Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Sa facem un exercitiu de imaginatie.

Ciobanul asta venit la oras, a gasit ceva ingropat in trecut, care din unele legende s-ar parea ca sunt inchise forte ale raului.

in prostia lui, sa presupunem ca le-a eliberat, si la ceva timp avem ... portile iadului deschise.

ce parere aveti de teoria asta ? nu-i asa ca n-are nici o treaba cu nimic ? 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, ratza a spus:

Eu nu cred ce spun chinezii şi ruşii. Ambii au istorii bogate în măsluirea adevărului.

Corect, însă anumite lucruri  nu se pot ascunde. De ex apariția unui al doilea val în China (Doamne fereste). Sau daca n-ar fi stopat epidemia. 

Atât China cât și Rusia sunt atent monitorizate de restul lumii pe alte căi, există servicii de informații, sateliți, nu pot minți referitor la chestii evidente. Cel mult pot minimaliza niște cifre in statistici, pe care intr-adevăr nu le poate verifica nimeni.

Link spre comentariu
13 minutes ago, icar said:

Aici nu mai merge cu masluitul! Ca nu-i recolta comunista sau tone de otel pe cap de locuitor! E moarte pur si simplu, pe asta nu o bagi sub pres! Ca te baga ea, la...impamintare!

Dta unde ai trait in ultimele decenii? Inteleg ca-ti era interzis sa aflii despre milioanele ucise in secolul trecut pana in 89, insa acum putem afla multe din cele petrcute in anii de "glorie" ai dictaturii atat bolsevice, cat si maoiste. 

E bine sa citim si sa intelegem istoria, sa nu mai permitem ca sa se repete. 

Tu crezi ca asta a fost in top in stirile acelor perioade sau in cartile de istorie? 

Topul celor mai sângeroşi dictatori

10. Saddam Hussein, Irak, 2 milioane de victime

9. Pol Pot, Cambodgia, 1,7 – 2,5 milioane de victime - aprox o treime din populaţie

8. Hideki Tojo, Japonia, 5 milioane de victime

7. Hirohito, Japonia, 6 milioane de victime

6, Yahya Khan, Pakistan, 2-12 milioane de victime

4. Vladimir Ilici Lenin, URSS, 7-8 milioane de victime

5. Chiang Kai-Shek, China, 10 milioane de victime

4. Leopold II al Belgiei, 15 milioane de victime

3. Adolf Hitler, Germania, 17 - 20 milioane de victime

2. Josif Stalin, URSS, 1922-1953, 40-62 de milioane de victime

1. Mao Zedong, China, 1943 – 1976, 78 -100 de milioane de victime

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Nu erau asa multi oameni atunci si nici metode eficiente.

Plus din ce imi aduc aminet aia i-o scapat de mongoli care nu se chemau mongolii cei blanzi....

Ce mai e de luat in calcul e si eficienta acelor nebuni si in general aia mai eficienti si-au casapit propriul popor.

Tata adolf i-a impuscat pe altii, si leopold a taiat negri in congo, in schimb restu is centura neagra.

De remarcat al din cambogia ala, mai rau ca ciuma si a scapat si nepedepsit, naiba sa il ia.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus:

Mai repede baba Vanga daca cititi ceva mai sus, bacterie distrusa de curent electric si temperatura foarte ridicata, asta da predictie!

E modelul tiganesc de ghicit, iei totul la rind ca precis iasa ceva.

Sunt "predictiile" unei secte care considera ca sfarsitul lumii este in anul 2020 (dupa calculele lor). Un prof din facultate mi-a spus ca virusul ar fi fost imprastiat de o astfel de secta.

Link spre comentariu

@Thunderer, nu știu ce a vrut să spună colegul @icar însă  eu am dorit să subliniez că in epoca sateliților (și a spionajului modern sprijinit de  tehnologia actuală, a presei contemporane), regimurile dictatoriale nu mai pot ascunde restului lumii chestii evidente. Cel mult pot măslui niște cifre în statistici. Sau pot cenzura anumite informații pentru populația din țara respectivă. 

In era lui Stalin Mao sau Ivan cel Groaznic era mult mai ușor să ascunzi adevărul. Atât pentru propriul popor cât și pentru restul lumii.

Link spre comentariu

Sunt uimit cum crede lumea, care nu are mare lucru, caa vine cineva si le mai ia din drepturile sangeros castigate.

E mult pana incep sa debordeze spitalele. Deocamdata nu e nimic. Cand o sa inceapa nu mai iese nimeni pe strada nici cand I se termina mancare. 

Pe la mine nu e politie, nu sunt interdictii si e uimitor sa vezi cum se ocolesc oamenii, se dau jos de pe trotuar sau trec pe partea cealalta a drumului.

Lumea este cel putin terorizata, cel putin in faza asta oamenii nu accepta ca nu scapi de infectare. New York nu e departe de Quebec, se mai uita lumea la televizor, dar in zonele de case nu vezi pe nimeni pe strazi, pustiu de te sperii, eu trebuie sa scot si catelul si vad ca nici oameni sa plimbe caini nu prea mai sunt. Poate ca in zonele de blocuri e altfel, oamenii sunt mai inghesuiti si mai ies prin parcuri, dar la case pustiu. Deprimant e ca serviciile de autobuze sunt mentinute si le vezi mergand goale-golutze.

Partea buna e ca cei care continua sa lucreze vor avea mariri de salarii si daca scapa vor scapa si cu bani mai multi.

Link spre comentariu

PAi e oarecum normal, sanatatea inainte de toate.

Vrei tu sa risti? PT niste bani? 

La noi e politie pt ca e nevoie, altfel si-ar venea lumea de treaba.

Daca e adevarata treaba cu incubatia de pana la 14 zile, si tipicul sa fie spre 14?

PAi atunci pana incep simptomele deja ai mai bine de jumate de oras infectat in mod garantat.

Link spre comentariu

Pai exact asta nu a inteles lumea, ca in primele 14 zile poti sa te simti perfect si sa transmit virusul la mii de oameni (vezi pacientul 31 din koreea). Cum naiba sa stai in izolare ca la puscarie, cand tu ai venit din concediu si ai o grabada de treaba si cumparaturi de facut. Alea 14 zile sunt o masura preventive, au fost cazuri de infectati care nu au prezentat nici un symptom, nu au avut nici probleme de sanitate si au tot transmis se pare ca 30-37 de zile.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări