este domnilor nu va va omori, nu asta e problema , s-ar putea sa aveti pe cineva din familie mai in virsta care sa fie vulnerabil

si sa il puteti ajuta in virtutea unor sfaturi 

se fac afirmatii eronate la acest subiect pe care nu le-ati combatut de ex agentul care a dus la gripa spaniola 

incerc sa pun umarul pentru a limpezii unele informatii in calitate ...

Si poate spune ca nimeni nu moare de doua ori. 

Astept ca cineva sa na contrazica .

Link spre comentariu

dotore johnel. mie imi plac cifrele,asa mai exacte. Exista vreo informatie in cate locuri se face testul pt coronavirus si prin ce metoda ? Mai pe clar , daca nu exista centre de testare de unde se stie cati sant infectati ?

Ce rezolva carantina de 14 zile instituita acum ? Dupa mine nu rezolva nimic, doar ofera timp structurilor guvernamentale sa se organizeze, altfel ar fi prea ocupate sa gestioneze panica.

Unul care e infectat azi, o sa prezinte simptome peste 2- 3 saptamani, dar peste o saptamana mai infecteaza zece care vor prezenta simptome mai tarziu cu o saptamana si tot asa. Dupa 14 zile nu dispare nimic, virusul se va raspandi pentru ca nu se poate face o izolare perfecta a fiecarui om, unii mai trebuie sa lucreze macar pt ai hrani pe cei aflati in izolare si tot asa.

In primul rand ar trebui o metoda foarte rapida de test, nu e, p-orma ar trebui o constiinta avansata, stiu ca am virusul, ma izolez, anunt si mi se lasa mancarea la usa, dupa 2 saptamani scap sau nu, dar nu e nici asta. 

Nici macar nu e clar daca mai esti purtator dupa ce ai facut covidul si ai scapat. Tu esti imun, e clar, dar poti sa mai dai si la altii sau nu? Optiunea cea mai buna ar fi sa o faci cat mai repede si sa scapi. Pana la urma o sa fie toata lumea contaminata ( cred ca eram optimist cand ziceam 2,5 mld cu pagini in urma).

Link spre comentariu

ca sa fiu mai specific, sa nu se inteleaga gresit faza cu constiinta si eventual inconstienta.

Spre deosebire de sars unde erai contagios cand prezentai simptome adica febra mare, cu actualul virus esti contagios inainte de a prezenta simptome, adica nu ai nici o temperatura, te simti perfect , dar ai virusul si il dai la altii chiar fara sa vrei. Cam asa functioneaza si se stia de la chinezi cand vedeai pe net ca luau temperature pe strada si era tardiv.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări