doru3160 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Cand citesc cate o stire din asta, mereu imi aduc aminte de Firicel...bai esti prost? Link spre comentariu
merck Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) Pai pe tronsonul de drum unde este o singura banda pe sens, nu depasesti (ca ai separator) si astepti portiunea cu doua benzi pe sens. Pe un sens vor alterna tronsoane de X km cu o singura banda cu tronsoane de X km cu doua benzi. P.S. Prin Ungaria am intalnit asa ceva (cu peste 10 ani in urma) pana s-au facut cate doua benzi pe sens. Cand era o singura banda stateai in spatele tirului si cand apareau doua benzi depaseai sirul de tiruri. Daca se va implementa varianta low cost: va fi carnagiu, daca se vor folosi separatoare din beton cum avem spre Metro atunci totul va fi ok. Editat August 14, 2021 de merck Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 6 minutes ago, doru3160 said: daca dau de separatoare, cum depasesc? Facand abstractie ca raspunsul se afla chiar in intrebare, intreb si eu de ce vrei neaparat sa depasesti? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Pt ca pe european am voie sa merg cu 110 si daca am de mers pana la Bucuresti, ma apuca pensia sa stau in urma unui utilaj agricol sau a unei dubite care merge cu 70 . Altfel, cred ca in felul asta de a gandi, mai bine ti-ar monta sina de tren si mergi intins, fara grija. Link spre comentariu
merck Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Acum 3 minute, doru3160 a spus: Pt ca pe european am voie sa merg cu 110 si daca am de mers pana la Bucuresti, ma apuca pensia sa stau in urma unui utilaj agricol sau a unei dubite care merge cu 70 . Altfel, cred ca in felul asta de a gandi, mai bine ti-ar monta sina de tren si mergi intins, fara grija. Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Bre @merck, n-auzi ca Doru se grabeste? Ce treaba are regulamentul rutier? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Bine, probabil ca navigatia mea a ramas in urma cand imi arata 110 viteza legala. Si nu am pus problema in localitati. Acolo stim toti ca doar bizonii si TIR-istii depasesc. Vorbeam de portiunile din afara localitatilor. Si sa fie 100 ca sa nu te iriti. Acum 14 minute, Marian a spus: n-auzi ca Doru se grabeste? Eu zic sa te stapanesti de la comentarii ironice. Daca tu vrei sa mergi de la Iasi la Bucuresti cu 50 km/h e treaba ta. Dar nu ai pretentia ca toti sa gandeasca ca tine Link spre comentariu
merck Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Acum 2 minute, doru3160 a spus: sa fie 100 ca sa nu te iriti. Adevarul este ca astia modifica in OUG dupa cum vor muschii lor si tu descoperi abia cand te-a oprit politistul . Link spre comentariu
doru3160 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Chiar daca circul cu 110 pe un tronson de drum unde e limita la 100 nu e grav. Posibil nici radarul sa nu te premieze, daca esti cu 109,9km/h. Ai deviat discutia de la ce era mai important, pt un rahat de amanunt, ca de obicei. Revenirea la circulatia pe o singura banda. Nu am inteles din articol ca vor alterna zonele, dar chiar si asa, stiind ce era E85 inainte de modernizare, cand era o singura banda de mers pe ambele sensuri,e fix un rahat masura asta. Macar atunci nu aveai separatoare. Link spre comentariu
merck Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Chiar acum, doru3160 a spus: Chiar daca circul cu 110 pe un tronson de drum unde e limita la 100 nu e grav. Posibil nici radarul sa nu te premieze, daca esti cu 109,9km/h. Pai nu aplici regula Viteza legala + 10km? Este adevarat ca daca astia plimba referinta de la 110 la 100 si nu ai "update-ul" facut ajungi sa iei amenda. Link spre comentariu
daniels Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Din ce am auzit politistii au niste norme interne, daca esti in cei 10km/h peste limita nu te opresc. La urma urmei nimeni nu pazeste acul ala cand merge, se mai uita la el din cand in cand. Eu la navigatia mea pot regla pragul peste viteza legala cand da bip sau pot elimina optiunea. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Ei pun asta pe seama tolerantei aparatelor de bord, ca sa nu fie discutii. Dar daca depasesti cei 10km/h fie si cu putin, nu mai ai nici o scuza ca e decalibrat instrumentul de bord.Daca esti peste limita legala cu 9,9km/h ai scapat. Daca esti cu mai mult, te premiaza. Si eu mai mult pt asta folosesc navigatia. Sunt sectoare de drum in camp, unde ai limita de localitate, de 50km/h. Cateodata iti scapa cate un indicator ( e mascat de vegetatie sau alte imprejurari nefericite) si cinstit sa fiu, ma bazez pe ce imi indica navigatia. Am urmarit si e toleranta de max 2m intre semnul restrictiv si schimbarea indicatiei pe ecran. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) Pe timpuri tineau cont de eroarea aia de 3Km/h pina la 100Km/h si de 4Km/h la peste 100. Adica in oras te opreau de la 64-65Km/h in plus, cel putin cei din Arad pe care-i cunosteam asa aveau setat aparatul. Acum nu mai tin cont de asta de cind s-a dat o sentinta definitiva prin care...valoarea citita de ap radar este cea corcta si nu mai conteaza eroarea aparatului. Doar in Romania se poate! Aia 10Km/h n-au treaba cu erorile, au treaba cu legea, sintagma: depasirea vitezei legale cu peste 10Km/h. Deci la 110Km/h nu ai probleme, la 111Km/h da. Editat August 14, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 De multe ori, cand circula unul cu 110, se gaseste altul in spate care sa vina cu 130. Alege si politistul de unde vine "premiul" mai mare. Link spre comentariu
Sharky Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Da, important e sa nu incurce radaru vitezele... In rest treaba celui din spate cu cat vrea sa mearga. E din spate, nu iti pasa de el, iti vezi de drum tot inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum