Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 @validae tabelul ala e valabil la punti cu siliciu...la tuburi Co=30Io/Uo , Uomax=1,2×Uo,Uinv=3Uo, Usecundar=0.75xUo+Io(Ri+Rtr)/530 ,vorbim aici de redresare cu tub(doi anozi) si traf cu priza mediana...iar Isecundar=Io+12U0/(Ri+Rtr),dupa cum vedem nu e deloc simplu ca in cazul puntii redresoare cu siliciu...de ce? Pentru ca orice tub electronic are niste parametri ca Ri etc.... Link spre comentariu
dark_angel Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Tovarase secretar(ă) Gedd cum explici caderea asta din foaia de catalog a tubului redresor ales de tine? https://www.gstube.com/scan/2982_1.gif Nu e tot una cu rezistenta interna a intregului redresor? Legea lui om spune ca delta_V/delta_I=R_rezistenta. Eu nu am scris nicaieri (citeaza unde am scris ca tensiunea de iesire este 1,41 *Vin si nu am scazut caderea de tensiune pe diodele tubului redresor). TU SINGUR ti-ai dat cu stangul in dreptul atunci cand ai afirmat ca nu poate exista 1,41 in calculul folosit la tuburi. Si eu, si icar si validae iti spunem ca se poate folosi 1,41 fiindca vorbim de o tensiune sinusoidala si ti-am pus link cu teoria integrarii pe perioada si ce inseamna asta. Dar tu ai gasit intr-o carte niste aproximari si cu o alea o tii langa si mai vorbesti si urat....deh sa arati ce caracter ai, precum mentorii tai Chelu si Avorton. Probabil d-aia s-a descotorosit si Panda de tine... e de inteles, cu asemenea caracter nu cred ca se putea intelege nimeni. Nu stiu cum te mai suporti nici tu pe tine, dar asta nu e treaba mea. Tu continui ca batman batman cum ca vorbesc eu de siliciu desi nu am specificat asta, crezi ca doar tu detii metoda de calcul absolut. Spune Tovarase secretar(ă) Gedd unde anume in simularile lui miticamy gasesti tu 297V cc ai tai la 100mA sarcina cu 10uF si 2x350V c.a. ? Ca eu vad la 3k sarcina altceva... Link spre comentariu
dark_angel Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 35 minute, Gedd135 a spus: Stimabilul de mai sus spune ca 1.41 e valabil la orice dispozitiv.... Invata sa citezi calumea, uite aici contextul ca sa nu mai scoti tu din context dupa cum ploua afara si iti convine tie! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) delta V/delta I=R??? pai atunci V/I=R...inseamna ca delta V/delta I =V/I dupa mintea ta,nu? ia spune dark_fart,dupa mintea ta,ce Ri are o dioda cu siliciu comparativ cu cea din tub??Vino cu valori concrete nu abureli de la sat! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Rezistente ohmice traf: -primar 25,7 ohmi -secundar -o sectiune 126 ohmi si cealalta 132 ohmi Am facut si un redresor cu siliciu in paralel cu redresorul cu lampa....mai jos aveti schema si cele 4 voltmetre care monitorizeaza urmatorii parametri: V1 -tensiune redresor cu siliciu V4 - tensiune redresor cu lampa V3 - tensiune alternativa de intrare V2 - diferenta intre cele 2 tensiuni ...curentii prin cele 2 sarcini sunt notati pe schema.... ....diferentele minore intre valorile afisate sunt legate inerent de erorile aparatelor de masura.... 2 Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Si masuratoarea in gol pe cele 2 celule redresoare....V2 arata vreo 500mV.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Ce valoare are V1 si V4? si ce tensiune alternativa avem in secundarul trafului de alimentare? Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Pai ,alternativa 259V iar dupa redresare 347 si 346,7V....cele 2 celule redresoare au acelasi filtraj 10 micro/450V Editat Februarie 29, 2020 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 asadar,avem cu siliciu Uout=327V si cu tub Uout=318V? Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Da,la un curent de 16,5mA prin fiecare celula....in gol cele 2 tensiuni sunt egale.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) @flormar bravo domnule,ai demonstrat ce ma tot chinui eu sa spun unora si nu vor sa priceapa...sa ne spuna @dark_angel de ce e diferenta asta de 9Volti intre doua diode cu siliciu si doua diode din tubul electronic....ca in alternativ,indiferent de tipul redresarii 1.41 e sfant,nu????? Asa spune acest individ...de ce avem stimabile diferente intre cele doua redresari? Ca ai afirmat ca e acelasi lucru indiferent de redresare....!!!!! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 1 oră, Gedd135 a spus: deci pana la urma unde e caderea aia de tensiune de 1.41???? Nu e cadere, ai inteles gresit. La redresarea bialternanta, tensiunea, in gol, pe condensator, este Us x1.41, unde Us este tensiunea din secundar. Fizica de liceu, daca nu ma insel. Din aceasta tensiune, se scad 2x0,6 V, tensiunea ce cada pe cele doua diode, daca sunt cu siliciu, sau 2x0,2 V, daca sunt cu germaniu. In exemplul de mai sus, avem Us=260 V. Tensiunea masurata pe condensator, in gol, este 260x1.41=366 V. Instrumentul indica 349V. Restul oare unde or fi? Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Dupa parerea mea acel coeficient de 1,41 nu mai este valabil de cand sinusoida retelei numai sinusoida nu mai este!....cred ca e mai mic ,undeva la 1,37....1,38.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) sa zicem ca accept si treaba asta,lamuriti-ma de ce in aceleasi conditii de sarcina,curent etc avem diferenta asta de 9V intre un tip de redresare si altul.... Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Nu ai rezistente sa dublezi curentul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum