Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Mai bine revenim... :) 

Situatia se imbunatateste, jumatate (aprox.) din cei infectati cu coronavirus si-au revenit... i-adevarat ca majoritatea sunt in China dar nah...

image.thumb.png.9e4d37280e71d69838f16aac770b1784.png

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR3UiigKC5egz4mIXQpcN-sApn_mej27jUg-QD-WGecg4OtBHzGojp7_DGk#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Editat de informer
Link spre comentariu

Sînt curios cum o să evolueze în restul lumii. De cînd cu antibioticele și că mîncărurile tot mai procesate am impresia că sistemul imunitar e destul de slab. Adică na, e o presupunere personală, dacă nu-i obișnuit să lupte...

Link spre comentariu

Nu știu ce să zic. Mortalitate de 50% e enorm, indiferent de numărul de oameni. Și dacă tot vorbim de comunism, poate că virusul nu s-ar fi răspîndit așa rapid dacă chinezii nu puneau batista pe țambal. 80.000 sînt doar începutul.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, ratza a spus:

poate că virusul nu s-ar fi răspîndit așa rapid dacă chinezii nu puneau batista pe țambal.

Parerea mea este ca la usurinta cu care se circula in ziua de azi, NU se poate opri o asemenea raspandire.

Carantina n-a fost 100% eficienta nici macar in alte vremuri, cand nu exista atata deplasare.

Sa speram ca nu ajungem la boli cu procent de mortalitate mult mai mare ca-n cazu` asta... doar extraterestri aia care stau si ne supravegheaza au sa ne mai poata ajuta... :rade:

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 12 minute, maresaldeflota a spus:

Oare de ce e așa periculos prin China, am văzut la tv că stau ăia și o luna prin spital. 

Poate că virusul are o preferință la o genă anume. Sînt doar niște proteine care interacționează dacă stai să te gîndești la chimia din spate.

Chiar acum, informer a spus:

Parerea mea este ca la usurinta cu care se circula in ziua de azi, NU se poate opri o asemenea raspandire.

Carantina n-a fost 100% eficienta nici macar in alte vremuri, cand nu exista atata deplasare.

Sa speram ca nu ajungem la boli cu procente de mortalitate mult mai mare ca-n cazu` asta... doar extraterestri aia care stau si ne supravegheaza au sa ne mai poata ajuta... :rade:

Și asta e drept.

Link spre comentariu

In China deja boala da inapoi. Pare inspaimintator 80.000 de bolnavi, dar avind in vedere modul de transmitere al bolij si densitatea chinezilor, peste 11 milioane intr-un singur oras!, populatia intregii romani este undeva la 18 milioane, as zice ca numarul de imbolnaviri e mic.

Accident de avion, mor 250 de oameni. Jale mare, dezastru. Acident de automobil. Mor 5 persoane. Asa, si? Da, dar un accident de avion se intimpla o data la 2 ani, in lume, pe cind accidente de masina, cu morti, au loc zilnic, cu miile in intreaga lume! E un exemplu de cum privim lucrurile. Desi, de SIDA, s-au imbolnavit zeci de mii de oameni, nu ne-a pasat, tocmai ca stiam modul de propagare! Am dreptate? Gripa porcina e mai virulenta decit corona, dar se transmite nai greu, de aceea nu ne-am panicat. Pe de alta parte, mass-media a contribuit din plin la toata agitatia creata. Cind cu gripa porcina, romanii erau reticenti la vaccin, nu prea se agitau. Cind a fost anuntat, la PRO-tv, ca un tip de la Circotasi a murit de gripa porcina, romanii au dat navala sa se vaccineze! Deci? Familia a dat PRO-tv in judecata, tipul nu murise de gripa porcina!

Informer, daca taman extraterestrii au creat gripa, ă?

Editat de validae
Link spre comentariu
1 oră în urmă, ratza a spus:

Nu știu ce să zic. Mortalitate de 50% e enorm, indiferent de numărul de oameni.

Asta de unde ai scos-o? 2979 de morti la 86986 de inbolnaviti nu inseamna 50%. Inseamna 3.42%. Cei care nu apar la vindecati sau la decedati sunt inca bolnavi.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, icar a spus:

Informer, daca taman extraterestrii au creat gripa, ă?

Eee vezi, la asta nu m-am gandit, io ziceam/credeam ca au grija de noi si doar se limiteaza la "interferenta minima". :) 

Pe de alta parte, n-as vrea sa fiu "sumbru" insa majoritatea stim ca planeta asta are posibilitati limitate in a sustine o populatie oricat de mare... ori cum fiinta umana este mai preocupata (generic vorbind) de supravietuirea imediata (asta ca sa ma exprim frumos...) in detrimentul unei "extinderi" care i-ar asigura supravietuirea, ma astept ca o pandemie cu urmari mai grave sa "apara" la un moment dat... sensul ghilimelelor de la "apara" este evident. Daca si cand se va intampla  asta ramene de vazut... :| 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, d2134 a spus:

Asta de unde ai scos-o? 2979 de morti la 86986 de inbolnaviti nu inseamna 50%. Inseamna 3.42%. Cei care nu apar la vindecati sau la decedati sunt inca bolnavi.

Au dispărut niște mesaje, spusese icar că dacă se îmbolnăvesc 10000 și mor 5000 nu e așa multă populație.

Link spre comentariu

Că-l iei iar poate n-ar fi așa de problematic dacă nu ar suferi mutații și n-ar fi răspîndit din nou de cineva care e considerat vindecat. Seamănă cu povestea stafilococilor de la grădiniță: degeaba ia copilul tratament și stă acasă cînd pe restul nu-i interesează, fiind sănătoși (dar purtători).

Link spre comentariu
Acum 6 minute, elmar a spus:

Din ce am înțeles eu ...acest virus(covid 19) e periculos prin faptul că poți să te vindeci de el ...și la scurt timp, să iei iar virusul(același virus) ...de data asta, e posibil ca (,) complicațiile să fie altele ...mult mai grave...

Am auzit si eu un fel de zvon despre o persoana care dupa o vreme de la infectare a iesit "negativ" la test dupa care din nou pozitiv.

Totusi, trecand peste posibilitatea unor teste eronate, ar fi o manifestare atipica.

Dumneavoastra de unde aveti informatia, de pe vreun site oficial/medical sau... ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări