Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 34 minute, informer a spus:

Dumneavoastra de unde aveti informatia, de pe vreun site oficial/medical sau... ?

Din mass-media...și e destul de grav dacă s-ar întâmpla așa!

Cred că de asta e și isteria, cu carantina ....pentru că acest virus e predispus la mutații(probabil, ”mai predispus”  ca alte virusuri, de acest gen)

Altfel, nu văd dece s-ar teme cineva, așa mult de un virus care e (oarecum) la fel de ”virulent” ca orice virus banal(de gripă)

P.S. și dacă e așa de predispus la mutații ...practic (și după părerea mea) vaccinul(pentru acest virus) e inutil!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 30 minute, elmar a spus:

Cred că de asta e și isteria, cu carantina ....pentru că acest virus e predispus la mutații(probabil, ”mai predispus”  ca alte virusuri, de acest gen)

Mutatia e una iar infectia repetata cu acelasi virus e alta.

Virusul gripal sufera mutatii anual si d-aia nu-i nici o isterie in masa.

Pe de alta parte, incapacitatea organismului de a sintetiza antivirusi viabili un timp rezonabil ar fi o problema mult mai grava.

Asta ca PARERE, nu am pregatire in domeniu de aia va intrebam de originea informatiei. 

L.E. Pe informatiile obtinute din mass-media noastra nu pun personal mare pret....

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 2 minute, informer a spus:

Asta ca PARERE, nu am pregatire in domeniu de aia va intrebam de originea informatiei. 

Păi nu prea se dau în ”stambă” doctorii pe aici...din ce observ eu!

Și chiar dacă ar fi unii care știu informația asta ...nu spun o vorbă!E secret ...până va veni antidotul !

Sau ...cine știe!? Probabil, nici cei în drept să știe ...nu prea știu mare lucru de acest virus...

Până își vor da seama ”ce i-a lovit” mai durează ...așa că doar carantina și izolarea ...e cea mai sfântă!

Link spre comentariu
Acum 38 minute, informer a spus:

L.E. Pe informatiile obtinute din mass-media noastra nu pun personal mare pret....

Eu știu o vorbă...nu este foc, fără fum!Ceva trebuie să fie ...și e posibil s- o  vedem cât de curând, pe propria piele...

Eu sper să nu!Dar...

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 44 minute, elmar a spus:

Eu știu o vorbă...nu este foc, fără fum!Ceva trebuie să fie ..

Pai uitate la cristoiu, ce dume scoate pe gura! Nimic din ce behaie de luni bune nu se adevereste. Faza este ca daca se adevereste o speculatie de-a lui are cu ce sa se dea rotund un an intreg. Lumea inventeaza scenarii, normal ca se mai intampla sa se mai si adevereasca o parte din scenariile inventate, insa intr-un procent foarte mic. Nu este valabil vorba nu iese fum fara foc (si nu cum ai zis tu, ca exista si foc fara fum - la flacara pe gaz vezi tu fumul???) cand evorba de scenarii nascocite. 

Link spre comentariu

Tot din birfa, adica de pe media, dar vorbeau niste medici, inclusiv seful OMS, sau se numeste acum organizatia, se spunea ca virusul se raspindeste atipic, adica, o persoana aflata in perioada de incubatie, transmite virusul. La o gripa obisnuita, pina nu te imbolnavesti efectiv (febra, tuse, stare nasoala), nu transmiti virusul. Asta e marea problema ce a generat totul, modul de transmitere. De reimbolnavire cu acelasi  virus, nu am auzit, corpul celui vindecat COMPLECT are anticorpi. Exista totusi o situatie mai aparte, cunoscuta ca "te-a intors boala". Asta e altceva, neglijarea perioadei de convalescenta. Adica, nu te-ai insanatosit complect, esti neglijent, ai intrerupt tratamentul si atunci virusul iti da in cap din nou. Intodeauna o boala "intoarsa" e mult mai nasoala decit boala in sine, deoarece organismul este deja foarte slabit!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, adrian_pic a spus:

Nu este valabil vorba nu iese fum fara foc (si nu cum ai zis tu, ca exista si foc fara fum - la flacara pe gaz vezi tu fumul???) cand evorba de scenarii nascocite. 

Măi frate ...tu vrei să mă contrazici în orice ...dar, de multe ori nu-ți iese!

Ce o fi fumul pentru tine ??Neapărat trebuie să-l poți vedea?Mai interesează-te ce e fumul...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

De reimbolnavire cu acelasi  virus, nu am auzit, corpul celui vindecat COMPLECT are anticorpi

O exprimare eronata daca nu va e cu suparare,exemplul este virusul varicelo-zosterian.In cazul infectarii primare cu virusul varicelo-zosterian vei face varicela(varsat de vant),te vindeci de varicela sau el ca si virus ramane in stare inactiva la nivelul sistemului nervos.La infectarea secundara cu aceeasi forma a virusului nu vei mai face varicela ci vei face zona zoster,deci o alta forma de boala produsa de exact acelasi virus.Tare mi-e teama ca nu ni se spune chiar totul din cauza panicii,dar parca am un sentiment ca masurile sunt luate nu pentru a preveni imbolnavirea primara ci,cea secundara care ar da o forma de boala mult mai grava sau care ar putea da mutatii periculoase ale virusului.

Link spre comentariu

Bre tu in primul rand nici nu stii sa scrii corect proverbul!

http://www.citatepedia.info/citate-despre-proverbe-romanesti-nu-iese-fum-fara-foc.-a-3696.html

tu ai scris:

Acum 3 ore, elmar a spus:

Eu știu o vorbă...nu este foc, fără fum!

Tu nu vezi ca nici macar un proverb nu-l stii bine????

P.S. Si mai de la tara: Nu e fum fără foc 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Lasă că știu și eu proverbul ...nu te mai da tu rotund!:rade:

Dar dacă l-aș fi scris așa ...ai fi spus exact ce vrei să-mi demonstrezi tu, acum...

Aia e varianta pe care o puteai ”ataca”...pe asta(care am scris-o eu) nu prea ai cum!

Așa că ”eu știu o vorbă”....așa cum vreau eu ,Da!? Iar dacă nu-ți convine ție...puțin îmi pasă!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări