Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 58 minute, BRANCA a spus:

Uitati-va ce dezastru e in Italia.Efectiv nu pot face fata situatiei!...

Si pe urma vorbim de carantinare zonala sau,Doamne feri,de cea nationala.Dezastru economic si social garantat!!

S-au reconstruit tari dupa razboi si te agiti degeaba din cauza unui virus. Daca faci parte dintre aceeia necumpatati care sau indatorat pana in gat .... ghinion, ai sa o iei in freza. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Mare grija cu lumina UV.Inainte de 90 am facut niste sabloane serigrafice.Am folosit niste lampi ce produceau UV.Am avut niste arsuri la ochi de am stat o zi la intuneric total...

Cunosc bine de tot modul de lucuru cu astfel de lampi, am citeva sute de cicluri UV Eprom sterse/scrise cu asaceva, inclusiv unu de 300W insa ala era prea mare si incomod de lucrat cu el.

Nu contau aeroporturile, majoritatea au intrat in tara cu masinile, venind din...Germania cu masini inmatriculate in italia.

Na, astia sintem, cu astia defilam, nu`s cu nimic mai prejos ai nostrii decit italineii.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Cunosc bine de tot modul de lucru cu astfel de lampi, am citeva sute de cicluri UV ....

Produc oxizi de azot si ozon, oxidanti puternici care duc la cancer (pulmonar, de piele,...). Omoara bacteriile din camera si in zonele umbrite, indirect, din cauza acestor oxidanti. Tii camera inchisa cat timp dezinfectezi cu lampile respective si faci aerisirea, nu stai in mediul ala.

Link spre comentariu

Exact, ozon curat se produce daca  in fluxul luminos se introduce doar oxigen in rest apar oxizii de azot destul de agresivi.

Doar camera este iluminata fara nici o prezenta, apoi inainte de a intra aerisim.

Ma bucur ca stie cineva procesul si efectele corecte ale acestei lampi.

Are destule UVC doar ca daca luati fisa tehnica a lampii acestea sint deloc, e data cu invelisul cu luminofor, asa cum este si normal.

Doar bulbul de cuart are alta radiatir, se gaseste pe net.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Cunosc bine de tot modul de lucuru cu astfel de lampi, am citeva sute de cicluri UV Eprom sterse/scrise cu asaceva, inclusiv unu de 300W insa ala era prea mare si incomod de lucrat cu el.

Nu contau aeroporturile, majoritatea au intrat in tara cu masinile, venind din...Germania cu masini inmatriculate in italia.

Na, astia sintem, cu astia defilam, nu`s cu nimic mai prejos ai nostrii decit italineii.

Am si eu o lampa , medicala chiar, de UV, o foloseam pentru cablaje

uv.jpg

Link spre comentariu

pina sa cumparam lamplile de 300 de w, la cele cu vapori de mercur, spargeam balonul fara prea multe menajamente si matele scapau intregi!

Link spre comentariu

Cumpara gaia lampa de 300W, am primit tubul, ala e ceva mai diferit, este cu mercur la joasa presiune, trebuie amorsat separat, n`are electrod de aprindere.

Semana cu un IFK 120 cu steroizi, cam 15mm grosime, e prin alta parte, cind ajung ii fac o foto.

Care fir maestre?

Ciocanul si lampa infasurata intr`o cirpa sa nu se imprastie sticla, dupa aia se finiseaza in jurul duliei cu patentul.

Pe ebay.de cautare dupa cod BHL, ala e codul Philips pentru balast.

https://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=philips+bhl+125&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=philips+bhl+250&_sacat=0

Mai o lampa de 250 si o dulie E40 ca e cu fasung mare lampa.

Si lampa:

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=philips+hpl-n+250&_sacat=0

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Exista lampi speciale UV-C folosite in acvaristica pe post de sterilizatoare. Sunt facute sa mearga in tevi, nu stiu cat se "imprastie" uv-ul de la ele:

https://www.aquaristic.net/en/UV-Sterilizer/?force_sid=056at1c18d0u4g7fs7rjj74uvh

Link spre comentariu

Au disparut alea cu mercur?Din alea foloseam inainte.Cu balonul spart.Trosnea a usturoi/ozon langa ele.

Mai sunt neoanele de bronzat.S-ar putea sa nu fie atat de periculoase in utilizare.

Cele care sunt pt sterilizare anume se baga in incinte inchise ca sa nu radieze lumina UV.

Link spre comentariu

Inca mai sint, 15lei unele Lohuis sau 20 lei Philips de 125W.

Este ceva directiva prin care din 2020 sau 2021 este interzisa folositea sau comercializarea lor, n`am fost tare atent.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări