Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

1 oră în urmă, alcon a spus:

La votare cum facem? 

Ma las-o naibi, ca asta e motivul lui Razgindeanu! Ca daca, pina in iunie sau la toamna, nu trece corona asta, nu mai are cine merge la vot!! S-a bagat si el in seama! ( ma refer la Tariceanu)

Link spre comentariu

In cateva saptamani ..... adio corona virus deci Razgandeanu Motocicleanu sa-ti tina gura inchisa ca este la furat!

Circula pe Whatsapp un o inregistrare din Singapore cu ministrul lor de sanatate. Omul spune clar: trebuie sa te speli cat mai des pe maini si sa nu iti atingi fata (foarte greu de evitat asta, mai ales de catre femei). Virusul se pare ca se raspandeste prin saliva (tuse sau stranut) si nu calatoreste pe calea aerului. Deci niste minime conditii de igiena pot anihila propagarea viruslui. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, adrian_pic a spus:

Circula pe Whatsapp un o inregistrare din Singapore .....

Preventiv merg bine Clopotamina, Cimitirolul si baile cu namol - pentru obisnuirea cu pamantul.

Acum 1 oră, Marele Savant a spus:

Ca sa ce? ...

Matale nu vrei sa te desparti de "gunoaile IPRS" nici dupa ce vei da in primire. Sa le puna rudele intr-o cutie mare de plastic, etansa, sa le ai la nevoie.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, VAX a spus:

Matale nu vrei sa te desparti de "gunoaile IPRS" nici dupa ce vei da in primire. Sa le puna rudele intr-o cutie mare de plastic, etansa, sa le ai la nevoie.

* nu am folosit niciodata  cuvintul ''gunoaie'',  dv. il folositi si poate ca aveti si vre-un motiv. Am spus doar ca baneasa producea in mare parte componente mediocre, ceea ce direct sau mai pe ocolite a fost confirmat si de alti colegi care au prins epoca!

*nu comparati belfereala din invatamint, gen masurat componente si puse in pliculete cu activitatea din productie unde se lucra sub presiune, echipamentele trebuiau tinute in functiune si unde adesea o greseala putea produce pagube care te puteau duce dupa gratii!

*la fel si astazi, nu comparati frecatul la rece cu simulatoare sau privitul la scheme de pe vremea lui Cuza, cu realizarea concreta de montaje de complexitati diferite, dar mai ales reale, nu sub forma bitilor din aplicatiile de simulare!

In ce priveste componentele detinute, exceptind o moarte fulgeratoare, care la virsta meau nu e deloc imposibila, sper ca in urmatorii 2-3 ani sa reusesc sa le reduc numarul incit sa nu fie greu de dus la gunoi sau donat dupa ce nu voi mai fi. Fiul meu umbla si el pe la electronica, dar numai daca acesta are si ceva soft pe linga ea! Si oricum, jumatate de an stau pe malul oceanului si fac plaja sau imi plimb nepotica ori imi vizitez rudele raspindite prin mai toata Europa (lipsa de patriotism, stiu!) si daca s-o ivi ocazia si pe cele din Australia!

Asta, asa, ca tot mi-au murit laudatorii cum se spune in folclor!

Link spre comentariu
Acum 20 ore, ratza a spus:

Şi asta cu adunatul fără rost e tot o boală

Modelistii au o butada. Adica, modelistii sunt de trei feluri: 1. Tehnicieni. Asta mor daca nu stiu exact unde e pus cutare surub sau nit,  daca cauciucul de Bf-109 era cu striatii sau bec, ce facea cutare aparat de pe plansa de bord. Fac macheta la zecimi de mm. 2. Artistii. Pe astia ii intereseaza mai putin unde e cutare nit sau surub, dar sunt atenti la fiecare detaliu de vopsire, uzare, evidentierea detaliilor. Lucrarile lor le confunzi cu fotografiile de epoca. 3. Kit-colectorii. Astia aduna kit-uti cu nemiluita, aseaza cutiile frumos, peste tot in casa, unde mai gasesc loc. Din cind in cind, mai deschid cite o cutie si spun entuziasti: miine (a se citi, la pastele cailor!) ma apuc sa o construiesc.

Am trecut prin toate etapele: zeci de bibliorafturi, carti si CD-uri cu documentatie, citeva diplome de prin tara si strainatate si...vreo 100 de machete care asteapta, cuminti, sa fie asamblate si vopsite!!!

Mare Savant, dupa cum vezi similitudinea e doar pura coincidenta!:reytre

Editat de icar
Link spre comentariu
1 oră în urmă, maxente a spus:

Mai descopera astia cate un antibiotic cu inteligenta artificiala :rade:

Fie vorba intre noi eu cred sincer ca daca s-ar colabora global in a stoca intr-o baza de date toata cazuistica medicala si a pune la punct un sistem (nu neaparat AI) care sa extraga variantele cele mai probabile dintr-o astfel de baza de date functie de o colectie de simptome/analize introduse ca parametri, rezultatele ar fi substantial mai bune si incomparabil mai rapide si ieftine decat a merge la "medicul de familie"... intrebarea-i: cine vrea asta? :) 

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 8 ore, informer a spus:

Fie vorba intre noi eu cred sincer ca daca s-ar colabora global in a stoca intr-o baza de date toata cazuistica medicala si a pune la punct un sistem (nu neaparat AI) care sa extraga variantele cele mai probabile dintr-o astfel de baza de date functie de o colectie de simptome/analize introduse ca parametri, rezultatele ar fi substantial mai bune si incomparabil mai rapide si ieftine decat a merge la "medicul de familie"... intrebarea-i: cine vrea asta? :) 

In vest de mult s-a deschis cutia Pandorei si  medicii sunt cei care se opun cu vehementa!

Un exemplu:

First implants derived from stem cells to ‘cure’ type 1 diabetes

Diabetes treatment with stem cells

Partea buna este ca se bat medici cu medici (aia din cercetare cu medicii diabetologi) ca altfel de mult era bagata sub pres aceasta solutie. 

Tot ce este ecografie, scaner, RMN, PET SCAN poti fi interpretate mult mai bine de algoritmi de prelucrarea a imiaginilor decat de medicii care au sub 10 ani de exeperienta. Nici un medic nu poate fi la curent cu toate noutatile in domeniul lui. O baza de date + un soft sterg pe jos la orice ora cu peste 80% din medici cand vine vorba de dat un diagnostic + tratament. Si softul nu-i greu (tree algorithm), in plus un soft pune mult mai multe intrebari (nu oboseste, nu-i scade vigilenta) in comparatie cu un medic. 

Prea multi prosti au ajuns sa imbrace halatele albe. Se alege medicina doar pentru ca este banoasa. Nu mai zic de clanurile formate (ca in politica) ce nu lasa medicii buni sa urce in ierarhie. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări