Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Cand ai intr-o saptamana 29.000 de noi cazuri este indubitabil ca ai foarte multi si intr-o stare critica care necesita ventilatie mecanica. Cu cat creste numarul de noi cazuri creste si numarul cazurilor critice care au nevoie de ventilatie mecanica. De aceea ei acum au nevoie de noi aparate pentru ventilatie mecanica. 

Link spre comentariu

https://www.bursa.ro/_documente/fisiere_articole/392115.pdf

Pus cat mai repede in aplicare. Daca se gandesc mult, le scapa virusarea de sub control. Nu ca acum ar controla mare lucru, dar macar nu sunt depasiti de situatie. Inca.

Acum 5 minute, adrian_pic a spus:

Cu cat creste numarul de noi cazuri creste si numarul cazurilor critice care au nevoie de ventilatie mecanica.

Pai daca spui ca nu ajuta, la ce bun sa-i mai bagi pe ventilatie. Zici ca toti care au fost pe ventilatie au dat coltul.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

ascultati ce zice si la minutul 0:38: toti care ajung la ventilatie nu mai scapa!

Domnule, poate fi unu sau 5000, daca nu mai scapa ce rost mai are cererea de ventilatoare, aia am intrebat, nu siti sint, aia stiu foarte bine sa caut.

Daca stii ca dai gres cu ceva nu mai repeti gresala.

Link spre comentariu

Exact doru3160.De mult timp trebuia data hotararea asta.Si saltati tembelii de pe strazi!Intreba cineva unde sa-i duci.Pai oriunde aveai un spatiu disponibil,mai ales in afara orasului.Chiar in corturi.Si serviti ca la...puscarie,adica cu "laturi" la sufertas!Si popularizat la greu chestia.Numai asa bagi spaima in oameni.Ca acu li se falfaie de amenzi si de dosare penale!

Link spre comentariu

Stiu ca e subtire, dar e mai bun decat nimic, si e singura cale legala de a zburataci toti bezmeticii in casele lor, implicit de a obtine o curba mai blanda de imbolnaviri. Daca ajungem si noi la 6000 pe zi, ne-am dus lupii zestre.

Nu cred ca acel draft a rasuflat intamplator in mediul online. Cred ca a fost un fel de pregatire, ca sa nu zbiere aparatorii democratiei ca se instaureaza dictatura. Daca asta ne salveaza, atunci asta sa fie. Cu vorba buna nu faci treaba.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

O doctorita/asistenta din Italia a spus ca la ei nu s-au si-a revenit nimeni dintre cei pe ventilatoare DAR au transferat 50 persoane iar din cele 50 de persoane 10 si-au revenit.

De asta sint puse pe ventilatoare mecanice. Pt ca unii isi revin.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Il tii la ventilatie mecanica in asteptarea unui medicament care sa il vindece. Laboratoarele la asta lucreaza. Normal ca daca ai sti ca pacientul nu mai are de trait decat n zile si medicamentul apare peste n+x zile nu il mai bagi la ventilatie mecanica. Dar in fiecare zi se asteapta o solutie de la laboratoarele de cercetare. 

In China daca ai fost descoperit positiv chiar daca esti asimptomatic sau ai o forma usoara nu erai lasat sa te duci acasa! Erai pus in carantina. Noi nu avem spatiu (hotelurile de exemplu nu-si dau spatiul pentru a face carantina). In UE pana nu decompensezi si ai nevoie de ventilatie mecanica nu vine ambulanta dupa tine. 

P.S. In China s-a utilizat doua layer-e de protectie. In UE doar unul singur (nici macar doua perechi de manusi nu iti dau).

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 14 minute, adrian_pic a spus:

Noi nu avem spatiu (hotelurile de exemplu nu-si dau spatiul pentru a face carantina). In UE pana nu decompensezi si ai nevoie de ventilatie mecanica nu vine ambulanta dupa tine.

De ce a fost decretată stare de urgență? Doar pentru ca "spitalele" (+alții) să beneficieze de bani pentru cele necesare? Oricum mulți se văieta că mai mult ajutor au primit de la privați decât de la stat.

Naivul de mine își zicea: gata domnule, au decretat stare de urgență pentru a putea rechiziționa clădiri, ce unele orium sunt goale acum, și ii păzește pe carantinați cu arma. O sa se impună restricții de circulație, raționalizare si reducerea risipei de alimente si combustibil ...

E stare de urgență că poate se sperie virusul si fuge!

Link spre comentariu

ce este cu Arbidol  ? In rusia se vinde in farmacie, ca si produs pentru Coronavirus.

e vrajeala ca sa le ia banii la rusi, sau e tratament de pe vremea cand au creeat virusul ?

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Stefan a spus:

De ce a fost decretată stare de urgență? Doar pentru ca "spitalele" (+alții) să beneficieze de bani pentru cele necesare? Oricum mulți se văieta că mai mult ajutor au primit de la privați decât de la stat.

Vine acum si cascavalul! Sa vezi ce se vor bate pe el!

Romania va primi peste 1 miliard de euro de la UE pentru combatarea coronaviruslui

Citat

Potrivit acestui document, Romania va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeana, prin renuntarea in acest an la obligatia de a solicita Romaniei rambursarea prefinantarilor neutilizate din fondurile structurale. La aceasta suma se vor adauga alte 637 de milioane de euro, prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 in cursul lunilor martie si aprilie.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 5 ore, elmar a spus:

Tu, dacă te-ai văzut cu sacii în căruță și cu un picior, în barca bogaților ...ai tupeul să dai sfaturi altora

Sînt prost că dau sfaturi, așa e. De aia nu o să mai dau decît pe bani.

Link spre comentariu

@adrian_pic

Super! O să se ducă fix așa cum vin. Dacă prin minune banii nu o să dispară, o bună parte o să fie folosiți pe tratamente costisitoare și nu pe prevenție ieftină.

Degeaba am avut un răgaz de câteva zile și am putea învăța ceva de la Italia, nu ne pasă pentru că atâta ne duce bibilica.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

" Romania va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeana, prin renuntarea in acest an la obligatia de a solicita Romaniei rambursarea prefinantarilor neutilizate din fondurile structurale" Adica nu cer înnapoi banii care au fost deja papati. Deci România primeste de 483 de meleoane de ori nimica. Adica Paula-n brate.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări