Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) @dark_angel...cum zicea Caragiale..."amice..esti...d..eosebit"! Cred ca nu stii sa citesti...in exemplele tale scrie clar dioda cu SILICIU!...iar secretara e fiinta ta zamislitoare! Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
dark_angel Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 La capitolul 5Ц4С sau alte redresoare mult iubite de stimabilul gedd avem caderea de tensiune pe dioda (orizontal) si curentul ce o parcurge (vertical): (de aici scoate tovarasul cei aprox. 140-150R rezistenta diodei in curent continuu ) Pe de alta parte aici se vorbeste despre redresare ... (cu orice dispozitive din moment ce scad caderea tensiunii pe diode): De data asta sper ca stii si tu sa citesti! Inca o dovada de comportament de secretar(ă): Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 hai...fugi la mami!...habar nu ai ce e rezistenta interna....chiar,ce comportament am? Sunt prost crescut,recunosc!Tu ce scuza ai? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) uite ca sa iti demonstrez cat de prafalete esti...unde dreaq vezi tu rezistente...aberatii..uite mah clar ca buna ziua...uite parametrii tuburilor...casca dreaq ochii la ultima rubrica si vezi ce dreaq de valori sunt acolo...ce scrie in rubrica aia? Hararnistus prafaleticus! Vai de capul unora! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Pune dreaq mana pe carte si citeste si altceva decat Libertatea si Click! Mai vezi si alte lucruri decat meciuri,mici si bere...ca de aia nu stii carte! Legat de secretara,iti spun eu intre 4 ochi cine e! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) ...i-auzi...el ochiometric "vede" Ri de ordinul KOhm...vai de capul tau! "Amice" tu nu stii electronica....probabil esti agricultor..... Bai nene,ce e aia "rezistenta diodei in curent continuu"? Ce exprimare de balamuc.... Domnu' agricultor,confunzi grav parametri....mai bine dai la zapada ca asta ai zis ca stii sa faci cel mai bine! Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Domnilor!...nu e mai concludent un test practic!? Traf recuperat dintr-un Darclee, redresoare 5T4S, monitorizata tensiunea alternativa de intrare si tensiunea continua pe iesire....in 2 situatii : 1) in gol , prima poza 2) in sarcina cu o rezistenta de sarcina de aprox 20K ,adica un curent de 16mA aproximativ ,in a 2-a poza 3) poza osciloscop cu riplul in sarcina ,sonda x1 si 1V/div...citirea s-a facut pe rezistenta de 3,3K plasata catre masa... ....condul de filtraj 10 micro/450V ,valoare recomandata in catalog pentru 5T4S... Editat Februarie 29, 2020 de flomar60 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Eu nu am inteles unde este pusa rezistenta de 3,3K. Catre masa, dar de unde? Nu se pune oscilograma fara sa spui unde este zeroul si daca cuplajul este DC sau AC. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Cuplaj AC .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Cat dureaza sa faci un desen cu schema si sa-i faci o poza? Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Cateva minute... ....si poza: Editat Februarie 29, 2020 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Acum am inteles, cu sonda 1:1 ai vrut sa nu o soliciti prea mult. Nu ai sonda 10:1 ? Iti pot trimite una TEK cu varful rupt dar cred ca se poate folosi fara probleme. Pune 33 ohm in serie cu electroliticul, spre masa, asa masori curentul prin el. Cred ca am mai scris ceva dar nu am salvat. Cu sonda 10:1 se pune oscilograma din anod si catod lampa pt ca discutia este despre rezistenta interna a lampii si nu despre riplu de tensiune pe iesire. EDIT: daca ai intrat in hora joaca calusul: masoara rezistenta primarului si a secundarelor, asa avem o imagine mai exacta. Doar riplul pe iesire scaderea tensiunii in sarcina nu spun suficient. Ne concentram asupra diodelor ca riplul cu aproximatie il arata si Tina: Editat Februarie 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 deci pana la urma unde e caderea aia de tensiune de 1.41????? Parca asa zicea cineva care acum tace... 349-326 cam cat fac? 1.41V?? Cat e caderea de tensiune pe diodele(nonsiliciu)? miticamy, diodele1N1190 nu au nicio treaba cu 5T4S....niciuna...nu mai amesteca borcane aiurea... ia spune @dark_angel...e valabila porcaria sustinuta de tine?? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Nu confundaţi căderaea de tensiune cu tensiunea maximă pe condensator, adică tensiunea de vârf (în gol).Uite de unde vine 1,41 ăla....nu e nicio cădere de tensiune, ci cu el înmulţeşti tensiunea alternativă redresată, ca să afli tensiunea de vârf după filtraj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 On 2/22/2020 at 2:43 AM, dark_angel said: ... 1,41 e doar la siliciu, eu zic ca e la redresare dubla alternanta indiferent cu ce dispozitive este facuta! Poate ai fost recent prin China ... si te-ai molipsit. Stimabilul de mai sus spune ca 1.41 e valabil la orice dispozitiv.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum