flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Da, ma gandesc si eu la acelasi lucru....caut si testez.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 28 minute, flomar60 a spus: Da,la un curent de 16,5mA prin fiecare celula....in gol cele 2 tensiuni sunt egale.... Florine, ia incearca sa faci masuratorile la 100mA in sarcina, ca tot ai montajul facut. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) asadar,aplicand formula mea avem pt U2=0,75x326.4+ 16,5(150+230)/530 si ce sa vezi...da cam 256,63V(am luat o toleranta mai mare la Rtr-multi habar nu aveti ce e asta)...in cazul de fata U sec=257V...deci e real ce am spus eu sau nu? ia zi mah dark_fart..unde sunt bazaconiile tale? se adevereste ce am zis sau nu?? Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
dark_angel Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Bravo @flomar60 pentru demonstratie!! Speram ca Gedd mai invata si el cate ceva de pe aici. Diletantismul de care da dovada acest user si lipsa cunostintelor (chiar de fizica de liceu precum spune si @icar) este dovedit stiintific, unde or fi 297V ai lui ma tot intreb.... cri cri cri... @Tovarasa secretar(ă) sa stii ca mereu trebuie scazuta caderea pe diode, care la siliciu depinde si ea de modelul diodei si valoarea curentului care o parcurge, acel 0,6 nu este universal si nici batut in cuie de tine. Pentru 1N4007 daca vrei iti arat pe foaia de catalog cat e rezistenta ei interna: Deci cat fac delta_V/delta_I? 0,28/0,98=0.29 ohmi cumva? Ceea ce era de asteptat, sa fie mult mai mica decat in cazul tuburilor. Sper ca observi unde este acel 0,6 pe grafic si acum ne dam cu totii seama ca tu daca faceai un redresor pentru tensiunea de filamente si nu scadeai aceasta cadere de tensiune pentru diode erai in pom si pomul in aer. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) @dark_angel mai dark_fart,vorbesti sa nu adormi...pasol la dat zapada! 6 hours ago, flomar60 said: Domnilor!...nu e mai concludent un test practic!? Traf recuperat dintr-un Darclee, redresoare 5T4S, monitorizata tensiunea alternativa de intrare si tensiunea continua pe iesire....in 2 situatii : 1) in gol , prima poza 2) in sarcina cu o rezistenta de sarcina de aprox 20K ,adica un curent de 16mA aproximativ ,in a 2-a poza 3) poza osciloscop cu riplul in sarcina ,sonda x1 si 1V/div...citirea s-a facut pe rezistenta de 3,3K plasata catre masa... ....condul de filtraj 10 micro/450V ,valoare recomandata in catalog pentru 5T4S... asadar,aplicand formula mea avem pt U2=0,75x326.4+ 16,5(150+230)/530 si ce sa vezi...da cam 256,63V(am luat o toleranta mai mare la Rtr-multi habar nu aveti ce e asta)...in cazul de fata U sec=257V( imi cer scuze pentru eroarea de 0.37V DINTRE CALCULUL TEORETIC SI EXEMPLUL PRACTIC!! )...deci e real ce am spus eu sau nu? ia zi mah dark_fart..unde sunt bazaconiile tale? se adevereste ce am zis sau nu?? E REALA FORMULA SAU NU???? astept sa spuna dark_fart de unde e diferenta aia de 9V intre tipurile de redresari.....si sa argumenteze matematic....SIGUR NU STIE!!! Am mai spus si repet: PUNETI MANA PE CARTE SI STUDIATI nu mai perpetuati bazaconii ale unor pseudo-electronisti,la categoria asta intra acum cu brio @dark_angel .Am demonstrat teoretic si @flormar practic,ceea ce era de demonstrat....cu formulele in fata ! Oameni buni,electronica e o stiinta,nu e filosofie,nu e ca la piata...mai taiem..mai punem ca sa dea bine la cantar(probabil la dark_fart la tara asa se face) P.S. @flormar60 daca nu tineti prea mult la tubul ala inlocuiti condensatorul ala de 10uF cu unul de..470uF...asa for fun! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 CITAT: astept sa spuna dark_fart de unde e diferenta aia de 9V intre tipurile de redresari.....si sa argumenteze matematic....SIGUR NU STIE!!! Pai ti-a raspuns de pe 22... Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Salut Stefan! Am facut la 59mA pe celula cu siliciu si 55mA pe lampa...reamintesc ,filtrajul e identic pe ambele celule ,10micro/450V...nu mai am alte rezistente ,astia pe care am facut testul sunt de 5,1K fiecare... Editat Februarie 29, 2020 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 12 minutes ago, miticamy said: CITAT: astept sa spuna dark_fart de unde e diferenta aia de 9V intre tipurile de redresari.....si sa argumenteze matematic....SIGUR NU STIE!!! Pai ti-a raspuns de pe 22... Lasa barbologia,arata calcule!! Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 34 minute, Gedd135 a spus: P.S. @flormar60 daca nu tineti prea mult la tubul ala inlocuiti condensatorul ala de 10uF cu unul de..470uF...asa for fun! D-le Gedd135 am 330micro /450V....le voi pune maine....tubul nu pateste nimic,alimentez montajul prin autotraf si cresc tensiunea pe masura ce se incalzeste tubul...dar asta maine,acum e tarziu!....Toate bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) 18 minutes ago, flomar60 said: Salut Stefan! Am facut la 59mA pe celula cu siliciu si 55mA pe lampa...reamintesc ,filtrajul e identic pe ambele celule ,10micro/450V...nu mai am alte rezistente ,astia pe care am facut testul sunt de 5,1K fiecare... Observam ca diferenta de tensiune dintre cele 2 tipuri de redresare....creste..de ce? se modifica Rtr(sau rezistenta infasurarii secundare) deoarece TUBUL miticamy difera ca de la cer la pamant de semiconductor..asta nu vreti voi sa intelegeti !Tubul are o rez interna MICA...pe cand dioda semiconductoare.... Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) CITAT: Tubul are o rez interna MICA...pe cand dioda semiconductoare.... Asta poate doar sambata si dupa 1l de vin. Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) 8 hours ago, Gedd135 said: @miticamy ai probleme de intelegere sau nu stii sa citesti? Ia vezi ce scrie la Ri tub? 150 Ohm? nu e o valoare mica? nu cum a zis dark_fart ca asa ochiometric ar avea 1k ohm..si ceva....voi aveti probleme de intelegere...grave..va demonstrez ca formula bate cu partea practica dar voi o tineti prosteste .... Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Deci s-a chinuit colegul nostru sa faca montajele, se vede clar ca este mai mica tensiunea dupa redresorul cu lampa si, ce sa vezi: lampa are rezistenta mai mica! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Whatever....nu ai cu cine...ma declar invins de prostia unora..... Link spre comentariu
dark_angel Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 3 minute, Gedd135 a spus: Observam ca diferenta de tensiune dintre cele 2 tipuri de redresare....creste..de ce? se modifica Rtr(sau rezistenta infasurarii secundare) deoarece TUBUL miticamy difera ca de la cer la pamant de semiconductor..asta nu vreti voi sa intelegeti !Tubul are o rez interna MICA...pe cand dioda.... Daca tie iti da 300.9V pt siliciu si pt lampa ai 283.8V diferenta asta unde arata o rezistenta interna mica? pentru tub??? atunci ar trebui sa ne spui daca ai trecut de fizica de liceu si te-au lasat sa dai bacalaureatul! Punem si print ca prea le dai pe goarna fara nici o justificare si apoi le mai editezi: Cum are tubul rezistenta interna mica daca tu ai o cadere de tensiune din ce in ce mai mare pe tub fata de siliciu? Mie imi pare ca dl Gedd pescuieste in ape foarte tulburi, chiar bazin de epurare as zice eu! Revenind iar la caderea pe tub la 100mA, uite draguta cum sta treaba: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum