Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Florine, fara suparare, cultura americana nu ajunge nici la genunchiul celei chineze. Ce vedem noi in filme, e una, ca e in realitatea, mai mult sau mai putin ascunsa, e alta! Cind zicem America, ne gindim la New-York sau alte orase mari. Dar exista orase mici, cu oameni nu prea bogati, pline de praf si promiscuitate. Vezi in unele filme mizeria din spatele blocurilor, ca ti se taie. Cind europenii se zbateau in mizeria Evului Mediu, China avea o cultura stralucitoare, arta, medicina, astronomie. Ca doar unii profitau de asta, a fost oriunde si un orice epoca. Cultura lor e mult diferita fata de a noastra, de aceea nu o intelegem. Abia comunistii au reusit sa distruga cea mai mare parte a Chinei! Apoi, cica in China legile sunt permisive, de exemplu in privinta noxelor. Asa si? Capitalistii europeni si americani isi freaca miinile: aha, putem investi mai putin, cu profit maxim. Daca s-ar gindi ca si ei traiesc pe a eeasi planeta, iar trege de mineca pe chinezi: ba ce faceti? Da ce-s prosti? Profit sa iasa...

Link spre comentariu
Acum 17 ore, icar a spus:

Apoi, cica in China legile sunt permisive, de exemplu in privinta noxelor. Asa si? Capitalistii europeni si americani isi freaca miinile: aha, putem investi mai putin, cu profit maxim. Daca s-ar gindi ca si ei traiesc pe a eeasi planeta, iar trege de mineca pe chinezi: ba ce faceti? Da ce-s prosti? Profit sa iasa...

La noi isi freaca mainile sa taie paduri si nu ca sa avem profit, pe niste spagi, ca banii pleaca din tara.

Si stai linistit ca si chinezu ia bani grei ca nu lasa partidu de tot fraul din mana sa il dea la strain.

Totodata mai baga reglementari, ordonante chestii, numar limitat de cazane, etc.

Altfel ce? Si germania produce tone de masini, de ce oare o masina se devalorizeaza asa repede? Chiar e nevoie de atatea? Asa mult se degradeaza o masina in 5 ani cand media pe an la ei e de 20k?

Asta nu inseamna poluare?

Dar nu conteaza, vine virusu si rezolva tot.

Link spre comentariu
20 hours ago, icar said:

Cind zicem America, ne gindim la New-York sau alte orase mari. Dar exista orase mici, cu oameni nu prea bogati, pline de praf si promiscuitate. Vezi in unele filme mizeria din spatele blocurilor, ca ti se taie. Cind europenii se zbateau in mizeria Evului Mediu, China avea o cultura stralucitoare, arta, medicina, astronomie. Ca doar unii profitau de asta, a fost oriunde si un orice epoca.

Un pic de iz de ipocrizie? Pai, pe unii ii judecam dupa ce e in spatele blocului, pe altii dupa cultura stralucitoare...

Aveam un coleg libanez, imi zicea mereu: ce cultura au avut fenicienii, ce popor bogat, comercianti de vaza, cum au dat ei lumii intregi numerele (ceea ce e fals), etc... Imi placea de el, dar i-as fi zis, cum zic si in cazul chinezilor: oi fi fost tu cultura si altele, dar ai ajuns ruina. Ruina este si in china, ca altfel cum poti numi o societate unde bocancul in gura face legea.

PS: Sa nu uitam de buda de dupa tufis, buda de dupa sura de coceni, buda din raul Gange, etc... Asta spune mult despre civilizatie, mai ales cum te apropii de partea asiatica a planetei. Dar sa nu intram in detalii, caci unii am vazut subiectele discutiei doar in filme (jackie chan, rambo, etc). Ceea ce este de ajuns, si chiar suficient, ca sa ai o opinie avizata despre promiscuitatea unora!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Si stai linistit ca si chinezu ia bani grei ca nu lasa partidu de tot fraul din mana sa il dea la strain.

Nu mai sunt la curent cum este astazi dar nu cu mult timp in urma am vazut un reportaj cu un francez care s-a dus sa vanda in China coniac si vinuri frantuzesti. A dat ala sticle de coniac in stanga si in dreapta (s-a dus cu 3 valize de cala) ca sa ajunga la sefii de sus. A ajuns la aia le-a dat sa bea si aia au batut palma, da la sfarsit i-au tras-o francezului zicand: atentie, poate nu sunteti la curent, banii incasati pe bauturi nu ii puteti socate din China! Aveti voie sa scoateti orice marfa din China dar nu bani! Ala sa cada jos :d , umbla apoi de nebun sa vada ce poate cumpara ca sa vanda in Franta. Numai "putain de merde" avea pe la gura :85

P.S. Bai frate dar vad ca au insomni romanii de la corona virus :rade:, Sharky nu doarme la ora 4 si ceva dimineata (a ajuns virusul si la Cluj cu toata palinca din Ardeal) desi este weekend, Thunderer nu poate sa doarma desi la el este aproape 2 noaptea (sau esti in Ro si ma iau degeaba de tine :85). La noi in Targul Iesilor (cu chirica la primarie) nu cred ca vine virusul, sau cel putin in Vaslui si Botosani, are si el demnitatea lui, ce naiba! :85.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Stateam si io ca ardeleanu' care sede, da' nu cujetă, si ma gindeam, asa, retoric: oare vreun prooroc d'asta minune, a prevestit beleaua in care am intrat? Ca, vrem nu vrem, o țîr mai multă belea e: toata lumea imbolnavita, bursa pierde miliarde de dolari, turismul la pamint, industria, de toate neamurile scîrțîie, ca de, e legata de chinezi! Ziceam, a fost vreun prooroc?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări