Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Chiar? Aia e bine. Ca era o aberatie.

Nu de alta dar ce am scris eu mai sus e real.

Oameni care evitand un impact frontal au pierdut controlul. Si chiar daca mergeau sub limita legala, au fost scosi vinovati!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Traian B a spus:

Adica orice companie de asigurari are acces liber la toate tranzactiile bancare ale cetateanului, in conditiile in care pentru acelasi lucru politia si procuratura au nevoie de mandat?

La liber nu, daca gasesc pe cineva sa le vanda atunci au. Legal sau ilegal. 

Insa nu companiile de asigurari vor informatiile despre profillul cumparatorului, ci cei care vand produse si servicii. 

Colegul nostru este foarte dezinformat si imprastie dezinformarea cu drag pe acest forum. 

Acum 4 ore, merck a spus:

Pe cardul bancar nu-ti apare decat suma debitata de Provigo, IGA, etc. (supermarket-uri). Nu apare si bonul de casa. Daca intrii in magazine cunoscute care vind numai bautura sa zicem ca poate sa "iti ia urma" dar in supermarket habar nu are banca ce cumpar eu. 

Vezi mai jos. 

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

N-am văzut în supermarketuri nici urma de băutură...Nu e ca la noi.

Fals! Orice bacanie sau benzinarie iti vinde bere si vin. Berea intre 5 si 8-9° alcool. 

Vinul este din cel "de casa", adica ieftin si prost. Dar e vin. 

N-ai voie să bei nici măcar în faţa casei.Nici la ieşirea în natură,dacă e loc public,cu lume.Şmecherii au scoase lăzi frigorifice cu câte un Pepsi la vedere.Înăuntru ţin alcoolicele...

Fals! Ce folclor, ce dezinformare, in ce scop?! 

Cum parcurile naturale (in oras sau in salbaticie) abunda, bineinteles ca poti consuma ce vrei tu. Rar vezi insa oameni beti. Acelasi lucru la festivalurile de muzica, unde se vinde bere la metru... in public. :rade:

Despre locurile publice... Da, nu te lasa nimeni sa-ti bei berea pe scarile primariei sau ale supermarketului. De fapt, nu te lasa nimeni sa stai aiurea pe unde vrei tu daca nu ai treaba acolo. Acelasi tratament il ai si daca mananci o inghetata, in public, si fara alcool. 

Nu ştiu care e mecanismul prin care asigurările au acces la magazinele cu spirtoasele.

Nu au! 

Sotia a lucrat mai mult de un deceniu in asigurari, la o banca. Deci, cateva fapte diverse si reale:

1. Firmele de asigurari au o baza de date comuna. Un dosar central partajat atat in tara, cat si cu US. 

Daca ai facut un accident in alta provincie sau chiar in US, firma ta de asigurari afla consultand dosarul central. Deci, nu il declari tu, dar ei stiu si te taxeaza la urmatoarea data de asigurare. Sic! 

2. Statistic, firmele de asigurari stiu daca o anumita culoare de masina, model de masina sau cartier de locuit genereaza cereri de asigurari in urma accidentelor sau furturilor. Polita ta de asigurare are costul bazat pe aceste statistici, chiar daca tu niciodata nu ai reclamat sau ai fost implicat. Deci, cota ta de risc e data de elemente pe care tu nu le controlezi. 

Restul de povesti, ca te taxeaza ca iei bere de la LCBO sunt povesti. 

Am zis mai sus ca poti cumpara alcool de-ti iese pe nas si nici VISA/MC nu stie daca ai cumparat bere sau carnati de la supermarket. 

Un lucru e sigur, oamenii seriosi si legali nu stau cu tescalaul de cash in buzunar. Cei care nu declara anumite venituri insa da. 

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Mircea a spus:

Daca ai facut un accident in alta provincie sau chiar in US, firma ta de asigurari afla consultand dosarul central.  

Și eu care, în naivitatea mea, credeam că afla când decartează lozul la reparare... :rade:

La nemți, dacă-ți convine, poți plăti daunele din buzunar și nu te "degradează". 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Nu pentru daune te taxeaza, ci pentru ca-ti creste cota de risc. Devii un risc pentru firma de asigurari, nu conteaza cine plateste reparatia. 

Link spre comentariu

Momentul în care un şofer inconştient  face două depăşiri periculoase, pe Drumul European 581

În urma apariţiei, în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări în care se observă un autoturism care depăşeşte un alt autovehicul, încălcând marcajul longitudinal continuu, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi s-au autosesizat, identificând autoturismul în cauză şi persoana aflată la volanul acestuia.   „Este vorba despre un bărbat,  de 48 de ani, din municipiul Tecuci, care a circulat pe D.E. 581, dinspre localitatea Cosmeşti către municipiul Tecuci,  şi care a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea,  cu amendă în valoare de 580 de lei, fiindu-i reţinut, totodată,  permisul de conducere, pe o perioadă de 30 de zile”,  a anunţat IPJ Galaţi. 

Deci se pare ca filmarea cu o camera de bord devine eficienta! 

Editat de merck
Link spre comentariu

Câte fenomene din astea văd aproape zilnic pe şosele, de asta am şi montat camera de bord acum vreo doi ani.Cea mai recentă filmare e de azi dimineaţă.Doar ce ieşisem din sensul giratoriu din Almăj, că mă pomenesc cu doi biciclişti  circulând pe contrasens, chiar pe lângă separatoarele de beton.Foarte probabil mergeau la depozitele logistice sau serele din zonă.

Eu am avut loc să-i feresc, dar dacă era un TIR....sau dacă unul din ei se dezechilibra şi ieşea în faţa maşinii, nici nu aveam unde să virez ca să-l evit.Am scos sunetul filmării, comentariile sunt urâte..

Acelaşi lucru l-am păţit pe un pod, un căruţaş traversa podul seara pe contrasens.Din păcate nu am salvat acea filmare.Mulţi cretini pe drumurile patriei, iar poliţiştii vânează doar vitezomanii sau pe cei ce nu folosesc centura....

https://imgur.com/RmnCMuA

Link spre comentariu

Am zis sa ma uit si eu la deschiderea nodului rutier Sebes 

si am crezut ca nu vad bine:

Capture-d-e-cran-2021-08-03-a-19-15-27.p

Capture-d-e-cran-2021-08-03-a-19-15-37.p

Capture-d-e-cran-2021-08-03-a-19-15-53.p

N-am mai putut sa vizionez pana la sfarsit. :95

Editat de merck
Link spre comentariu

Tare încurcată mi se pare. 

Chiar trebuiau sa o facă asa de complicata? Sint sigur ca nici proiectanții nu se descurca perfect acolo, în rest ce sa zic, arata frumos și mai ales scump. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

De regula, astfel de "intersectii" se valideaza cu niscai programe de simulare. Ceea ce cred ca se foloseste si in România de multa vreme. Pot verifica si confirma daca cere cineva. 

Deci, greu de crezut ca un Costel a aruncat aiurea niste curbe pe o foaie de hartie. 

Link spre comentariu

Apă de ploaie!N-avem noi atâţia poliţai ca să supravegheze!Mai apoi cred că ar trebui săltat carnetul de la un an în sus.Eventual şi nişte amenzi mai mari.

Am văzut la TV că cca 80-85% din accidente ar fi provocate de oameni "normali"!Abia 15% s-ar datora teribiliştilor!...

Link spre comentariu

Busculada aia de pe autostrada nu e provocata de oameni normali care pastreaza distanta. Cand 50 masini se baga una in alta e din prostie maxima. Ala nu e om normal, e un om prost care merge cu 100+ pe ceata deasa.

Iar cum de prosti nu ducem lipsa nu-i bai sa scapam din ei...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări