Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 3 minute, BRANCA a spus:

Am pus linkul cu ce se întâmplă în Canada când depăşeşti viteza legală cu 50 km/h. 

Nu e decat in Ontario, deci nicidecum "in Canada". 

Link spre comentariu

Oka.Pentru Ontario am pus.Credeam că e şi în restul Canadei...

Am un fost coleg de serviciu angajat în Toronto.Şi băuturile alcoolice tari,gen votcă,whisky,le cumpără cu cash.Motivul?Dacă cumperi cu cardul te prind ăia de la asigurările auto şi-ţi cresc asigurarea de maşină!!

Link spre comentariu
Acum 2 minute, BRANCA a spus:

Oka.Pentru Ontario am pus.Credeam că e şi în restul Canadei...

Am un fost coleg de serviciu angajat în Toronto.Şi băuturile alcoolice tari,gen votcă,whisky,le cumpără cu cash.Motivul?Dacă cumperi cu cardul te prind ăia de la asigurările auto şi-ţi cresc asigurarea de maşină!!

Folclor de autobaza, cum ar spune un coleg. 

Probabil lucreaza "la negru" si trebuie sa spele banii cumva. 

Insa, chestie interesanta, VISA/MC ne-a sunat ca sa ne intrebe daca suntem in curs sa cumparam bauturi alcoolice de 400$... noi necumparand decat de 3-4 ori pe an un vin sau un rom. Asa am realizat ca tocmai ni ne furase cardul. In nici 30 de minute de la furt. 

Insa, VISA/MC nu comunica info la politie decat in caz de ancheta.

Asigurarile de masini insa comunica si cu US in mod normal, daramite intre provincii. Deci, daca iei puncte intr-o provincie stie toata America de Nord... 

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Mircea a spus:

VISA/MC ne-a sunat ca sa ne intrebe daca suntem in curs sa cumparam

Sigur a fost un telefon al celor de la VISA sau MC ?
Eu stiu că nu prea este treaba lor ce tranzactii fac clientii băncilor emitente de carduri.
Poate au sunat de la bancă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Amicul din Canada e un ins f f serios şi lucrează în reparaţii centrale electrice.Nu umblă cu poveşti "folclorice",legat de asigurările auto canadiene.

Îmi spunea,la o vizită în RO,că până şi anumite culori ale maşinii ridică poliţa de asigurare.Să zic galben sau roşu...

În link ceva amenzi pt exces viteză.

https://rapidasig.md/informatii-utile/amenzi-viteza-europa

Link spre comentariu
Acum 15 ore, BRANCA a spus:

Adica orice companie de asigurari are acces liber la toate tranzactiile bancare ale cetateanului, in conditiile in care pentru acelasi lucru politia si procuratura au nevoie de mandat?

P'acolo bancile sunt asa... niste sate fara caini in care orice firma de asigurari se scalda prin toate conturile si informatiile bancare ale clientilor bancii respective????

Link spre comentariu

Pe cardul bancar nu-ti apare decat suma debitata de Provigo, IGA, etc. (supermarket-uri). Nu apare si bonul de casa. Daca intrii in magazine cunoscute care vind numai bautura sa zicem ca poate sa "iti ia urma" dar in supermarket habar nu are banca ce cumpar eu. 

Romanii plecati peste granita nu prididesc de a mai inventa tot felul de prostii pentru a arata cum e pe acolo pe la ei fata de cum este la noi in Romania. Cei din Romania sunt fraieri ca pun botul la folclorul de autobaza in loc sa gandeasca si ei un pic. 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Traian B a spus:

Adica orice companie de asigurari are acces liber la toate tranzactiile bancare ale cetateanului, in conditiile in care pentru acelasi lucru politia si procuratura au nevoie de mandat?

P'acolo bancile sunt asa... niste sate fara caini in care orice firma de asigurari se scalda prin toate conturile si informatiile bancare ale clientilor bancii respective????

Mai exista o varianta: firmele de asigurari baga un zvon (pentru a mai diminua consumul de alcool la volan) la care pun botul fraierii :85. Unul care da la saiba cu un neuron stinger si care serveste la greu teoria conspiratiei normal ca pune botul in prima secunda la un zvon bagat de smecheri. 

Link spre comentariu

Nu ştiu de zvonistica.Cert este că băuturile spirtoase se vând în Ontario numai în unele magazine autorizate care au licenţă.Şi alea sunt numărate pe degete într-un oraş!

N-am văzut în supermarketuri nici urma de băutură...Nu e ca la noi.N-ai voie să bei nici măcar în faţa casei.Nici la ieşirea în natură,dacă e loc public,cu lume.Şmecherii au scoase lăzi frigorifice cu câte un Pepsi la vedere.Înăuntru ţin alcoolicele...

Nu ştiu care e mecanismul prin care asigurările au acces la magazinele cu spirtoasele.O fi înţelegere?O fi reglementare legală?

Dacă te prind băut la volan e jale...

https://www.google.com/amp/s/www.brokerlink.ca/amp/blog/how-does-a-dui-affect-car-insurance-rates

Link spre comentariu
Acum 20 ore, icar a spus:

Sunt curios daca s-a intimplat, pe undeva, un accident, in conditiile in care au fost respectate, strict, toate prevederile legale. Nu ma refer la accidente din cauza defectiunilor tehnice (desi si aici vorbim de lege!) sau problemelor medicale de care nu se avea cunostinta.

Daca respecti toate limitele, sau mai bine zis, reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol, n ai cum sa mai faci accident.

Dar cum sa faca asta bou pe autostrada?

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Sharky a spus:

Daca respecti toate limitele, sau mai bine zis, reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol, n ai cum sa mai faci accident.

Dar cum sa faca asta bou pe autostrada?

Cum se definește viteza "pt evitarea oricărui pericol"? Mai exact cum stabilești aceasta viteza? 

Pt ca și la viteza zero poate fi pericol ca cineva sa se lovească în tine din spate și deci nu ai ajuns la viteza necesara evitării oricărui pericol. 

Link spre comentariu

Asta înseamnă că cel din spate nu a redus viteza pana la evitarea oricărui pericol... tu mai mult de viteza zero nu ai ce face, decât sa te ferești din mijlocul drumului :rade:

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Pt ca și la viteza zero poate fi pericol ca cineva sa se lovească în tine din spate și deci nu ai ajuns la viteza necesara evitării oricărui pericol. 

Link spre comentariu

Da, si sa nu "mergi" cu viteza zero pe trecere, si in zonele de oprire interzisa.

Asta zice militianu, sa nu uitam. Ti a taiat un smecher calea si ai pierdut controlu? Desi mergeai legal?

Inseamna ca n ai adaptat viteza la conditiile de drum.

Trebuia sa stii ca oricand poate veni un jmeker de pe contrasens si pac amenda si carnetu luat.

Tu esti de vina ca ai evitat accidentu si ti ai proptit masina in gard! Trebuia ori sa mergi mai incet, ori sa faci bot in bot si atunci daca smeheru nu era senator sau huidu, era de vina. 

Altfel tot tu erai de vina ca doar vedeai ca vine, de ce nu te ai tras?

Asta e tara incare traim si de aia is accidente. Nu ca n avem autostrazi. Am vazut pe ele cum se circula.

Cat timp nu se dau amenzi si nu se iau carnete asa va fi.

Noroc cu camerele de bord. Cu cat postam mai mult cu atat se va lua atitudine.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

Cum se definește viteza "pt evitarea oricărui pericol"?

Nu se defineste, expresia asta a fost scoasa din legislatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări