Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Oare acele lampi de discoteca (black light bulb) au ceva eficienta la slabit virusul? Emit UV pe o lungime de unda de 320-350nm. Cele medicinale recomandate pentru dezinfectie emit pe 250-270nm.

Link spre comentariu

A fost o epoca in care cei care au trait-o, nu se speriau si nu puneau botu la toate prostiile! Si cit mercur crezi tu ca era intr-o asemenea lampa?

Acum 18 minute, Haralambie a spus:

Cred ca am vreo 10-12 bucati Philips HPL-N 125W/542

Eu nu inteleg ce faceati apoi cu mercurul.

Link spre comentariu

Coronavirusul duce la noi victime....

Intr-un oras din Tailanda , Lubpuri , banda de maimute "a bisericosilor " si cea a "cartierului" , din lipsa mancarii aruncate de turisti ,care au cam disparut ....s-au incaierat intr-o bataie generala......

Chiar noptile astea am revazut trilogia Mad Max......

Vizionarul de la noi din oras a spus ca fenomenul coronavirus se intinde pe 2 ani si va fi jale......

mn_1584037681bangkok.jpg

Link spre comentariu
Citat

A fost o epoca in care cei care au trait-o, nu se speriau si nu puneau botu la toate prostiile! Si cit mercur crezi tu ca era intr-o asemenea lampa?

Între 1,7 si 14 mg de mercur contine un bec fluorescent, în funcție de tip. Inmultiti cu 100 de milioane, si veti afla câte zeci de tone de mercur ajung la gropile de gunoi...nu mai vorbim de mediul in care lucreaza cei ce le fabrică! Din fericire, dezvoltarea tehnologiei LED face inutilă lampa cu vapori de mercur de orice tip, de la tuburile fluorescente reclinii sau compacte, pana la becurile cu vapori de mercur de inalta presiune.Eficienta radiatiei UV cu lungimea de unda de 365nm(blacklight)este foarte redusa in privinta bacteriilor, inhiba dezvoltarea fungilor, si nu are absolut nici un efect asupra virusilor(sa ne gandim ca acest covid-19 are dimensiunea fizica intre 120 si 160 nm), evident ca efectul unei cuante UV cu lungime de unda mai mare decat dimensiunea fizica a virusului e fix efectul razelor de luna asupra șoșonilor de gumă...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Spitfire a spus:

Eficienta radiatiei UV cu lungimea de unda de 365nm(blacklight)este foarte redusa in privinta bacteriilor, inhiba dezvoltarea fungilor, si nu are absolut nici un efect asupra virusilor(sa ne gandim ca acest covid-19 are dimensiunea fizica intre 120 si 160 nm), 

Noi stim ca matale esti Number One al forumului, asa ca explica-ne cum interactioneaza radiatia UV cu moleculele de oxigen si azot ? Compusii rezultati, extrem de oxidanti, nu elimina virusurile ?

Link spre comentariu

Dacă intrați în panică, căutați un decrețel, vă poate ajuta.

Bun, acum să vă explic. E vorba despre cei care au acum în jur de 50-55 de ani. Avantajele sunt multiple.

În primul rând, un decrețel nu intră în colaps la orice urmă de criză. A prins suficienți ani de lipsuri de toate felurile (minim douăzeci) sub Ceașcă. Nu face atac de panică, dacă vede o vreme rafturi goale în magazine sau cozi kilometrice. A mai trecut prin asta.

În al doilea rând, decrețelul nu pune botul la toate tâmpeniile, știrile false și manipulările din mass-media. A cunoscut propaganda celui mai iubit fiu al poporului, deci astea de-acum sunt pistol cu apă.

Apoi, bărbații decreței au trecut prin stagiul militar obligatoriu la acea vreme, deci nu intră-n fibrilație dacă văd că nu se pot apropia de farmacie (blocată de isterici), neavând nevoie să-și completeze stocul de acetonă pentru curățat unghiuțele sau pudră contra iritațiilor de pe piept, cum se întâmplă cu fătălăii ăștia mileniali.

Și, nu în ultimul rând, decrețelul nu intră în categoria persoanelor puternic vulnerabile la coronavirus (65+), deci scapă, chiar dacă e infectat. Plus că încă e în putere, deci vă poate ajuta chiar și cu o palmă peste fățău, ca să vă treziți la realitate (vorba lui Cumpă).

În concluzie, apelați la noi cu încredere. :)  

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 39 minute, informer a spus:

Dacă intrați în panică, căutați un decrețel, vă poate ajuta.

Bun, acum să vă explic. E vorba despre cei care au acum în jur de 50-55 de ani. Avantajele sunt multiple.

În primul rând, un decrețel nu intră în colaps la orice urmă de criză. A prins suficienți ani de lipsuri de toate felurile (minim douăzeci) sub Ceașcă. Nu face atac de panică, dacă vede o vreme rafturi goale în magazine sau cozi kilometrice. A mai trecut prin asta.

În al doilea rând, decrețelul nu pune botul la toate tâmpeniile, știrile false și manipulările din mass-media. A cunoscut propaganda celui mai iubit fiu al poporului, deci astea de-acum sunt pistol cu apă.

Apoi, bărbații decreței au trecut prin stagiul militar obligatoriu la acea vreme, deci nu intră-n fibrilație dacă văd că nu se pot apropia de farmacie (blocată de isterici), neavând nevoie să-și completeze stocul de acetonă pentru curățat unghiuțele sau pudră contra iritațiilor de pe piept, cum se întâmplă cu fătălăii ăștia mileniali.

Și, nu în ultimul rând, decrețelul nu intră în categoria persoanelor puternic vulnerabile la coronavirus (65+), deci scapă, chiar dacă e infectat. Plus că încă e în putere, deci vă poate ajuta chiar și cu o palmă peste fățău, ca să vă treziți la realitate (vorba lui Cumpă).

În concluzie, apelați la noi cu încredere. :)  

Mă ofer pentru dat palme :57

Din spusele alor mei, fiind, primul pe listă, am fost conceput din dragoste și plăcere :85,  mai am două surori mai mici, tot din spusele alor mei.... au apărut în univers pentru că :

1 trebuia să mai am un frate sau soră, așa că a apărut Nicoleta in 1972 

2 Livia ( 1975 an de înmatriculare) a apărut pentru că mușchiul lui tata a vrut să mai aibă un copil până la 30 ani 

Trag concluzia că nu toți copiii în acea perioadă se făceau datorită decretului imbecil și criminal. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Pai ce ai fi vrut sa-ti spuna? Ca era greu cu "vulcan"ii? (suna mai frumos vulcane, ca la ciocan => ciocane :rade:)

IMG_2301_DCE.jpg

Sau poate a fost prea increzator in pre****tivele Mini Max! 

Acum, lasand gluma la o parte trebuie sa recunoastem ca in 1975 se mai gasea inca cate ceva de-ale gurii. Dupa 84-85 cred ca se pot trece toate nasterile la ... accidente. 

Bai @informer tu vrei sa dai palme si nu stii cum? :85 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

de la Vax citire 

1  Nu stiti ce sa ne povestiti despre care ar fi posibilele infectii bacteriene pulmonare secundare virozei si cu ce antibiotice s-ar trata, si o dati de dupa colt.

raspuns  virusii si bacteriile se respecta mai mult decit oamenii  iar coronavirusul nu este urmat de o bacterie , dovada a acesui respect  , si da nu imi place sa o dau dupa colt ,in schimb o  dau direct

2  Asa zisa gripa spaniola a omorat aproape 50 milioane de oameni, fiind produsa de o bacterie (mycoplasma), nu de virus.

asa este  :  virusul se numeste H1N1    (mycoplasma tot din respect sau tratate de prietenie nu prea omoara oamenii)

Si ca sa incheiem  pentru anumiti virusi  care se afla deja in organismul uman  exista vaccinuri , pentru altii medicatie antivirala specifica. Pentru altii nimica .

Masca e buna ca sa uzi telefonul sa nu scirtiie , sa poti minca mai cu  pofta, chiar linge una-alta si sa-ti pup ciinele (doggggy)  in mod igienic. In rest virusul 

poate fi eliminat chimic , fizic , biologic, nuclear .(istoria luptei de clasa dintre virus si om mai are capitole incomplete , dar vor fi sigur si acestea umplute; 

azi voi incerca o tocana de Bach; rog si pe altii sa faca diverse experinte si apoi sa la comunicam, acesta fiind scopul forumului )

Link spre comentariu

Dat fiind faptul ca din magazine cel mai mult a disparut taman faina, si pentru ca milenialii nu se omoara cu facut paine acasa si probabil ca multi dintre ei nu au habar nici macar despre ce-i aceea drojdie sau framantat, eu totusi am impresia ca printre panicati sunt taman destui dintre noi astia trecuti de 50 de ani care spre deosebire de mileniali noi chiar stim ce au insemnat odata lipsurile si cum anume am incercat atunci sa le fentam asezandu-ne mereu la orice coada indiferent de ce anume "se dadea", pentru a avea mereu stoc acasa...

Cam asta ar fi concluzia ce s-ar putea trage astfel, oricat ne-ar place sa credem sau sa spunem altfel!

Repet: eu ma indoiesc ca milenialii si-ar face acasa stoc de faina, si nu de pizza, Coca Cola ori KFC!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări