Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Am vazut anterior o comparatie privitor la tratament medical ok in Italia si nu prea in RO.

Acu vreo doua luni am calatorit ,pe tren,cu o romanca,cetateana elvetiana.Sotul ei,de care divortase,fusese tratat,in faza terminala in Italia.Cand ea ia facut o vizita la spitalul italian s-a ingrozit de mizeria de acolo!Mi-a spus textual :"Cred ca e mai rau decat in Romania"!...Si in secundar alta chestie.Asistentele,extrem de neglijente cu pacientii,erau romance...Nu am retinut orasul ca nu am fost atent la locatie.

Deci si Italia are spitale si "spitale"...

Link spre comentariu

parca nu s-ar sti cum sunt asistentele din spitalele romanesti.

oare credeti ca daca se duc sa lucreze in Italia sau anglia se schimba peste noapte ?

eu nu as crede, dar mi-as pune niste intrebari fata de spitalele care le angajeaza.

Link spre comentariu
Acum 23 minute, johnelforum a spus:

Dnu Adrian treaba cu specialitatea o mai aminam un pic...  sper sa nu va suparati pe mine.

Dar nu inteleg de ce vin romanii acasa; din patriotism, sa-si faca card si asigurare de sanatate. E clar de ce au plecat  (turism ,

servici ...)  dar de venit nu stiu, au citit operele lui Slavici despre semanatorism, fara doar si poate 

sistemul lor de sanatate sta mai bine. De exemplu nevaccinarea copilului era amendata cu 5000 euro  si neprimirea la scoala, gradinita.

Sistemul sta mai bine in conditii de pace nu de stress.

Nu detin cifre oficiale (si cred ca nici la nivel oficial cifrele nu sunt reale) dar noi avem milioane de romani plecati in Vest insa doar 700-900.000 romani au drept de rezidenta intr-o tara din vest. Cei mai multi sunt sezonieri. Daca omul nu este rezident are statul unui turist. 

Ca sa obtii statutul de rezident trebuie sa ai fie un job fie sa dispui de mijloace financiare suficiente pentru a trai acolo. Automat cand lucrezi .... cotizezi la asigurarile sociale ceea ce iti da dreptul sa fii asigurat in sistemul lor de santate. Exista variatii de la tara la tara (Marele Savant are o fica sau un fiu in UK si a putut beneficia de servicii de santate (2 stenturi parca) gratuit). El poate interveni daca doreste sa faca precizari pentru UK. 

Deci romanii plecati nu vin sa-si faca din patriotism asigurare de santate. Daca le garanteaza cineva ca 20 de ani nu vor fi bolnavi ... 20 de ani nu-si vor face card si asigurare de santate :rade:. Omul o face de nevoie, acolo unde poate si unde este mai ieftin. Normal ca ideea de baza este de a profita cat mai mult cotizand cat mai putin. 

Parerea mea legata de vaccinare este jumate jumate: sunt de acord cu vaccinarea impotriva virusurilor "stabile" : febra galbena, rujeola, etc. unde vaccinul daca tin bine minte are chiar o vecime de 80 de ani :d, dar vaccinul gripal nu este un virus "stabil" deci mi se pare fix o frectie la picior de lemn sa il faci.

Da, acum la noi se afirma ca virusul a fost adus din Italia. Totusi stiu ca Romania nu poate sa ramana in carantina, economia trebuie sa duduie daca nu vrem sa murim de foame. Acest lucru inseamna contacte cu strainii. Nu se poate sa stai izolat la infinit.

Cifre proaspete: 460 de decese in Italia (ieri parca erau cu 100 mai putin). InChina viata isi incepe fagasul normal, incepe lumea sa iasa chiar si in baruri :limb:

Link spre comentariu

Italia are multe similitudini cu Romănia, le avea încă de pe vremea când ei făceau parte din G7 iar noi eram (mai mult sau mai puțin) sub papuc sovietic. O fi vinovat spiritul latin?:rade:

Apropo de angajarea în spitale a ... oricui. Fie italiancă sau româncă (că vorbeam de asistente). Probabil nu sunt deranjați de prestația româncelor pentru că sunt obișnuiți cu prestația italiencelor. Altfel romăncele (pe care le blamați) n -ar face mulți purici acolo ...

Link spre comentariu
Acum 16 minute, cocochannel a spus:

parca nu s-ar sti cum sunt asistentele din spitalele romanesti.

oare credeti ca daca se duc sa lucreze in Italia sau anglia se schimba peste noapte ?

eu nu as crede, dar mi-as pune niste intrebari fata de spitalele care le angajeaza.

Depinde, daca este singura romana din serviciu, baga ghebu' si impinge de nu-i adevarat (acelasi tratament au si debutantele lor), daca insa sunt in gasca .... se impun si fac legea ... romaneasca :d

De ce sa ne ascundem dupa degete: in capitalism ori tu il strangi cu usa pe patron ori el te strange cu usa. Cale de mijloc nu este oricat am dori. In Italia daca imi amintesc bine era penurie de infirmiere, deci e clar cine pe cine strange cu usa. In plus romancele sunt tinere si arata si bine, deci nu nu te astepta sa nu profite si de acest atu :85

Link spre comentariu

nu e chiar asa cum se vede de acolo, dar e capitalism si capitalism. in zona mea e cam greu sa strangi cu usa pe patron, dar nu te opreste nimeni sa te faci patron.

Link spre comentariu

Nici patron nu-i simplu sa te faci, ca s-ar face oricine peste noapte. Sa nu crezi ca sunt zone unde este usor sa strangi cu usa pe patron. Oricum la angajare ti se cer coordonatele de la fostul loc de munca pentru a putea "lua pulsul" si cum esti hipertensiv cum cauta pe altul daca poate, daca nu .... te angajeaza dar cauta un hipotensiv cat mai repede :limb:.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, informer a spus:

Sigur ca aveti dreptate numa

Informer ai dreptate, pe net fiecare e ce vrea si chiar mai mult. Dizertatia mea, nu se referea la faptul ca e medic sau nu, ci la ce fel de medic e. Daca e medic, are o cultura medicala. Daca nu e medic, pacatul e a lui, indiferent ca se dă ginecolog, chirurg cardiovascukar sau veterinar!

Acum 2 ore, cocochannel a spus:

Situatie inedita

Da, abuz de putere!

Domn doctor Vax, multumim ca ne tratezi de virusi!

Link spre comentariu

Eu inteleg ca pentru romanii ce au muncit la negru e nasol. Adica nema asigurari, nema tratament. In cazul acesta, solutia e sa vina acasa. Pina aici e OK, ce nu inteleg, e mintea cite unei capre care vine din zona rosie, da' ea nu sta in carantina, ca e sanatoasa! Ba mai mult, e si nervoasa ca cineva i-a atras atentia ca trebuie sa stea in carantina! Sa-i zic doar inconstienta?

Apoi, pleci in excursie in Italia, in FEBRUARIE, deci dupa declansarea epidemiei in Italia, mai, astia nu au minte? Altul, vine pe patru martie si acum vrea sa plece inapoi! La ce fras a mai venit?

Link spre comentariu

Daca ai luat bilete de avion din timp ca sa te duci la schi si ai mai lot si hotel not refundable nu ai ce sa faci si te duci. In Elvetia e plin de turisti desi lumea are morcovul .... de nu mai au nevoie de bete de schi. 

Ala care a venit pe 4 martie poate este chemat de patron ca restul s-au uschit de frica si il cheama pe roman ca asta este fraier si pentru un ban in plus sta si in limba.

Am scris ca in Italia lucreaza 100-108.000 muncitori sezonieri, ce sa faca omul daca in RO nu are venit si trebuie sa traiasca si el? Se duce la munca in Italia. 

Caprele nervoase .... nu le apar :85, is satul de aceste exemplare care ma enerveaza aproape la orice zbor. 

Link spre comentariu
Acum 33 minute, adrian_pic a spus:

Daca ai luat bilete de avion din timp ca sa te duci la schi si ai mai lot si hotel not refundable nu ai ce sa faci si te duci.

Cum sa nu ai ce face? nu te duci si gata, nu te amendeaza!

Apropo de eu in UK, nu are legatura cu familia, pur si simplu, pentru toti cei care locuiesc acolo, asistenta medicala de stat (NHS) este gratuita!

Altceva vream sa povestesc: uitindu-ma pe site-ul spitalului am remarcat un singur nume romanesc, un asistent. Am intrebat ulterior daca nu mai sint si altii si am aflat ca au mai fost doi medici romani, care nu au facut fata si au trebuit sa plece! Nu am inteles ce insemna ca ''nu au facut fata'' si nici nu am insistat! 

La iesirea din spital, eu am plecat ultimul, pentru ca (primind medicatia pentru 30 de zile) cineva a trebuit sa se ocupe si sa traduca (cu google translate, deci cam ca porcul) prospectele medicamentelor in limba romana! Alta intimplare, cind am mers prima data la GP, dupa inscriere, am fost primit de un medic tinar, cu cuvintele: ''Buna ziua, ce faci?''. Ca sa aflu ca a fost doar un gest de politete din partea lor, baiatul cunoscind doar citeva cuvinte in limba romana, dar bunicul lui, acum foarte multi ani, emigrase din Romania!

Alta chestie: medicii din policlinici, sau (sa-i zicem) medicii de famile, nu au asistente si nu poarta halat! Poate se schimba totusi de haine, dar poarta haine de strada! Si nu au nici o jena sa conduca pacientul pina in hol si sa invite in cabinet pacientul urmator. Asistentele au cabinete proprii si alte indatoriri, dar deja am depasit cu mult subiectul topicului!

Acum 3 ore, informer a spus:

, daca io va spun ca-s cosmonaut,

Sau profesor universitar!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări