Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 14 ore, Stefan a spus:

În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând

Cu alte cuvinte, persoana din tara (pacienta) a stiut unde se duce si la ce riscuri se expune, a mintit la internare si capsunarii-s de vina, cei din tara ingerasi.

Noroc c-avem pe cine da vina...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Acum 7 minute, Stefan a spus:

Nu am spus că pacienta e îngeraș,

Ba cum nu, uite:

Acum 14 ore, Stefan a spus:

@franzm să stea în carantină dacă nu sunt mai prejos, să nu-și mai etaleze mucii peste tot.

...

Adică în traducere liberă: plm, am infectat câțiva medici si asistente si tot spitalul că sunt jmeker si nimen' nu are cem face.

De pacienta n-ai zis nimic, nimic. Doar de capsunari. Deci daca nu e "la rai", pacienta e la buni. Nu?

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

De ce se dau voturi negative? Nu mai exista dreptul la opinie diferita, mai ales cand e exprimata in limbaj decent? Daca e chestie de semantica... atunci chiar conteaza?

Hai sa fim seriosi, ca ambele parti implicate sunt utilizatori de bun simt.

Link spre comentariu

In china ii. Cheama la lucru. Evident treaba nu s a terminat. Virusul colcaie. Acu e momentul sa inceapa al doilea val.

Impactul asupra economiei e nasol.

Unii vb de revolutii, dar e prea devreme. Armata in china e organizata bine impotriva propriului popor, si daca e sa fie ceva va fi cel mult o mazilire si o reglare de conturi in partid.

Link spre comentariu

https://www.libertatea.ro/stiri/kit-teste-coronavirus-coreea-de-sud-romania-2925820

Eu n-am înțeles care e rostul acestei ”testări în masă”?
Bine ...știu că sunt oameni care sunt infectați și nu știu că sunt...dar, dece să umbli din casă în casă și să ”testezi” oamenii care (probabil) au stat izolați și sunt sănătoși(încă)!?

Nu cumva așa vor răspândi boala(prin echipa de testare) ...și din testarea în masă,  va deveni în infectarea în masă?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Logic ar fi sa testeze "in masa" personalul medical, pacientii spitalelor , ai urgentelor, muncitorii din alimentatia publica, soferii din transportul in comun, politistii din vama, etc.

Adica personal  care interactioneaza cu multe alte persoane .

Link spre comentariu

Am trait s-o vad si pe asta, i-am dat like lui Elmar ( si unul pe bune, nu la misto )...:rade:

^Ai dreptate, si mie mi se pare un risc prea mare presupusa testare in masa, asta in contextul prostiei din cadrul autoritatilor, si a penuriei de echipament de protectie.

Nu poti risca sa infectezi in masa populatia capitalei doar pentru a-ti castiga capital electoral ( ca presupun ca asta-i adevaratul scop din umbra ).

In alta ordine de idei, am citit cateva pagini in urma si revad din pacate si aici ceva ce revad si in viata de zi cu zi printre amici/cunoscuti, anume un sentiment daca nu de dispret, oricum de renegare, respingere fata de cei intorsi din afara si sincer sa fiu nu-mi place ce vad.

Uitam ca-s copiii/parintii/fratii/surorile noastre? Adica nu-s niste imigranti veniti de pe undeva, ci sunt membri ai familiilor noastre care au plecat pentru un trai mai bun.

Nu poti sa le interzici sa revina in tara, e si tara lor, tara pentru al carui buget au contribuit semnificativ an de an.

De ce unii dintre ei aleg sa minta?

Pai de ce unii de aici fac la fel?

De teama, fireste, teama de carantina, teama de autoritati, teama de izolare.

Virusul asta atenteaza insasi la instinctul de supravietuire, asta e ceva primar, ceva ce suprascrie ratiunea, si in anumite cazuri apar si fapte iresponsabile, dar sunt comise in egala masura de ambele parti ( intorsi acasa sau cei de aici ).

Restrictiile activate ieri desi le sustin, totusi sunt foarte severe, izolarea sociala este foarte deprimanta.

N-am nici o indoiala ca dupa treaba asta psihologii or sa aiba masiv de lucru pentru ca n-am nici o indoiala ca multi vor cadea in depresie, in special varstnicii ( dar nici tinerii nu-s imuni la depresii ). 

Socializarea online ajuta insa sunt convins ca pe termen lung nu va reusi sa previna depresiile.

Nu suntem roboti, nu putem duce pe termen lung regimul asta de izolare, fara efecte negative ( mergi la munca izolat de restul colegilor, si vii direct acasa izolat de prieteni/cunoscuti, sau si mai rau, de membrii ai familiei ).

Perspectiva asta sperie pe multi si e normal sa apara si cazuri de oameni care mint, dar nu putem stigmatiza o intreaga diaspora pentru actele izolate ale unora mai speriati/iresponsabili.

Si noi aici avem destui, zilnic auzim de oameni care nu respecta izolarea si-s amendati ( si mi se pare la fel de normal ).

Cum spune si Dl @franzm adevarata diaspora, cei care si-au construit o viata acolo, nu se vor intoarce aici, fie nu au la ce, fie sunt constienti ca riscurile sunt mai mari.

Stim bine ca marea majoritate a celor reveniti in tara sunt automat izolati si carantinati fara exceptie, e o masura de precautie dificila dar necesara.

Sa nu uitam ca suntem cu totii Romani, si mai ales suntem oameni, sa nu lasam temerile instinctuale sa ne dezbine.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Marian a spus:

Uitam ca-s copiii/parintii/fratii/surorile noastre? Adica nu-s niste imigranti veniti de pe undeva, ci sunt membri ai familiilor noastre care au plecat pentru un trai mai bun.

Nu poti sa le interzici sa revina in tara, e si tara lor, tara pentru al carui buget au contribuit semnificativ an de an.

Eu cred că dacă erau frații, surorile,copii, părinții noștrii...nu fugeau de carantină, ca să infecteze toată populația acestei țări sărace...Nu??

Pe ăștia( care fac asta...) ar trebui să-i aștepte o perioadă lungă în pușcărie!

Link spre comentariu
Acum 47 minute, elmar a spus:

https://www.libertatea.ro/stiri/kit-teste-coronavirus-coreea-de-sud-romania-2925820

Eu n-am înțeles care e rostul acestei ”testări în masă”?
Bine ...știu că sunt oameni care sunt infectați și nu știu că sunt...dar, dece să umbli din casă în casă și să ”testezi” oamenii care (probabil) au stat izolați și sunt sănătoși(încă)!?

Nu cumva așa vor răspândi boala(prin echipa de testare) ...și din testarea în masă,  va deveni în infectarea în masă?

Cine iese negativ are dreptul să iasă,, pe afară fără motiv", să vezi apoi infectați! :mort

Asta ce înseamnă, că dacă ieși bine nu mai faci boala!? Ăia depistați tot or să iasă afară! Îi mănâncă fix în gluteus maximus. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 minute ago, elmar said:

Eu cred că dacă erau frații, surorile,copii, părinții noștrii...

Pai tocmai ca sunt, e singurul motiv pentru care se intorc pana la urma aici.

Este logic de dedus ca daca nu mai aveau nici o radacina aici nu s-ar mai fi intors.

Deci tocmai pentru mai au pe cineva aici, se intorc acasa.

3 minutes ago, elmar said:

nu fugeau de carantină, ca să infecteze toată populația acestei țări sărace..

Nu toti au fugit de carantina ( la inceput, ca acum oricum n-o mai pot face ), ci doar cazuri izolate, si cei care au facut-o nu cred ca au facut-o cu intentie, ci sunt convins ca au facut-o din teama, fara sa realizeze riscurile la care se expun si ei si-i expun si pe apropiati.

Infectarea comunitara deja a aparut, adica deja au aparut cazuri de infectie ( si cel putin un deces ) la persoane care n-au avut nici un contact cu persoane revenite in tara.

Apoi sa reamintim personajul ala fost ofiter de politie ( sau ceva de genul ) mers in Israel in interese personale si dupa revenire a mintit si din cauza asta pana s-a descoperit adevarul el deja infectase cateva zeci de persoane ( printre care si cadre medicale )? Ala nu face parte din diaspora ci este de aici...

Sa amintim cazul Suceava care datorita unui director ( sau manager, sau ce-o fi ) inconstient a condamnat un oras intreg?

Acum Suceava este centrul epidemic cu cel mai mare numar de infectati, un spital intreg complet inchis din cauza unui cretin care nu era din diaspora ci de aici.

Individul ar trebui condamnat pentru omor din culpa si tentativa de omor din culpa plus zadarnicirea combaterii bolilor, macar cateva zeci de ani la mititica...

Vorba ceea, sa vedem si barna din ochiul nostru, nu numai paiul din ochiul celuilalt.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, maresaldeflota a spus:

Cine iese negativ are dreptul să iasă,, pe afară fără motiv", să vezi apoi infectați! :mort

Asta ce înseamnă, că dacă ieși bine nu mai faci boala!? Ăia depistați tot or să iasă afară! Îi mănâncă fix în gluteus maximus. 

Am împresia că ăștia cred că testul ține loc de vaccin...

Cum dracu se face că toți se vaită că  nu au  teste în spitale să-i verifice pe ăia care vin acolo și pot infecta medicii și restul personalului medical, dar, vor să facă teste populației(”în masă” și din casă în casă)?

Ceva nu se leagă aici ...și eu cred că e vorba de acele teste ..care trebuiesc cumva testate pe cineva ...înainte de a fi folosite ”în masă” în țările ”cu apă caldă”!Noi , probabil, că suntem pe post de cobai...pentru că altfel, nu s-ar fi ”aruncat” cu teste ”în masă”!

Ăștia(cred) vor să prindă doi iepuri deodată...bagă în buzunar o sumă de bani bunicică ...și fac și treaba celor care nu vor să-și riște proprii cetățeni!

Link spre comentariu

Exact, mai era im vaccin adus din Anglia, ăla nu era pentru toată lumea, era doar pentru test cine vroia să incerce, cobai. 

Toată treaba tine de G. Firea. Așa vrea ea. 

Și apropo de test, arătau ăștia la tv că unii veniseră cu avionul nu știu de unde și erau pa gara de nord, nunle spusăse nimeni nimic, deci degeaba ai o populație fără virus dacă apar unii noi de care nu se stie nimic. 

O să fie cu virusul ăsta ca și cu pesta porcină. Degeaba(dar e ipotetic) ai toată populația fără voris, dacă unu tușește pe jos, plimbă cățelul și ăla pune piciorul pe praful de pe jos, și il aduce in casă, apoi poate rămâne virusul în praf, bate vântul și îl aduce în casă. 

Până nu apare imunizarea în masă sau vreun vaccin sau (mă indoiesc) pastilă magică... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări