Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

@adrian_pic

Las-o mai moale ca nu-i chiar asa. 

Acum citiva ani se crease un *doctor* de asta robotic pus la dispoziția publicului larg.

Acum nu se mai aude nimic de el. Oare dece? Gurile rele spun ca a dat-o tare în bara la citeva diagnostice esențiale. Informații concrete despre asta nu am ca să confirm sau infim. 

Tu dacă te simți asa de încrezător cu robotii vezi ca în scurt timp societatea nu va mai avea nevoie nici de tine pt ca un robot îți va face treaba mai bine decit o poti face tu.

Cum ar fi ca robotii sa te considere un parazit și sa te elimine? 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 7 minute, sesebe a spus:

Tu dacă te simți asa de încrezător cu robotii vezi ca în scurt timp societatea nu va mai avea nevoie nici de tine pt ca un robot îți va face treaba mai bine decit o poti face tu.

@sesebe, parerea mea este ca te pripesti cu concluziile. 
Afirmatia de mai sus este potrivita si a fost dealtfe preluata in seria "Terminator" ca si in alte filme/carti SF cu mai mult sau mai putin succes.

Io nu m-as arunca sa-i consider pe TOTI medicii ca fiind nepregatiti insa a considera ca un om poate fi la curent si poate "procesa" toate informatiile existente la nivel mondial legate de o cazuistica medicala chiar redusa la un domeniu restrans mi se pare cel putin hazardat.

O baza de date de genul celei sugerate ar permite ORICARUI OM aflat in fotoliul lui, acasa, sa afle rapid si ieftin o parere avizata despre anumite ingrijorari pe care poate sa le aibe. La urma urmei asta se face si acum, cu prietenii si vecinii... cred ca toti cunoastem cazuri. :) 

Iar colegul nu este chiar atat de neindreptatit sa fie oarecumva nemultumit de anumite prestatii in domeniu medical... consoarta mea de 30+ ani este medic, am asistat la si am auzit despre o multitudine de situatii nefericite asa ca nu "afirm lucruri" chiar in necunostinta de cauza. 

Link spre comentariu
Chiar acum, sesebe a spus:

...Cum ar fi ca robotii sa te considere un parazit și sa te elimine? 

Problema asta a rezolvat-o acum mult timp Isaac Asimov. Ceva cu niste legi ale roboticii. Nu stiu daca ai vazut filmul, dar si Robocop avea frana de mana trasa, nu-i putea impusca pe cei din conducerea corporatiei..

Link spre comentariu
Acum 50 minute, informer a spus:

@sesebe, parerea mea este ca te pripesti cu concluziile. 
Afirmatia de mai sus este potrivita si a fost dealtfe preluata in seria "Terminator" ca si in alte filme/carti SF cu mai mult sau mai putin succes.

Io nu m-as arunca sa-i consider pe TOTI medicii ca fiind nepregatiti insa a considera ca un om poate fi la curent si poate "procesa" toate informatiile existente la nivel mondial legate de o cazuistica medicala chiar redusa la un domeniu restrans mi se pare cel putin hazardat.

O baza de date de genul celei sugerate ar permite ORICARUI OM aflat in fotoliul lui, acasa, sa afle rapid si ieftin o parere avizata despre anumite ingrijorari pe care poate sa le aibe. La urma urmei asta se face si acum, cu prietenii si vecinii... cred ca toti cunoastem cazuri. :) 

Iar colegul nu este chiar atat de neindreptatit sa fie oarecumva nemultumit de anumite prestatii in domeniu medical... consoarta mea de 30+ ani este medic, am asistat la si am auzit despre o multitudine de situatii nefericite asa ca nu "afirm lucruri" chiar in necunostinta de cauza. 

Citeste tot postul meu cu atentie.

Acea baza de date a fost creata acum citiva ani (si sigur exista si acum) dar doctorul virtual nu mai este disponibil.

Acum 42 minute, Ovidanie a spus:

Problema asta a rezolvat-o acum mult timp Isaac Asimov. Ceva cu niste legi ale roboticii............

Cit de bine te descurci cu programarea? Acele legi ale roboticii pot fi oricind incalcate, intentionat sau nu. Si apoi cine garanteaza ca intradevar s-ar dori implementarea lor. Eu sint sigur ca vor fi destui dereglati cu acces in SW robotilor si care sa nu le implementeze.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, sesebe a spus:

Acea baza de date a fost creata acum citiva ani (si sigur exista si acum) dar doctorul virtual nu mai este disponibil

Faptul ca a fost creata este aproape egal cu zero... exagerand intentionat, o baza de date pot sa fac si io in aproximativ 3 minute pe PC-ul de acasa si/sau pe un server aiurea, undeva in cloud.

Dupa cum bine stii nu crearea unei baze de date este problema ci updatarea ei permanenta, imbunatatirea algoritmilor de selectie, a accesului, a modalitatilor de prezentare a rezultatelor, promovarea folosirii si imbunatatirii ei de catre tot sistemul medical etc. etc. etc.

Uite un exemplu on topic: stii cu precizie CUM se manifesta COVID-19, cat de probabil ar fi sa ai la o adica unele manifestari atipice si care ar fi astea raportat la cazurile existente? As fi curios cata lume a sunat la 112 ca le curgea nasu` si stranutau chit ca astea nu-s chiar  manifestari tipice pt. virusului mentionat... :)  

Link spre comentariu
Acum 32 minute, informer a spus:

Faptul ca a fost creata este aproape egal cu zero... exagerand intentionat, o baza de date pot sa fac si io in aproximativ 3 minute pe PC-ul de acasa si/sau pe un server aiurea, undeva in cloud.

Dupa cum bine stii nu crearea unei baze de date este problema ci updatarea ei permanenta, imbunatatirea algoritmilor de selectie, a accesului, a modalitatilor de prezentare a rezultatelor, promovarea folosirii si imbunatatirii ei de catre tot sistemul medical etc. etc. etc.

Uite un exemplu on topic: stii cu precizie CUM se manifesta COVID-19, cat de probabil ar fi sa ai la o adica unele manifestari atipice si care ar fi astea raportat la cazurile existente? As fi curios cata lume a sunat la 112 ca le curgea nasu` si stranutau chit ca astea nu-s chiar  manifestari tipice pt. virusului mentionat... :)  

Nu vrei sa intelegi esentialul.

Te las sa bati cimpii in continuare.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, sesebe a spus:

Nu vrei sa intelegi esentialul.

Te las sa bati cimpii in continuare.

As aprecia daca ai incerca sa fii politicos ca nu am jucat fotbal impreuna la tine in spatele blocului... cam greu cu buna crestere, bunul simt si exprimarea cuviincioasa in discutiile cu altii....

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

@adrian_pic

Las-o mai moale ca nu-i chiar asa. 

Acum citiva ani se crease un *doctor* de asta robotic pus la dispoziția publicului larg.

Acum nu se mai aude nimic de el. Oare dece? Gurile rele spun ca a dat-o tare în bara la citeva diagnostice esențiale. Informații concrete despre asta nu am ca să confirm sau infim. 

Eu nu vorbesc de roboti ci software care ruleaza pe computer. Nu vorbesc in necunostinta de cauza, am facut in facultate curs de prelucrarea si procesarea imaginilor. Astazi s-a ajuns departe rau in acest domeniu. 

Tot in cunostinta de cauza iti spun ca orice radiolog care are sub 5 ani de experienta este un pericol pentru pacienti. Batranii nu au nici un interes sa-l invete si nici nu sunt platiti sa il supravegheze, deci este pe barba lui, fara experienta. Daca are noroc va avea cateva zeci de rateuri dara fara urmari grave. Si sa stii ca nici in Vest nu-i diferit. Daca iti spun ca am intalnit in vest un om care a facut de 3 ori o ecografie si a avut 3 diagnostice diferite :rade: nu ai sa crezi. Eu in gluma i-am zis: nu sunt surprins deloc ca asa este in Romania. Faza este ca acolo doar prima radiografie a fost gratuita celelalte doua au fost platite de pacient pentru ca l-a mancat in cur si nu a avut incredere in primul radiolog (acolo radiologul interpreteaza ecografia). 

Deci eu nu vorbesc de roboti ci pur si simplu am vazut cam care este nivelul de pregatire al medicilor din ziua de astazi. Am mai spus ca am avut prietene "mediciniste". 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, informer a spus:

consoarta mea de 30+ ani este medic, am asistat la si am auzit despre o multitudine de situatii nefericite asa ca nu "afirm lucruri" chiar in necunostinta de cauza. 

Si te mai duci la medici? Mai ai curaj? (acum cand stii mult mai mult din adevar decat stiu muritorii de rand) :85

Link spre comentariu
Acum 11 minute, adrian_pic a spus:

Si te mai duci la medici?

:)

Sincer ma duc rar si cu prudenta pt. diagnostice, fac in schimb analize medicale de multe feluri, rezonabil de des... cred ca se impun de la o anumita varsta. 

MULTE se pot afla de catre un om obisnuit (inzestrat cat de cat intelectual si cu unele cunostinte generale...) citind materiale serioase legate de problemele de sanatate pe care le-ar putea avea.

Ce-i drep e nevoie de discernamant in alegerea "materialelor serioase" in puzderia de materiale actuale de toate categoriile... si aici consoarta ca si alti oameni cu pregatire in domeniul medical sunt de un real folos.

Link spre comentariu

Nu cred ca se poate muri. In prima faza va fi dublu diagnostic (si meidcul si soft-ul) si dupa ce erorile vor fi 0 se va merge doar cu soft-ul. Buba este ca se aduna 3-4 medici de aceeasi specialitate si fiecare are parerea lui vis-a-vis de acelasi pacient :rade:, atunci e frumusete mare. 

O intrebare: care este tratamentul pentru  Escherichia coli  (E. coli cum ii mai spunem)? Se da sau nu se da antibiotice?

P.S. In medicina, in fiecare disciplina exista niste guidelines-uri. Intreaba pe medicii pe care ii intalnesti in Romania cand a fost ultima data cand a citit guidelines-urile din domeniul lui (asta daca macar odata in viata a citi asa ceva :rade:, ca sunt si din astia). Intreaba-i cand au fost ultima data la un congres international pe felia lor ca sa se puna la punct cu ultimile noutati. 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, adrian_pic a spus:

Intreaba-i cand au fost ultima data la un congres international pe felia lor ca sa se puna la punct cu ultimile noutati. 

As vrea sa aduc o completare aici, daca nu-i cu suparare.

Poate stiti sau poate nu stiti dar exista MULTE firme foarte profitabile care se ocupa cu vanzarea de medicamente... :) 

Ca sa vanda medicamente, si ma refer la "cantitati" nu la "2 flacoane", aceste firme au nevoie ca medicii sa le recomande / prescrie.

Trecand peste metodele ilegale de a obtine asta una dintre metodele legale preferate de aceste firme este SPONSORIZAREA medicilor pt. a participa la congrese si intalniri de specialitate.

Asa ca s-ar putea ca participarea medicilor sa nu fie chiar asa redusa... NU ca asta ar insemna intotdeauna mare lucru... :) 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări