Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator coborator 12V la 4V/max.2A

Postări Recomandate

Va salut,

Problema este dupa cum urmeaza: am nevoie de un stabilizator de la un acumulator de 12V (10V - 15V) la 4V (sau p-acolo, nu-i critic, 3.8 - 4.2V dar nu 5V), curent prin sarcina 95% din timp de 1mA, perioade scurte de consum 5 - 70mA si varfuri scurte de 2A.

Am nevoie de un stabilizator cu consum propriu cat mai mic si curent MINIM pe iesire cat mai mic, de preferinta egal sau mai mic de 1mA cat am oricum.

Device-ul functioneaza saptamani cu o incarcare de acumulator deci orice zecime de mA e importanta!

Ce varianta am gasit pana acum ca fiind cea mai performanta este stabilizatorul liniar de la AD,  LT3083 (50uA Iq + 1mA Iload minim). Merge foarte bine dar e scump.

Daca aveti vreo idee comparabila dar mai ieftina, v-as fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 21 minute, Thunderer a spus:

entru cazuri care cer spatiu minim. TPS de la TI.com. 

Exemplu: TPS54540 dar e NRND. 159uA Iq, fara sarcina minima. 

Vad ca este 54540B activ.

Super, habar n-am de ce cautam liniare neaparat... traiam cu impresia ca astea in comutatie au Iq mai mare... m-am inselat. :)

Multzam fain.

LE: LMR33630 pare chiar si mai fain d.p.d.v. al Iq si mai ieftin...

Editat de informer
Link spre comentariu

Am comandat de la Mouser niste LMR33630 si-am facut si io niste teste pe-o "tabla"... :) 

Cred ca asta o sa devina unul dintre IC-urile preferate cand e vorba de stabilizatoare coboratoare cu consum propriu f. mic si curent de iesire relativ mare.

Se comporta foarte bine, tensiunea de iesire e stabila intr-o plaja larga a tensiunii de intrare si la variatii bruste ale acesteia + variatia curentului prin sarcina, inclusiv sarcina deconectata.

Curentul propriu nu sufera comentarii fiind bine sub 0.1mA.

Capsula este SO8 cu power pad sub, usor de lipit cu un pic de pasta.

In rest f. putine componente (bobina, filtraj, divizor pe iesire pt. FB si mai 2 - 3 ceramice).

Un circuit fain... :) 

image.thumb.png.fc12c3e7844488fc45814061fafda026.png

LMR33630.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări