Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 55 minute, RST a spus:

Exceptand China care conduce detasat, pare a nu fi niciun avantaj pentru tarile dezvoltate, care teoretic au un nivel de viata/igiena mai ridicat, precum si ( tot teoretic ) medici si aparatura mai buna. La prima vedere, tocmai aceastea stau cel mai rau in lupta contra covid. 

Pai uite si de ce:

https://www.businessinsider.fr/us/coronavirus-wuhan-eases-lockdown-april-8-world-fears-resurgence-2020-3?utm_campaign=sf-bi-ti&utm_medium=social&utm_source=facebook.com

Citat

Here's a rundown of what's been happening in Wuhan:

S-a zis izolare? Pai izolare tata, nu labareala! Sa vad primarul din Bari ca iese pe strazi sa atraga atentia (ca trebuie sa respecte izolare) la toti tampitii care nu inteleg ca din prostia lor mor alti oameni nevinovati imi spune ca degeaba locuiesc in tari dezvoltate daca ei, cetatenii, mai au foarte mult de munca pana sa  inteleaga ce este aia spirit civic si respect pentru cel de langa tine. 

Link spre comentariu
Acum 55 minute, +_Florin_+ a spus:

Până la urmă se dovedește că dracu nu-i atât de negru precum pare, din păcate unii văd deja scenarii apocaliptice. N-o să  fie.

Dar aplicarea cu strictețe (cu forța, dacă e nevoie) a măsurilor de combatere a epidemiei e absolut necesară. Italia a făcut-o prea târziu și d'aia au cifrele astea. Noi ne-am trezit ceva mai devreme, văzând experiența altor țări. Se putea și mai devreme, dar e bine și așa...

Nici eu nu impartasesc scenariile apocaliptice ale unora. Nu va exista asa ceva! Buba este ca din cauza unor inconstienti pe care ii mananca in cur se va prelungi starea asta. Nu ne-am trezit mai devreme. Noi tot timpul suntem nepregatiti si asta se va vedea in lupta cu virusul. Indisciplina este pedepsita drastic de virus. Ungurii au scos armata in strada de joia trecuta, noi, bulgarii si moldovenii de peste prut, de maine. Avem noroc ca virusul ne da un ragaz, dar acest ragaz nu va folosi la nimic. Si peste un an daca vine la noi virusul .... tot nepregatit ne prinde. Nu poti civiliza si responsabiliza un popor daca scoti armata in strada. Unii vor face tot ce pot si doar ca sa dovedeasca altora ca ei pot fenta masurile impuse. 

Link spre comentariu
Acum 11 minute, RST a spus:

Pe alta parte, nu prea vad rostul internarii....dimpotrriva. Gripa se trateaza acasa, in izolare. Iar decat sa cheltui pe internari cu riscul maxum de transmitere mai departe si suprapopularii spitalelor, e mult mai avantajos sa oferi gratuit medicamente si toate cele la domiciliu.

O parte din cei infectati datorita si unor alte boli ajung in timp scurt de la internare la ventilare mecanica. Fara ventilarea mecanica acesti pacienti mor. Li se da si un sedativ usor pentru a suporta mai usor acest tratament (ventilare mecanica). 

Totusi in China, cand au vazut ca virusul este foarte contagios, au ales ca pe cei cu forme usoare sau cei asimptomatici sa ii duca in carantina in anumite spatii pentru a nu raspandi boala. Se pare ca a fost eficienta aceasta masura desi este o incalcare a libertatii persoanei. Am mai scris cum o persoana care era singura in tot apartamentul, cand a fost depistata pozitiv a fost dusa in carantina desi omul a invocat corect cross infection daca este pus langa alte persoane depistate pozitive! 

Eu nu sunt impotriva izolarii la domiciliu, dar nu prea ai cu cine sa faci asta. In loc sa stea teapan 14 zile in casa si sa nu iasa deloc, dupa cateva zile maxim ii apar viermi in cur si incepe sa iasa. 

Link spre comentariu

Pai partea proasta este ca daca nu se termina cu virusul tot de foame va muri pentru ca marea parte a activitatilor sunt oprite.

Acum 6 minute, BRANCA a spus:

De unde am plecat?Diaspora,diaspora...Ale dracului de voturi pe care le-au calculat unii!Din cauza asta n-au inchis si nu inchid granitele!Si-acu ne batem pe cine tre sau nu tre sa stea in casa,ca ala respecta sau nu respecta s.a.m.d!!!

Un militian care a fost cu amanta in Israel a imbolnavit 30 de persoane, idiotul in spital mai si scuipa personalul medical. Un profesor universitar din Iasi, seful clinicii de oncologie + nevasta'sa care la fel este sefa unei clinici de oncologie la un spital de copii au fost in Franta si s-au intors virusati. Ea s-a dus bine merci la job si a intrat in contact cu nu stiu cati copii + parintii acestora. Un senator PNL la fel a infectat familia. Deci daca nu venea diaspora tot nu scapam de virus. Muntenegru a fost ultima tara din Europa care nu a avut nici un infectat, dar pana la urma a ajuns si la ei. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, adrian_pic a spus:

Un militian care a fost cu amanta in Israel a imbolnavit 30 de persoane, idiotul in spital mai si scuipa personalul medical. Un profesor universitar din Iasi, seful clinicii de oncologie + nevasta'sa care la fel este sefa unei clinici de oncologie la un spital de copii au fost in Franta si s-au intors virusati. Ea s-a dus bine merci la job si a intrat in contact cu nu stiu cati copii + parintii acestora. Un senator PNL la fel a infectat familia. Deci daca nu venea diaspora tot nu scapam de virus. Muntenegru a fost ultima tara din Europa care nu a avut nici un infectat, dar pana la urma a ajuns si la ei. 

Domnule, astea sint cazuri cunoscute, identificate si identificabili "contactii", diaspora efectiv a dat totul peste cap prin modul haotic in care s`au comportat si se comporta in continuare.

Link spre comentariu

Tine si de arta fotografica, iar valorile de acolo sunt oarecum universale. Peste intra moda.

Hai ma, diaspora asta despre care se vb ca vin nu sunt aia care au votat. Crezi ca ciorile astea de vin si urla ca de ce sa stea in carantina ar sta cu orele la coada la urne?

Diaspora care voteaza merge la lucru si nu vine pe degeaba aici, au serviciu acolo.

Astia sunt doar cretini majoritatea, care vin.

Ca virusu, pleaca la mai bine, acu li se pare ca e mai bine acasa, vin aici.

Link spre comentariu

Cat timp stai in izolare e ok poti sa incerci si chestii mai grele.

Dar e pacat sa iti omori parintii doar ca tu sa te dai cocos ca esti rezistent.

Si in rest sunt semne de criza?

Dar concrete nu specula. Ca dupa ce lumea se satura de tusit, se duce la lucru.

Cred ca nasol e pt aia de traiesc de pe o zi pe alta.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, RST a spus:

Tactica izolarii ne va prelungi agonia. 

Vai de capul meu, in sfarsit ai priceput ideea.

PRelungirea e esenta, ca de scapat nu scapam, dar cu randul ne trateaza mai bine spitalele decat toti odata buluc.

In sfarsit ai priceput si tu tactica. Sa fi descoperit pe vreo tablita dezgropata de pe oak island? :))

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări