Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huawei incotro?

doru3160

Postări Recomandate

Am tot cautat raspunsuri pe net la intrebarea asta si nu m-am prea lamurit. Personal sunt fan Huawei in materie de telefoane, insa ultima achizitie a fost Samsung, taman din cauza asta...viitor incert in ce priveste colaborarea cu google si actualizarile de securitate. Acum ma bate gandul sa trec din nou la Huawei. Ar fi o miscare oportuna, sau e mai bine sa mai astept sa vedem cum se limpezesc apele? Nu as dori discutii pro sau contra, fiecare avem preferinte personale, si as dori sa le respectam in discutiile viitoare. Doar daca merita investitia intr-un terminal Huawei sau nu, in conditiile in care Trump e hotarat sa le dea la picioare chinezilor...si nu stiu cum se face, dar in ultima vreme chiar ii iese.

Link spre comentariu

Si eu am Huawei, in general sunt multumit de el, dar urmatorul va fi Xiaomi, aduce calitatea Huawei dar pt banii respectivi primesti mai mult.... 

Link spre comentariu

E aceeași problema. Chestiunile de gust am zis ca le lăsăm deoparte. Ca e una sau cealaltă, același statut o sa aibă pe aceasta piața. Și asta ar fi interesant de discutat. Pt că dacă telefoanele arata bine și au caracteristici de top, dar nu vei putea instala nici o aplicatie(din cele știute) la bord, te cam face sa te lipsești de restul. Și tocmai pe asta se mizează, pt că acum telefoanele chinezești se bat de la egal la egal cu restul (ca să nu spun mai mult). 

Link spre comentariu

Desi ambele marci îs chinezesti si sufera de pe urma politicii marelui blond, totusi numai Huawei e deocamdata în colimator. Daca nu-i musai sa luati telefon acuma, asteptati pâna dupa alegeri. S-ar putea ca problema sa se rezolve pe cale naturala.

Link spre comentariu

franzm are dreptate , Xiaomi nu are conflicte , are licentele platite la toti , , sunt si ei inovativi si cum strategia firmei este ca sa fabrice si comercializeze cu profit mic face ca sa primesti mai mult pt aceasi bani ( Samsung este cu preturile mari , platesti si "marca "...)

Si sa nu fiu off , un prieten care are un mic magazin de telefoane ,face si reparatii minore , a primit la reparat un Huawei mai scump luat de 6 luni de dinafara UE , mort de tot ,  a ziz ca-l depaseste , a trimis la reprezentanta  din Bucuresti , fara nici o hartie ,si cu mentiunea ca plateste reparatia si a avut placuta surpriza sa primeasca telefonul reparat fara nici un cost inafara de transport..........caz fericit....

Link spre comentariu

Am incercat si cu xiaomi, poate nu cu destule, dar impresia (pur personala) a fost ca inca n-au ajuns la maturitatea produselor Huawei. Sunt ieftine, de fapt corect ar fi, mai ieftine, pt ca nici astea nu sunt chiar mocaciuni, dar daca vrei ceva mai rafinat, n-o sa gasesti la ei (deocamdata).Huawei am avut cateva modele  in exploatare, inca din vremea cand fanii samsung se uitau curiosi la ele, si nu am avut niciodata probleme. Nu am in vedere decat soarta Lumia cand s-a terminat cu Microsoftul...au devenit niste telefoane obisnuite, la fel ca unul de 2 lei cu butoane, cand un N1020 costa o caciula de bani. Nici celelalte nu erau chiar ieftine, si si-au gasit repede adepti, dar au disparut imediat cum Microsoftul si-a luat mana de pe ele. Nu cred ca Huawei sa aiba aceeasi soarta, insa deja s-au anuntat scaderi in vanzari cu cca 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Probabil cateva procente sunt si din cauza necazului cu gripa, dar oricum ai lua-o, e o situatie jenanta.

Link spre comentariu

Procentajele si vanzarile trebuie sa fie ultimele criterii de evaluare .

Nu am avut Huawei dar port de 2 ani note 4 Xi , global version si pot spune ca se reflecta caliateta in pret si invers , in sensul bun.

Recomand sa cititi cat mai multe recenzii scrise de clientii din Ro dar si cele din alte tari.

Recenzii de pe net sau din magazinele online care au vandut acel produs .

Estimarea traseului uni brand, care anunta dezvoltarea unui sistem de operare propriu, cu suport complet, este dificila si nesigura , pentru noi clientii .

Poate sa semene cu inceputul androidului , sau al linuxului pe tel mobile .

Unul este inca pe val , celalalt este lasat in deriva , cu toate ca a fost net superior .

Link spre comentariu

Daca o luam pe calea Xi e mai bun ca Hu, nu ajungem nicaieri. De asta am si zis, ca alegerile sunt pur personale, si nu are rost sa discutam daca blondele sau brunetele sunt mai bune...nu se termina discutia niciodata. Ce alternativa are Huawei in conditiile in care Trump se teme de concurenta? Asta e de fapt intrebarea.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, razvan-l1 a spus:

Estimarea traseului uni brand, care anunta dezvoltarea unui sistem de operare propriu, cu suport complet, este dificila si nesigura , pentru noi clientii .

Poate sa semene cu inceputul androidului , sau al linuxului pe tel mobile .

Link spre comentariu

Macar de ar fi asa...de ex eu as fi dispus sa incerc si altceva decat imi baga americanii pe gat. Asta doar asa, ca sa nu fiu de acord cu unul care in cursa, daca nu poate intrece un alergator cu propriile forte, ii pune piedica. Sunt sigur ca multi asteapta o semenea varianta.Important e sa aiba chinezii puterea sa sustina un asemenea sistem.

Link spre comentariu

Buna

Toate variantele sunt OK,pentru noi"muritorii de rand".

Toate companiile au legaturi cu servicii de informatii din diferite tari.

Recunosc sau nu,asta este alta problema.Inclusiv sistemele de operare de pe PC-uri

colecteaza informatii.Motoarele de cautare si mai mult.

Ca "muritor de rand" nu vom avea probleme,dar sunt multi altii care au...

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Chestiunile de ''spionaj agricol'' practicate de toti, chiar ca nu sunt apanajul nostru. De un lucru sunt sigur, nu doar chinezii spioneaza folosind mijloace tehnice, dar sunt singurii care incaseaza din cauza asta. Singura deosebire acum, este ca si ei spioneaza. Pana acum nu contau in aceasta activitate. Acum au inceput sa conteze.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

E  ,  americanii  stiu  cum  sa  tina  la  traditii  si  marcile  lor  care  fac  istorie  ,  cel  putin  pt.  ei  .  Isi  apara  economia  si  marcile  proprii  asa  cum  si  Romania   trebuia  sa  o  faca  si  nu  o  face   .  Uitativa  si  voi  cum  scot  de  la  ei  din  tara  sau  cum  interzic  unele  marci  consacrate  care  le  fac  concurenta  :  VW , SAMSUNG , INCERCARE HUAWEI ,  etc.  Este  vorba  despre  banii  care  sa  ramana  la  ei  in  comunitate  nu  sa  ai  dea  la  multinationale  straine  si  ei  sa  ramana  cu  buza  umflata .  Daca  fac  totusi  aceste  lucruri  le  fac  pe  bani seriosi  ca  sa  se  merite  din  nou  pt.  ei  .  Treaba  cu  google  mie  mi  se  pare  manipulare  mondiala  , adica  iti  cumperi un  smarthphone  si  esti  obligat  de  gogo  sa  iti  faci  naibii  cont  la  ei  de  gmail ,  daca  ai   yahoo  cica  nu  e  bun  , desi  si  asta  e  de pe  la  ei  .  De  aici  se  trag  toate  ca  nu  mai  poti  folosi  telefonul  la  adevarata  lui performanta  daca  nu  faci  cum  iti  dicteaza  ei  .  Ce  ma  distreaza  pe  mine  este  ca  iti  cer  acceptul  la  totul  dar  doar  aparent,   ca  daca  nu  accepti  fie  nu  poti  instala  nimic  fie  nu  functioneaza  aplicatia  calumea  deci  inca  odata  strategie de  a  te  obliga  sa  accepti  ca  ei  sa  iti  stocheze  toate  datele  care  le  ai  in  telefon  incepand  de  la  numere  de  telefon pana  la toate  informatiile  de  pe  tel.  (poze ,  filmari  etc.)  . O  porcarie practic ,  se  ajunge  sa  nu  mai  avem  intimitate  datorita  tehnologiei   de  care  se  pare  ca  avem  nevoie  din  ce  in  ce  mai  mult  . HUAWEI poate  ca  deranjeaza  deoarece  a  inceput  sa  faca  parte  din  topul  telefoanelor  inteligente  si  atunci nu  este  bine  pt.  unii  care  doresc  sa  aiba  ei  vanzarea  sau  monopolul  pietei .  Mai  exista  si  varianta  ca  HUAWEI doreste  sa  isi faca platforma  sa datorita  aspectului  ca  deja  ar  fi  ajuns  sa  plateasca  la  gogo  prea  mult  . Ma  rog  timpul  ne  va  da  raspunsul  corect  . Uitati  la  mar(apple-iphone)  ce  pret  are  pt.  asa  de  putina  performanta  ,  mie  imi  vine  sa  rad  :rade: platesti  o  gramada  de  bani  pt.  marca  si  pe  urma  mai  platesti  si  separat  pt.  unele  aplicatii . 

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

E din ce in ce mai clar ca in timpul bataii, nu e bine sa te bagi intre parti. Exact cum face militia. Asteapta sa se termine, si il aresteaza pe cel lesinat. In momentul de fata e o vreme de tranzitie pt Huawei. Din cele aflate, am inteles ca terminalele noi nu vor beneficia de acces gogo, iar terminalele aflate deja in functiune, vor putea fi exploatate fara probleme, pana la prima actualizare de soft. Atunci chiar si cele vechi vor fi sesizate in retea ca terminale noi, si li se va taia macaroana. Deci, fiecare pe cont propriu cumpara sau nu, dar pe moment, mai bine nu. Si cred ca asta a si fost scopul acestui joc de glezne.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 19.02.2020 la 23:25, doru3160 a spus:

Am tot cautat raspunsuri pe net la intrebarea asta si nu m-am prea lamurit. Personal sunt fan Huawei in materie de telefoane, insa ultima achizitie a fost Samsung, taman din cauza asta...viitor incert in ce priveste colaborarea cu google si actualizarile de securitate. Acum ma bate gandul sa trec din nou la Huawei. Ar fi o miscare oportuna, sau e mai bine sa mai astept sa vedem cum se limpezesc apele? Nu as dori discutii pro sau contra, fiecare avem preferinte personale, si as dori sa le respectam in discutiile viitoare. Doar daca merita investitia intr-un terminal Huawei sau nu, in conditiile in care Trump e hotarat sa le dea la picioare chinezilor...si nu stiu cum se face, dar in ultima vreme chiar ii iese.

Îi iese deoarece America (Trump) are informaţii relevante ce nu ţin de "preferinţe personale".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări