Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

1 oră în urmă, RST a spus:

Reversul medaliei l-am mai zis:

Toti cei tineri si fara probleme, trebuia lasati sa se infecteze. Inclusiv eu. Va muri cine va muri....vor ramane cei care vor dobandi imunitate naturala. E calea cea mai sigura. 

Ai timp berechet sa încerci... epidemia la noi e abia la început. Doar sa ne spui când te hotărăști, ca să monitorizam situația. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

Mai inainte a vorbit o doctorita despre experienta din China si zicea ca pacient vindecat, cu test negativ si avea inca virus pe caile respiratorii pina la 37 zile.....

Ce se întelege prin pacient vindecat, cu test negativ?

1 oră în urmă, Spitfire a spus:

Aici e problema...daca aveti destula emisie(putin probabil, dar...) in banda de 185nm, acolo e zona mutagena, si puteti produce mutatii aleatorii unor virusi/bacterii deja periculoase, cu rezultate imprevizibile. Practic, realizati o mica... inginerie genetica involuntara!

Cum si unde se produc mutatiile la virusi? În celulele gazda sau în afara lor?

Link spre comentariu

Lampa mea este un osram germicidal puritec de 25W, 254 nm lungimea de unda dominanta, ozon free.

https://www.osram.com/ecat/PURITEC HNS UV-C-UV-C lamps for purification-Ultraviolet lamps-Industry-Specialty Lighting/se/en/GPS01_1028570/PP_EUROPE_Europe_eCat/ZMP_4021026/

Desi o am de ceva timp, pana in prezent am avut grija ca lumina produsa de ea sa nu intre in contact cu pielea sau ochii. Am intrebat mai sus pt. ca am vazut lampile alea ce apar pe paginile din urma fara ca cineva sa zica si masurile de protectie implementate pt. a evita arderea ochilor sau a pielii. Despre ozonul produs iar nu s-au discutat prea multe. Eu planuiesc sa o folosesc pt purificarea aerului, vreau sa o pun intr-o cusca inchisa prin care circula aerul constant dar ma gandesc ca UV imi va degrada in timp ventilatoarele sau buretele cu carbune activ ce va sta in apropierea lampi.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Mai inainte a vorbit o doctorita despre experienta din China si zicea ca pacient vindecat, cu test negativ si avea inca virus pe caile respiratorii pina la 37 zile..... 

Doamna Firea vrea sa aplice testarea in masa, incapand cu cei peste 65 ani, primul lot de mii de oameni. Si a explicat ca asa cine va fi gasit pozitiv nu va mai infecta pe altii...... Ce idee negandita in ansamblu! Ce negativi vor fi linistiti si umbla, mai nepasatori si oricand se pot infecta si infecta pe altii considerand ca au fost negativi..... Mai important ar fi testarea la cei ce vin in contact cu multi oameni, si cei ce lucreaza in fabrici de alimente, brutarii etc.... 

Vorbe ce dau bine la TV să mai liniștească populație.

Nu au capacitate să facă asta și oricum o fac degeaba dacă orașul nu e perfect izolat, in restul țării e haos in spitale așa că situația e marooo.

E revoltător că aveam atîta personal medicala deja infecta. Adică fix aia de trebuie să știe cum să se protejeze pe ei și cum să nu pună pacienții cu virus lângă aia fără virus.

Stăm în case și privim speriați la TV in timp  ce unii fac bani și se joacă cu sănătatea populației.

Dacă o să se dovedească că ăștia au furat bani de la bugetul de stat, așa cum veșnic se întâmplă in țara asta, spre să fie judecați pentru genocid și pedeapsa ca in '89.

Speranța moare ultima!

https://m.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/castigatorii-contractelor-achizitie-echipamente-protectie-lista-firme-infiintate-2019-activitati-comert-alimente-bauturi-companii-bilant-intermediari-2-angajati-lista-completa-firmelor-19018907

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21335/19018907/2/situatie-achizitii-revizuit-9-19032020-pdf-pdf-pdf-pdf-pdf-pdf.pdf

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Deja in orasele mari a scapat de sub control. Capsunari intorsi care n-au declarat nimic, dupa o saptamana la spital, nedeclarat nimic, carantina dupa ce s-au prins autoritatile.

Acu ca au mai tercut niste zile, rudele si vecinii cadorisiti cu daruri invizibile din strainatate incep. Iar astia au raspandit mai departe.

Cred ca in vreo 3 saptamani incepe treaba serioasa, asa cum au prezis-o astia. Nu e leac pentru prostie si efectele ei.

Link spre comentariu

Cum? Căpșunarii? Fals! Ei au stat cuminți în carantină din prima secundă de la intrarea in țară. Alții sănătoși (nu și la cap) au sărit pe ei că vor covid, la noi nu a băgat incă.

Cel puțin eu așa am înțeles de pe acest forum!

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Acum 12 ore, Liviu M a spus:

Pai si care-i vina capsunarilor daca cei din tara cu care au intrat in contact (nu scrie nicaieri cine a initiat contactul, da?) mint?

Vina căpșunarului e că trebuia să nu intre cu absolut nimeni in contact !!! Este datoria lui să informeze și să nu se expună, este datoria lui să protejeze pe oricine vine in contact cu el, este datoria lui să ceară testare, este datoria lui să nu omoare oameni.

Care e vina mea că tu ai stat in dreptul pistolului?

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Cu teoria conspiratiei: "Italia are cea mai imbatranita populatie din Europa. Ia hai sa mai reducem din cei nefolositori societatii.  Sa le dam ceva covid. Sa mai reducem din pensionari. Covid asta are succes mai mare la cei peste 65 de ani."

Citesc ce scriu altii mai sus si nu-mi vine sa cred. Daca el va avea boala fara simptome, de restul il doare undeva. Avem datorii fata de cei ce ne-au dat viata si ne-au crescut. La fel puteau sa zica si ei: asta e prematur, nu-l mai bagati la incubator. Daca e sa moara, asta e. Altul la rand.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

@ Deci a fost infectat, a fost testat pozitiv, a facut tratament si dupa un timp a devenit la test negativ.

Pe mine ma intereseaza care au fost testele alea: antigeni, anticorpi, secventa genetica, etc.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări