dan cod Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Se zice ca ozonul omoara virusii. Deci cred ca un generator de ozon ar fi foarte ok in perioada asta. Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Subscriu , o cunostinta umbla la purtator cu un neon uv-c zilele astea . Mergea la cineva din familie sa faca o procedura de sterilizare sau cum se numeste . Nevasta acestuia este asistenta la spitalul judetean de multi ani . Deci se foloseste in domeniul medicinei lampile cu uv-c . Imi amintesc ca am vazut anii trecuti la spitalul local TBC. Deci o lampa de aia sau un neon folosit ca la carte poate face bine . Nu degeaba pe vremuri se puneau la soare perinele si plapumele . Vad ca acuma nu prea se mai pun . Editat Martie 20, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
maxente Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 WhatsApp Video 2020-03-18 at 17.02.40.mp4 Link spre comentariu
VAX Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Sint verificate aceste lampi, de mult de tot si da, au eficienta confirmata. La chinezi statiaaceea de dezinfectare a autobuzelor are doar 210 lampi UV-C. Nu vezi domnule ca SSB se da mare tot timpul, le stie pe toate ? I-am explicat ca si in cazul in care radiatia UV ar ocoli virusurile prin difractie, sterilizarea se face prin contactul cu moleculele de ozon si de oxizi de azot, extrem de oxidante. Dar cum absorb radiatia UV moleculele din aer, ca sunt mai mici decat virusurile, asta nu-l pune pe ganduri ? Link spre comentariu
VAX Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 V-am salutat si va urez sa treceti prin infectia asta fara complicati, ca toti vom lua contact cu covidul. Ignorati ce am spus despre cum cred eu ca s-ar creste sansele de supravietuire, prin administrarea de antibiotice. Lasati-va pe maine personalului medical. @franzm - atata rautate nu vezi la multa lume, mi-ati fi dat si in cap daca puteati. Sanatate la toata lumea ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 hai nu te supara. eu postam pe 25 febr pe la pagina 10 si ziceam sa mai vedem peste o luna-doua. uite ca nu a trecut luna si deja se vede cam nasol. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 2 ore, VAX a spus: @franzmatata rautate nu vezi la multa lume, mi-ati fi dat si in cap daca puteati. Da de unde. V-as fi pus sa lustruiti suruburi. Cu cap crenelat. Precum coro(a)na. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Vad ca in afara de UV nu prea sunt idei.Gatitul distruge virusul,aici nu sunt dubii.Da eu vorbesc de pachetele cu alimente.Odata,daca le iei din magazine,pot fi contaminate si raman contaminate in continuare.Daca ti le aduce cineva aceiasi poveste.Ati vazut cat rezista pe suprafete virusu. In centrele medicale de cercetari se folosesc camere izolate cu aer conditionat in circuit inchis,cu dezinfectare permanenta,brate robotice,etc,etc...In conditii domestice n-ai posibilitatile astea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Le lași în pace 5 zile și dispare virusul! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Asta da ,e o idee buna!In sensul asta ma intrebam ce se poate face efectiv. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 5 ore, VAX a spus: V-am salutat si va urez sa treceti prin infectia asta fara complicati, ca toti vom lua contact cu covidul. Sanatate la toata lumea ! Multumim, si nu uita, se face prezenta lunar pe forum. Deci cu masca si manusi, se poate intra odata pe luna, macar sa stim pe cine ne bazam. Sanatate, si sa ne citim cu bine dupa ce trece panarama. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Ce mica-i lumea si sucita!Mai ieri Base sase case sustinea ca trebuiau inchise granitele de la inceput.Acu se ia de Joha ca nu le poti spune romanilor sa nu mai vina acasa!...Ca avem posibilitati sa-i tinem in carantinare... Si acu,daca o luam rational,la rece,cum era mai bine?Daca tineam diaspora in afara granitelor cred ca nu-i lasa nimeni acolo fara cazare,mancare sau tratament de urgenta.Asa i-am adus gata infectati si infectam si toata Romania...Muntenegru,cu granitele inchise,n-are niciun caz... Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 12 hours ago, Spitfire said: Da, in cazul in care un virus se afla in spinarea unei bacterii, vibrion sau bacil, distrugerea acestui "cal" cu ajutorul radiatiei UV echivaleaza cu imobilizarea virusului. Altminteri, sa ne gandim ca 253nm, lungimea de unda specifica lampilor UV germicide, e o marime dubla fata de dimensiunea unui virus(120-160nm), in acest caz, evident ca o cuanta atat de mare nu poate afecta lantul molecular si structura glicoproteinica(cum e cazul acestui covid). Am studiat lampile UV-C si sunt cu mai multe lungimi de unda , in documentatie este dat cea mai intensa ,spectrul este mai larg .Sunt modele care au lungimea de unda mai mica ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Alea`s pentru a produce ozon, pe la 180nm https://www.oxidationtech.com/ozone/ozone-production/uv-lamp.html Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Cele de 180 nm pot fi mai eficiente antivirus.Daca s-ar folosi si in spatiu inchis,de ex dulapuri,deoarece se produce ozon ,ar fi f performante.Da aici,cu ozonul,apare o problema.Fiind foarte reactiv produce radicali liberi,nocivi.Depinde in ce masura ar ataca alimentele.Povestea e veche,de pe vremea cand se facea tratarea apei potabile cu ozon. Link spre comentariu
Postări Recomandate