Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 29 minute, adrian_pic a spus:

Rata mortalitatii este cam 10,5% din toti pacientii infectati la italieni si la spanioli 7,7%. Cam mult pentru a se merge pe imunizarea in masa. In plus tot mai multe tari raporteaza probleme si la pacienti tineri fara alte boli. 

Asta inseamna ca mai au de ajustat, i-au dat drumul prea devreme la treaba, si pe langa batranii de care voiau sa scape, au murit si tineri.

Link spre comentariu

Multi oameni de stiinta nu sunt partizanii izolarii, dar ce garantii au ca virusul covid-19 nu va suferi mutatii?

Exista deja o alta teorie: poate covid 19 asta este un exercitiu de antrenament in comparatie cu ce pandemii vor veni in viitor. 

Pandemiile nu se vor opri la covid-19, insa noi nici nu stim cum sa scapam de covid-19. 

Link spre comentariu
Acum 55 minute, adrian_pic a spus:

Rata mortalitatii este cam 10,5% din toti pacientii infectati la italieni si la spanioli 7,7%.

Mai degrabă din pacienții dovediți. Nu are nimeni de unde ști cîți sînt infectați în realitate.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Thunderer a spus:

Hai ca faci concurenta lui Vax, Rst si Elmar. 

Un film, o muzica, ceva sa te ocupe ca o iei razna. 

Nu bag eu strambe, doar ca vreau sa se termine cu izolarea dar si oamenii (mai ales batranii) sa fie in siguranta cat de cat. Stiu .... vreau si cu botul uns si cu carnatii in pod. Dar totusi asta trebuie sa devina realitate. 

Daca cercetatorii ar gasi tratamentul (deci nu vacin) cred ca se poate ridica izolarea. 

Acum 15 minute, ratza a spus:

Mai degrabă din pacienții dovediți. Nu are nimeni de unde ști cîți sînt infectați în realitate.

Da, vorbim de cei testati. Dar sa stii ca mai mor unii si nu ii mai testeaza din doua motive din punctul lor de vedere: strica un test degeaba, creaza panica numarul mai mare de morti. 

Din ce am citit pe net preotii si unii medici din Italia nu s-au testat pentru ca ... nu avea rost. Si intradevar sunt de acord. Preotii fiind in varsta stiau ca nu pot sa scape daca se duc la capul pacientilor infectati, medicii stiau ca trebuie sa lucreze indiferent daca erau infectati sau nu pentru ca ei erau in prima linie, nas in nas cu pacienti covid pozitiv. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 10 minute, adrian_pic a spus:

Daca cercetatorii ar gasi tratamentul (deci nu vacin) cred ca se poate ridica izolarea. 

Tratamentul ar fi bun pentru că se poate ridica izolarea, dar tot vaccinul e mama rezolvării problemei. 

Chestia asta trebuie eradicată complet prin vaccinare, cum s-a reușit cu ciuma holera și poliomierlita :).

Se pare că (până la proba contrarie) virusul ăsta e stabil și sunt șanse reale pentru a se creea un vaccin.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, +_Florin_+ a spus:

Tratamentul ar fi bun pentru că se poate ridica izolarea, dar tot vaccinul e mama rezolvării problemei. 

Chestia asta trebuie eradicată complet prin vaccinare, cum s-a reușit cu ciuma holera și poliomierlita :).

Se pare că (până la proba contrarie) virusul ăsta e stabil și sunt șanse reale pentru a se creea un vaccin.

Daca scot un tratament care sa mearga cat de cat, vor avea destul timp sa se co.asca cu vaccinul. 

Acum 4 minute, Усилитель a spus:

Deja virusul a suferit mutatii, deocsmdata sunt cam 10....

pune link, poate sunt vrajeli

Link spre comentariu

@Thunderer  cand citesc:

PCR-ul invers a fost considerat testul standard de referință.

Si apoi vad ca la chinezi apare acest articol:

https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2020200642

Citat

Correlation of Chest CT and RT-PCR Testing in Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in China: A Report of 1014 Cases

Chest CT is used for diagnosis of 2019 novel coronavirus disease (COVID-19), as an important complement to the reverse-transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) tests.

Of 1014 patients, 59% (601/1014) had positive RT-PCR results, and 88% (888/1014) had positive chest CT scans. The sensitivity of chest CT in suggesting COVID-19 was 97% (95%CI, 95-98%, 580/601 patients) based on positive RT-PCR results. In patients with negative RT-PCR results, 75% (308/413) had positive chest CT findings; of 308, 48% were considered as highly likely cases, with 33% as probable cases. By analysis of serial RT-PCR assays and CT scans, the mean interval time between the initial negative to positive RT-PCR results was 5.1 ± 1.5 days; the initial positive to subsequent negative RT-PCR result was 6.9 ± 2.3 days). 60% to 93% of cases had initial positive CT consistent with COVID-19 prior (or parallel) to the initial positive RT-PCR results. 42% (24/57) cases showed improvement in follow-up chest CT scans before the RT-PCR results turning negative.

Conclusion
Chest CT has a high sensitivity for diagnosis of COVID-19. Chest CT may be considered as a primary tool for the current COVID-19 detection in epidemic areas.

Parca imi mai pierd din elan. 

tot ceva "incurajant":

Citat

Ce scénario catastrophe ne devrait pas avoir lieu, mais cette pandémie est certainement un signe d’alerte qui pourrait préluder des infections plus graves.

Ma mai culc la noapte sau nu? :rade:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări