Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Ideea era să nu ajungem atât de individualiștii. Adică să ne facem cât mai multe provizii, chiar dacă o să alterează și arunc. Ce mă doare pe mine că ala de lângă mine poate moare de foame.

O să punem depăși această criză, ce nici măcar nu a început prea bine, doar dacă oanenii o să fie oameni. Ca individ nu ești nimic pe acest pământ!

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Stimați domni, pesimismul exagerat nu-și are rostul. Vorbesc acum la modul serios. Priviți către China: au reușit să stingă epidemia în 4 luni de la apariția primului caz.

Deci se poate stinge epidemia de coronavirus.

Foarte adevărat că în China e dictatură, acolo se dispune și se execută, deci eficiența masurilor e mare.

În Europa ne-a intrat democrația în cap, nu ținem cont de nimic și autorităților le e frică să impună reguli cu bastonul, că se trezesc cu dosare penale. 

Drept urmare noi, europenii o s-o tragem mai mult decât chinezii, dar tot se va stinge epidemia. 

Eu cred că in vară... virusul tot din familia gripelor este și (sper) să se comporte ca atare ...

Link spre comentariu

Se inverseaza imediat piramida lui Maslow cand te trec fiorii disperarii. E o reactie aproape automata a instinctului de conservare. Tu spui asta cat timp ai ce manca, dar daca se impute treaba in tara sa vezi ce dai fuguta la magazin sa cumperi ce mai apuci. E foarte usor sa fii galanton si filosof cand nu esti presat de situatie. Istoria ne invata multe in sensul asta (s-a ajuns si la canibalism prin Moldova sau Ucraina - nu mai stiu exact).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mai interesează pe cineva de China, atâta timp cât mor o mie de persoane la tine în țară apoi primești ajutorul ei!? (de italia vorbesc) nu că alte state nu au probleme... 

Link spre comentariu

In China momentan e ok, au stopat epidemia și totul întră incet-incet în normal.

Doar dacă va apare "un al doilea val" în China incep să-mi fac probleme ...

L.E. Italia și Spania sunt cele mai bune exemple de țări care nu au luat măsuri (reale) la timp și situația a scăpat de sub control. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 16 ore, adrian_pic a spus:

Gandeste-te ca ai 80.000 de infectati ,10.000 de decese si 100 de vindecati, nu poti sa ai un procent mai mare de 100% nu poti sa spui rata mortalitatii este 1000% sau 5000%. 

Numarul cel mai mare = referinta. Oricum in final asa vei raporta numarul de decese la numarul total de infectati pentru ca numarul de decese + numarul de vindecati = numarul infectati. 

Italy 86,498 +5,909 9,134 +919 10,950

UK 14,543 +2,885 759 +181

135

Netherlands 8,603 +1,172 546 +112  

Inteleg ce vreti sa spuneti, intr-adevar in cazul in care avem de-a face cu foarte putini vindecati in raport cu decesele (acolo unde boala a lovit exact pe cei in varsta), nu se poate face o statistica deocamdata in astfel de tari, sa zicem Olanda cu 600 morti si doar 3 vindecati, dar Italia si Spania, tari la care am facut eu referire, deja sunt mii de ambele parti, atat vindecati cat si decese, se poate face o estimare de pe tusha. Evident ca nici o autoritate nu o sa spuna ca rata mortalitatii este asa mare din motive lesne de inteles.

........................

In Italia deja au inceput nasoale intre cei aflati in carantina si politie, pe motiv de mangiare. A dat la TV filmari cu cetateni gata sa treaca la lupte de strada cu fortele de ordine. Sa speram ca noi vom fi salvati de clopotel, vine vara, soarele straluceste mai mult pe cer si poate radiatia UV de la soare va ucide virusul aflat la exterior, prin casa dam cu clor, boala va intra in istorie.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări