Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio FM Heru

Eugenu85

Postări Recomandate

Salutare colegi! 

Sunt nou pe forum și va rog sa ma ajutați cu o problema legata de un radio portabil. Problema este ca nu mai prinde nici un program de radio și se aude doar fasaitul de fundal.ce sa verific având în vedere ca nu are semne de defect? 

1582452851006494454560394334543.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eugenu85

3

• validae

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Potenţiometrul de volum, încearcă să uneşti cu penseta cursorul (borna mijlocie) cu cea de intrare semnal...adică cea opusă masei.Dacă aşa va merge la volum maxim, e potenţiometrul întrerupt.Dacă nu, probabil ai vreo fisură în placă, de la căzături, sau un condensator dezlipit sau întrerupt.

Am mutat la Depanări Radio-Tv, că subiectul nu are treabă cu radioamatorismul, poate doar faptul că începe tot cu ,,radio,,.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Prima data trebuie curatat comutatorul de la benzi cel incercuit cu rosu de mine in poza, sau poti sa pui un pic de ulei unde am facut eu sageata si sa misti comutatorul in stanga / dreapta pana ajunge uleiul pe contacte si se curata, daca nici asa nu vrea sa prinda posturi atunci trebuie schimbati condesatori electrolitici de pe placa care sunt defecti

1582452851006494454560394334543.jpg.b1d20e4f8be6da9c0ba5e9cc7b0892ed.jpg

Atentie se pune ulei de masini de cusut sau de la motoare cum ar fi de la drujba in doi timpi sau in patru timpi, nu se pune ulei de floarea soarelui ca ii faci mai rau

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Am încercat ambele variante ungerea comutatorul și cea cu potențiometru. Nici un semn! Problema este ca potențiometru lucrează pentru ca se aude bâzâit ul din fundal când dau mai tare sau mai încet. 

Link spre comentariu

Eu îl țineam afara și ascultam la el cât îmi făceam treaba pri curte. Sa pus ploaia a trăsnit o data și gata sa oprit. Îl aveam la scuteala nu avea cum sa îl ploua. Vechi nu este, am verificat condensator ii electrolitic și unul este dus. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări