adrian_pic Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Directorul spitalului din Bergamo, Stefano Fagiuli a facut un apel in limba engleza ca are nevoie de ajutor fiind intr-o situatie de urgenta absoluta.Cine poate ajuta este binevenit (medic, infirmiera, etc.). Nu mai au paturi libere in reanimare si au nevoie de aparate pentru ventilatie artificiala. Acum 28 minute, doru3160 a spus: Deci cineva decide cine traieste si cine crapa...n-as vrea sa fiu in pielea aluia de ia astfel de decizie. Nu ai cum altfel. Cand numarul celor care necesita ventilatie artificiala este in continua crestere trebuie sa eliberezi locuri ocupate. Editat Martie 21, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Acum 17 minute, adrian_pic a spus: Nu ai cum altfel. Nu ai inteles...nu contest ca sunt nevoiti la astfel de practici, dar sa te uiti in ochii unui bolnav si sa-i zici ca trebuie sa-l dai deoparte ca sa pui pe altul, ca el nu mai are nici o sansa, nu e tocmai o sarcina usoara. Editat Martie 21, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Acum 7 minute, doru3160 a spus: dar sa te uiti in ochii unui bolnav si sa-i zici ca trebuie sa-l dai deoparte ca sa pui pe altul, ca el nu mai are nici o sansa, nu e tocmai o sarcina usoara. Are ochii inchisi fiind intubat si sedat. Nu mai este nevoie nici de morfina. Oricum stai calm ca nu sunt oameni slabi de inger. Au deja la activ n=spe deconectari pana sa vina pandemia pentru ca sunt numeroase situatii cand omul este in moarte clinica si trebuie sa fie deconectat de la aparate. Editat Martie 21, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Vezi tu, asta poate n-o stii. Bolnavii astia nu prea intra in coma, sunt constienti pana in ultimul moment, e ca si cum s-ar ineca. Comparatia nu-mi apartine, e a unui medic care a trait asemenea momente. Link spre comentariu
alcon Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Iohannis, diaspora să nu vină acasă... https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-mesaj-pentru-romanii-din-diaspora-sa-nu-vina-acasa-de-paste-ne-am-dori-sa-fim-impreuna-dar-in-acest-an-nu-se-poate-1278036 IOHANNIS, CATRE DIASPORA: SA NU VINA IN ACEST AN ACASA DE SARBATORI. E TRIST, DAR SITUATIA E GRAVA! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 ascultati ce zice si la minutul 0:38: toti care ajung la ventilatie nu mai scapa! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Si atunci de ce mai este nevoie de ventilatoare? De ce le mai cer? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Acum 3 minute, Ion_Bumbu a spus: Si atunci de ce mai este nevoie de ventilatoare? De ce le mai cer? Le cer pt ca nu au asa multe injectii letale. Editat Martie 21, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Astăzi am ieșit câteva zeci de minute sa văd dacă a mai supraviețui careva. Glumesc cât mai pot! După ce am văzut măsurile luate de magazine și de cum se protejează unii cu măști și mănuși am o singură concluzie: scăpa cine poate. Două vânzătoare ieșiseră la fumat cu măștile sub bărbie și cu mănușile pe țigară, în farmacii se intră maxim 2 sau 4 dar la coadă toată lumea grămadă, la casele unui magazin geam de protecție "antivirus" doar frontal (omul pune si ia marfa pe laterală) s.a.m.d Măsuri doar cu numele așa că cine are imunitatea bună scapă, cine nu o are oricum scapă. Pe nicăieri nu găsești alcool sanitar dar la săpun era plin, ciuciu făină și drojdie dar cartofi găsești lejer ... Brusc toată lunea face paine dar aproape nimeni nu mai mănâncă varză si cartofi (merg și fară pâine). l.e: Nemernicul ăsta de virus are și o parte bună, le-a cam băgat morcovul politicienilor. În ultima perioadă nu-i nai văd așa vocali și "doamna Firea" nu mai face plângeri penale pentru că nu știu cine o sabotează. Editat Martie 21, 2020 de Stefan Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus: Si atunci de ce mai este nevoie de ventilatoare? De ce le mai cer? Uite aici raspunsul: Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 2 ore, Liviu M a spus: S-a "remediat" problema, deja sunt raportate 96 de cazuri. Pana la urma elvetienii au decis sa puna un 571 de noi cazuri pentru astazi. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Cred ca cei ce ignora intenționat pt ca asa vrea mușchiul lor trebuie sa li se dea la semnat o hirtie în care sa scrie ca în caz ca se vor îmbolnăvi de covid-19 renunța complet și de buna voie la orice fel de tratament. Asta n-ar trebui sa fie o problema pt ca ei deja considera ca nu se pot îmbolnăvi cu virusul asta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Probabil pana nu vor fi puse in aplicare acele masuri din draftul care a circulat in mediul online neoficial, ca o varianta de lucru, nu se vor potoli meltenii in case. Fiecare se crede grozav, si ca lui nu i se poate intampla, pana se intampla. Acum 30 minute, adrian_pic a spus: Uite aici raspunsul: Nu m-am prins care e legatura intre ventilatoare si evolutia zilnica a cazurilor. Ce, daca aveau ventilatoare mai multe, cifra din ultima zi avea sa fie alta? Editat Martie 21, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
franzm Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Exact asta cu nr redus de cazuri...Circula o gluma sinistra:"Cate cazuri de coronavirus avem azi"?Raspuns:"Cate teste avem"!...Nepotul meu,doctor in Austria,imi spunea acu o saptamana ca ar trebui sa inmultim cu zece nr celor depistati pozitiv,pentru o estimare mai exacta.Personal cred ca si x10 e prea putin... Exact asta a subliniat si un virolog de-al nostru. Zicea ca se risipesc teste pentru cei care provin din grupuri strânse (de ex familii) în care s-a depistat deja o persoana pozitiva. În asemenea cazuri nu mai are rost sa-i testezi pe ceilalti pentru ca sigur vor lua virusul; poti sa-i declari infectati din oficiu. În Italia tocmai strânsele legaturi de familie si relatiile sociale au dus la raspândirea masiva a virusului. Pâna sa se ia masuri de izolare si carantina, tot familionul îi vizita la spital pe cei internati. Si a raspândit virusul din rasputeri. Link spre comentariu
Postări Recomandate