Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Vizitator viobio

Postări Recomandate

corect, hai ca ne apropiem. 

pai cati s-au infectat si cum se transmite virusul asta. Intreb si eu ca prostul ca la gripa nu am mai facut vaccin de 15 ani si nici infectat n-am mai fost de multa vreme.

procentul este doar o cifra relativa, daca nu prea ne gandim.

In doua luni e toata Asia infectata, Europa are densitate buna si ea, in Canada sunt oamenii mai rari , dar nu exista notiuni de igiene pt virusi transmisibili prin aer.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, icar a spus:

Mai usor cu vorbele, ca nu e cazul! E la mintea cocosului, 2.4% din cei bolnavi! Ca nu vorbim de capre!

Masura: in scoli s-a pus sapun lichid cu dezinfectanti! Ups, pai asta nu ar trebui sa fie in mod normal?

Nu!

Folosirea dezinfectantilor puternici pt spalatul zilnic pe miini duce la aparitia bacteriilor super rezistente.

Pt spalatul zilnic pe miini se utilizeaza doar un sapun de calitate nu dezinfectanti dar nu ma refer la cadrele medicale sau altii de genul pt ca aceste persoane au regimuri speciale.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 35 minute, sesebe a spus:

Nu!

Folosirea dezinfectantilor puternici pt spalatul zilnic pe miini duce la aparitia bacteriilor super rezistente.

Pt spalatul zilnic pe miini se utilizeaza doar un sapun de calitate nu dezinfectanti dar nu ma refer la cadrele medicale sau altii de genul pt ca aceste persoane au regimuri speciale.

După tine toți chirurgii ar fi afectați de bacterii super rezistente, nu îți dai seama că te contrazici? 

Link spre comentariu

Pe mine ma deprima ca boul ala spune sa stati linistiti la locurilii dumneavoastra si multi ii dau dreptate.

De ce nu merge in China, unde sunt inchise orase intregi, sa le explice el cum sta treaba?

Si ciuma rosie de acolo prima data a incercat sa musamalizeze amploarea epiodemiei. Un doctor  chiar a fost luat de politie cand a tras semnalul de alarma cu cateva saptamani inainte. Apoi s-a imbolnavit si el de coronavirus si a murit, desi era tanar si sanatos.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, maresaldeflota a spus:

Pe mine, mă deprimă, știrile alarmiste cu corona ăsta... 

Pe mine nu mă deprimă. Mai ales de când m-am informat referitor la fosta epidemie de gripă spaniolă (1918) care a redus drastic populația Europei. Dimineața te trezeai sănătos și seara te culcai mort. Ăla virus !

Sau fostele epidemii de ciumă și holeră.

...........

Asta-i o gripă mai nasoală, care din păcate ucide persoanele cu anumite afecțiuni (grave) iar mortalitatea e 2.4 procente.

Desigur că nu-i de neglijat,  dar suntem totuși în sec 21 (apropo de gestionarea unor situații de acest gen). 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Faust2018 a spus:

După tine toți chirurgii ar fi afectați de bacterii super rezistente, nu îți dai seama că te contrazici? 

Nu domnule, asa este procedura. 

Iar legat de bacteriile super rezistente existente în spitale cred ca nu trebuie sa amintesc. 

Link spre comentariu
Acum 15 minute, cocochannel a spus:

sa zicem 5 miliarde, cu toate ca nu cred ca 2,5 miliarde sunt in zone relativ izolate,

2,4% ineamna 120 000 000.

Asta dacă și numai dacă virusul s-ar răspândi, în mod necontrolat pe intreg mapamondul. După cum spuneam, suntem totuși in sec 21, se iau măsuri (zic eu) mult mai eficiente comparativ cu evul mediu ...

Link spre comentariu

Eu cred ca multe persoane nu fac diferenta intre capabilitatile de raspandire si efectiv daunele pe care le poate face acest minunat virus. Adica acest virus are capabilitatea sa se raspandeasca si sa infecteze mai multe persoane decat alte tipuri de gripa insa odata ajuns in organism nu este atat de agresiv din moment ce rata de mortalitate nu este mai mare decat cea a gripei. Daca maine vine vaccinul care de fapt ar fi apa chioara eu sunt convins ca o zi nu dureaza si nimeni nu ar mai vorbi de asta, ca deh... majoritatea pana nu se vaccineaza fac in toti dracii ca vezi doamne cum sa nu fi vaccinat in secolul actual...

Astept si eu cu mare rabdare acest minunat virus, poate se baricadeaza si la noi lumea si se mai elibereaza traficul

Link spre comentariu
Acum 54 minute, maresaldeflota a spus:

E un video mai jos... 

Ce ziceam eu, incepe isteria...

Acum 43 minute, sesebe a spus:

Nu domnule, asa este procedura. 

Iar legat de bacteriile super rezistente existente în spitale cred ca nu trebuie sa amintesc. 

Si in scoli ar trebui sa existe procedura spalatului pe miini. Da noi abia acum am pus coada la cireasa!

Cocochanel, 2,4% din cei bolnavi, nu din toata populatia. 2,4% din 80.000, cam cit face?

Da Bandi, asta e esenta, virusul asta se raspindeste mai rapid, mai atipic decit cel de porcina, sa zicem. Daca morbiditatea ar fi 10%, la cum se raspindeste, scapa planeta de poluare.

Link spre comentariu

aici e diferenta, pe care o sesizezi putin, se raspandeste mult mai repede, cu toate masurile de prevenire care se iau. Cei care scapa devin imuni, dar raman purtatori, asa ca la cum se raspandeste cu toate combinezoanele alea super speciale, eu zic ca mai vorbim peste o luna sau maxim doua. Au murit doctori in spitale si aia erau super echipati si dezinfectati si nici de foame nu erau slabiti. Astia de la noi au anuntat ca trimit in china niste pastile de le-au facut pentru ebola. Ca sa le incerce pe ei, ca oricum nu au alte solutii deocamdata.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări