Усилитель Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Normal ar trebui sa fie 0.7V.....1.4 la punte cu 4 diode. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) 0,7V este o valoare orientativa, fiecare jonctiune are caracteristica sa: EDIT: 2 diode, 2 caracteristici cu TINA: Editat Martie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Pentru a nu mai deschide un topic pun intrebarea aici. Am un traf de alimentare, facut pentru rederesare in punte, cu diode. Nu vreau sa rebobinez traful, dar vreau sa folosesc un tub redresor, nu semiconductori. Cit de ok este o asemenea utilizare mixta semiconductor/tub redresor, avind in vedere caderile de tensiune destul de diferite pe tub si semiconductor? A folosit cinva gaselnita asta? As putea sa leg anozii tubului in paralel, dar redresarea monoalternanta da un riplu mai mare decit cea bialternanta. Nu se alimenteaza un montaj cu pretentii, dar... Multumiri. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Se pune punte diode siliciu, condensator filtrare, mare, nu e problema, apoi se pune tubul cu anozii in paralel, si dupa filtrul CLC..... Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Sau, in locul siliciului, se pot pune tuburi individuale de tipul PY88 sa zicem....creste nepermis de mult complexitatea montajului dar,....se poate! Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 4 tuburi dau rezistenta interna mare, tot punte semiconductori merge, si dupa 1-4 tuburi py88 in paralel, sau ey/py 500 in functie de curentul necesar... Filamentele se pot grupa serie/paralel/combinatii functie de ce tensiune avem la dispozitie, eventual un traf separat pt asta..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 1 oră în urmă, icar a spus: Pentru a nu mai deschide un topic pun intrebarea aici. Am un traf de alimentare, facut pentru rederesare in punte, cu diode. Nu vreau sa rebobinez traful, dar vreau sa folosesc un tub redresor, nu semiconductori. Cit de ok este o asemenea utilizare mixta semiconductor/tub redresor, avind in vedere caderile de tensiune destul de diferite pe tub si semiconductor? A folosit cinva gaselnita asta? As putea sa leg anozii tubului in paralel, dar redresarea monoalternanta da un riplu mai mare decit cea bialternanta. Nu se alimenteaza un montaj cu pretentii, dar... Multumiri. Am folosit eu de câteva ori, pentru că se dorea și un tub redresor pe carcasă și nu aveam înfășurare pe secundarul trafului de alimentare cu 2XUca Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Eu folosesc schema fara C1. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Acum 45 minute, RockDok a spus: Eu folosesc schema fara C1. Care ar fi avantajul? Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Usiliteli, Flomar, nu vreau sa complic treaba, dar sugestia e buna. Faust, multumiri. Exact in situatia asta sunt si eu, vreau un tub redresor pe sasiu, dar traful nu-mi da 2xUca. E vorba de un radio 0-V-0, cu tub, redresorul fiind 5ț4. Ma incurca putin cei 5 volti pentru filamentul redresorului, dar cred ca rezolv problema cu o rezistenta serie. C1 va ramine, deocamdata nu am drosel, ma gindeam la o rezistenta in locul lui. Link spre comentariu
Barbaro Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 Va rog daca-mi permiteti : Schema userului "@icar" se foloseste atunci cand nu ai secundar cu priza mediana ca in cazul dumnealui si ,cand ai nevoie de tensiuni peste mia de volti de exemplu in amplificatoare cu tuburi de inalta tensiune ,iar un transformator cu priza mediana pune probleme de izolatie . condensator disc de 1nF/1000v in paralel pe fiece dioda ,rezistor paralel pe c1 si c2 ,si un rezistor de zeci/sute de ohmi in serie cu minus la masa dupa c2 functie de anodica , inductanta cam obligatorie si este perfect echivalenta cu redresarea dubla alternanta cu tub si filtru CLC . Avantajul acestei redresari este ca elimina in totalitate zgomotul de comutatie al puntii redresoare cu siliciu care cica da armonice de pana la '100 × fundamentala' si poate crea probleme in constructiile diy . Cele spuse mai sus sant un scurt rezumat din 'rivista CHF n°01-MAR.07' . Sant curios daca cele afirmate in articol se aplica in cazul userului @icar poate ne va spune cum se comporta receptorul pe unde lungi , medii , eventual comparativ cu o redresare cu siliciu . Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 La 19.04.2020 la 19:24, victordascalescu54 a spus: Care ar fi avantajul? Vad ca s-a pierdut pagina unde am raspuns, de fapt pdf-ul atasat spune mai bine care-i avantajul. http://www.r-type.org/pdfs/gz34.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum