Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor DC-DC RT6906B

mercenarx

Postări Recomandate

salutare , am pe masa un Samsung UE32EH4003 , cu sonor , dar fara imagine (backlight-ul se aprinde , dar nu are imagine rastrul avand o tenta de albastrui inchis , specific ecran blocat)

pe t-con (care este nedetasabil , ) am convertorul dc-dc RT6906B (compatibil cu SM4151) , inafara de 3,3 volti , nu scoate nici o tensiune.

se alimenteaza corect cu 12 volti (de fapt 12,9 volti , banuiesc ca din cauza lipsei totale de consum)

VONE oscileaza intre 1 volt si 2,4 volti

sa fie defect convertorul , sau sa-l blocheze ceva ?

schema electrica mai jos ,

https://articulo.mercadolibre.com.mx/MLM-689709506-circuito-conversor-dcdc-rt6906bgqw-qfn-_JM?quantity=1

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

5

• yokoono

3

• Costica Tv

2

Top autori în acest subiect

Masori rezistenta pe VON fata de masa. Daca ai noroc gasesti un cond smd cu rezistenta. Daca nu, ai ceva in ecran. Poti alimenta din sursa externa pe pinul VON (fara sa depasesti valoarea de tensiune data de fabricant) si vezi ce se incinge. Preferabil sursa reglabila si curent mai mare.

Link spre comentariu
La 21.02.2020 la 9:03, Costica Tv a spus:

Chiar daca t-conul e incorporat, are si el o serie, la fel si displayul.....

t-con - 13y_32an01s4lv0.2

display- CY-D320AGLV1H

schimbat RT , si face la fel  (exista aceleasi tensiuni , ca si cu originalul))

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
La 21.02.2020 la 10:12, yokoono a spus:

Masori rezistenta pe VON fata de masa. Daca ai noroc gasesti un cond smd cu rezistenta. Daca nu, ai ceva in ecran. Poti alimenta din sursa externa pe pinul VON (fara sa depasesti valoarea de tensiune data de fabricant) si vezi ce se incinge. Preferabil sursa reglabila si curent mai mare.

VON , nu gasesc pe placa ..

daca este vorba de VONE , tensiunea oscileaza intre 1 volt si 2,5 volti

Link spre comentariu

Scuze, am mancat o litera. Ca oscileaza vone asta am aflat. Dar rezistenta fata de masa pe acel punct de masura cat este ?. Ca daca ai schimbat convertorul dc-dc, poti avea ceva  cond cu rezistenta sau ceva probleme la panel. Dupa cum am mai zis poti da dintr-o sursa externa (de curent mai mare) o tensiune pe pinul vone si vezi ce componenta se incinge.

Link spre comentariu
44 minutes ago, mercenarx said:

t-con - 13y_32an01s4lv0.2

display- CY-D320AGLV1H

schimbat RT , si face la fel  (exista aceleasi tensiuni , ca si cu originalul))

Defectul e in ecran, ceva asemanator ca la ecranul LTA320AP06, daca ai timp de migaleala, incearca sa intrerupi semnalele CKV1, CKVB1, CKV2, CKVB2, STVP...pe partea dreapta, daca nu merege, refaci traseele la loc si intrerupi aceleasi semnale care sunt legate in paralel pe partea stanga, daca nu ai mai facut....e pierdere de timp...

Un exemplu in poza la LTA320AP06 varianta cu o folie pe mijloc, daca faceai niste poze cu folia dintre ecran si t-con sa se vada traseele si notatiile, era mai usor de inteles ce ai tu acolo....

http://rusuelectronics.blogspot.com/2017/03/samsung-lta320ap06-recuperare.html

LTA320AP06.jpg

Link spre comentariu

a, daca este vorba de VONE ( cred ca de fapt este VGH) , atunci e in regula ,dar

daca oscileaza , sa fie ceva care o "omoara" ?

incerc sa pun cam 5 volti fata de masa (am o sursa reglabila 0-30V , care livreaza cam 2,5 A )

Citat

Un exemplu in poza la LTA320AP06 varianta cu o folie pe mijloc, daca faceai niste poze cu folia dintre ecran si t-con sa se vada traseele si notatiile, era mai usor de inteles ce ai tu acolo....

da Costica , ecranul este cu o folie lata pe mijloc , am sa verific daca notatiile sunt aceleasi..

am sa incerc , cele aratate de tine , ca oricum nu este nimic de pierdut.

Link spre comentariu

De regula VONE (care este VGH) poate avea si 20v. Vezi ce zice proiectantul (nu depasesti tensiunea data de el). Cresti usor tensiunea si dai pe componente cu alcool izopropilic, spirt si vezi de unde se evapora. Daca ai noroc. Daca nu ai, va trebui sa izolezi traseele spre sticla.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări