Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 9 minute, Marian a spus:

@Marele Savant decat sa tot interpretati fix pe dos ce zic eu e mai productiv sa nu ma mai citati deloc.

@celtik spune-mi te rog ce vina are diaspora ca managerul spitalului din Suceava a condamnat un intreg oras printr-un singur act de nebunie imposibil de justificat?

Este acelasi personaj care a cheltuit juma de milion de euro pe o fantana arteziana cu leduri in fata aceluiasi spital...

Si Doamne fereste, ala la un momentdat era in vizor pentru preluarea ministerului sanatatii.

Ce vina au diaspora pentru asta?

Asta cu spitalul este un caz particular cu apucaturile tipice de romani din tara (de data asta). Nu incriminez diaspora pentru tot ce se intampla, dar a contribuit destul de mult la infectare. Asta este ceea ce vreau sa subliniez. N-am nimic cu diaspora, cum au inteles unii pe aici, Doamne fereste!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Pai taman asta spuneam...nu are o conformatie atletica si nici nu trece drept cel mai sanatos om. Daca pe el il scapa de virus, inseamna ca mai e ceva decat organism slabit care isi spune cuvantul.

Deci daca scapa si nu moare, o noua conspiratie va iesi la inaintare!

Acum 3 ore, elmar a spus:

Dacă el scapă,POATE însemna că ei au antidotul...

ce spuneam?

Link spre comentariu
3 minutes ago, celtik said:

N-am nimic cu diaspora

Sigur ca nu, doar te legi de ei cu prima ocazie ce-ti apare in fata...

Granitele nu se pot inchide dupa cum vor unii neinformati.

Nu poti interzice unor cetateni Romani sa intre in tara lor, nici macar in conditii extraordinare.

Ordonanta militara a inchis granitele dar nu si cetatenilor Romani, nu se poate asa ceva, cine nu intelege asta, nu intelege lumea in care traieste...

Apoi intr-un fel sau altul virusul tot ar fi ajuns si la noi, ca un politician mai putin responsabil sau neatent l-ar fi adus dupa o vizita in afara, sau ca cineva precum individul ala dupa vizita in Israel ( in urma caruia mai multe zeci de persoane s-au infectat, fara pic de legatura cu diaspora pe care-i tot diabolizati )...

Link spre comentariu

Eu stau si ma intreb: daca am fi avut diasporezi din China care ar fi fost soarta lor? Trebuia sa ii ardem de vii???

Sa zicem ca nu aveam nici un diasporez, puteam sa ramanem neinfectati? Inchiderea granitelor nu va tine niciodata o tara la adapostul unei pandemii. 

Toate tarile din UE care au cetateni in afara granitelor se lupta sa ii aduca acasa daca sunt blocati si nu isi fac griji ca aduc boala. Le recomanda sa stea in carantina si atat. 

Pandemia asta si statul in casa vad ca incep sa afecteze logica.

Am mai spus (am pus si date oficiale): sub 1 milion de romani au drept de rezidenta in strainatate. Drept de rezidenta <=> sa ai o adresa unde locuiesti si esti trecut in registrul populatiei. Celelalte milioane care nu sunt rezidenti nu au unde sa stea pentru perioade lungi de timp. Unii pleaca cand prind o lucrare si apoi se intorc. Acum daca nu mai au ce sa munceasca cum sa mai stea acolo? 

Diaspora nu aduce doar bani in Romania (din tot ce se cheltuie in Romania, statul trage TVA-ul) ci a creat si aici multe locuri de munca bine platite (piloti, stewardeze, personal din aeroporturi, vamesi, vanzatori prin  duty free, femei care fac curatenie, firme de inchirieri masini, taxiuri si lista poate continua). 

Link spre comentariu
9 minutes ago, celtik said:

Asta cu spitalul este un caz particular cu apucaturile tipice de romani din tara (de data asta).

Deci nu-i problema ca un spital intreg a fost inchis, nu-i problema ca un oras intreg se afla in carantina datorita in principal nebuniei unui sarit.

Asta e, asa sunt Romanii din tara uneori, trecem cu vederea...nu se ia in considerare.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, adrian_pic a spus:

Diaspora nu aduce doar bani in Romania

Cred ca ar fi bine de precizat la ce te referi...majoritatea veniti acum numai plase de rafie au adus in afara de virusi. Si nici nu s-au sfiit sa minta si sa fenteze izolarea. Astia nu reprezinta diaspora. Ori toata lumea la astia se refera.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 1 oră, celtik a spus:

Iti zic eu care este psihologia Mariane, diaspora a schimbat intotdeauna soarta tarii la alegeri impreuna cu implicarea serviciilor (nu mai este un secret asta, d'aia au si primit bugete babane),

pentru mine este un secret, puteti pune ceva dovezi concrete sau doar vorbim vorbe?

iar voturile din diaspora ar fi avut o pondere mult mai mica, dar cei din tara nu ar fi avut probleme mult mai importante in zilele cu alegeri, considerind ca mersul la gratar sau la cumparaturi nu se putea face decit in acea zi! Si daca ne gindim ca cei din strainatate nu voteaza la toate tipurile de alegeri din tara, importanta voturilor acestora este si mai redusa! Deci, multa abureala cu voturile din diaspora!

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Marian a spus:

Apoi intr-un fel sau altul virusul tot ar fi ajuns si la noi, ca un politician mai putin responsabil sau neatent l-ar fi adus dupa o vizita in afara, sau ca cineva precum individul ala dupa vizita in Israel ( in urma caruia mai multe zeci de persoane s-au infectat, fara pic de legatura cu diaspora pe care-i tot diabolizati )...

Cazul șefului Clinicii de Oncologie Iași infectat cu COVID-19

Citat
"Marţi dimineaţă la ora 7, domnul profesor Miron a venit şi mi-a spus că vrea să plece din ţară pentru două zile. Mai în glumă, mai în serios i-am spus că e posibil să stea două săptămâni acasă. Miercuri după-amiază, când s-a întors i-am comunicat printr-un mesaj telefonic că trebuie să stea acasă 12 zile. A stat joi şi vineri şi sâmbătă şi duminică, a insistat să se întoarcă la serviciu. I-am spus că o poate face dacă se testează.
S-a testat şi a aflat că testul a fost pozitiv.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Marian a spus:

Sigur ca nu, doar te legi de ei cu prima ocazie ce-ti apare in fata...

Granitele nu se pot inchide dupa cum vor unii neinformati.

Nu poti interzice unor cetateni Romani sa intre in tara lor, nici macar in conditii extraordinare.

Ordonanta militara a inchis granitele dar nu si cetatenilor Romani, nu se poate asa ceva, cine nu intelege asta, nu intelege lumea in care traieste...

Pai cine a zis ca trebuia sa se inchida granitele? Trebuiau in primul rand sa vina in numar mai mic, din timp, si apoi triati pe repede inainte de autoritati in spitale de campanie (sau cladiri din apropiere) pentru a intarzia intrarea lor in contact cu populatia tarii. Nici nu stii cat de important este acest delta t de intarziere a propagarii virusului. Esti baiat istet, sunt convins ca realizezi faptul ca, cu cat intarzii mai mult propagarea virusului si il izolezi mai mult timp (ca sa apuce sa moara), ai sanse mult mai mari sa salvezi toata populatia de epidemie. Eu asta cred. Vina este oricum impartita dar asta nu exonereaza in total pe diaspora romaneasca.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 minute, doru3160 a spus:

Cred ca ar fi bine de precizat la ce te referi...majoritatea veniti acum numai plase de rafie au adus in afara de virusi. Si nici nu s-au sfiit sa minta si sa fenteze izolarea. Astia nu reprezinta diaspora. Ori toata lumea la astia se refera.

Hm, greu de zis. 

diaspora = Grup etnic aflat în afara granițelor țării de origine

Deci ce pot sa spun? :rade:

Link spre comentariu
Acum 32 minute, doru3160 a spus:

Unde vor ei, ca au muncit pt ei, dar sa nu se mai bata atata moneda ca au venit cu bani in tara...daca tot afara au ajuns.

TVA-ul a ramas in tara, taxele pe salariile angajatilor la fel, plus tot felul de taxe si impozite locale sau nationale din care avem cu zecile! deci au ramas destui bani in tara! de altfel, banii au avut trasee identice indiferent de originea lor!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări