Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Da, a fost pe faza soferu, cu intarziere, dar pe faza.

De era pe faza fara intarziere oprea la trecere.

Vazut zilele trecute la mamaia.

Eu pe b2, altu pe b3 oprim ca pe dreapta o femeie sa treaca. Din spate jmekeru de ialomita schimba pe b1 si ii taie calea femeii, noroc ca n a pasit.

Ajung in parcare la un hotel, ii las bani portarului sa ma lase, unu doi apare un alt jmeker in viteza, direct se baga cu masina intr un blocator de parcare si sparge masca si cumva si faru. Un a3 model nou proaspat adus.

Degeaba i a facut semne portaru cand a vazut ce vrea sa faca.

Iese nervos ca de ce nu era blocatoru nu stiu cum ca el nu l a vazut.

Era blocator din bara alba asfalt negru, tabla de vreo 30 pe 30 cu numele hotelului. Il vedeai din capatul parcarii de era sa te uiti.

Se agita da sa sparga blocatoru, incepe sa injure portaru de parca era vina lui, ca el a venit din Belgia si acu si a busit masina ca e vina hotelului, etc.

Caldura mare.

Link spre comentariu

Sharky.Accident mortal în Bucureşti,în Militari,pe Maniu.Două maşini oprite înainte de trecere pietoni,ca să dea prioritate la 2 fete.Pe banda 3 vine unu tare şi le face praf!Erau două studente...Degeaba le-au claxonat,ca să le avertizeze,ăia din maşinile oprite.Fetele,bănuiesc,au crezut că claxonul e pt altceva...

Am trecut pe acolo taman când veniseră ambulanţele...

Nu m-am uitat cu atenţie dar sunt sigur că semnul de trecere pietoni nu se vedea din cauza maşinilor.De asemeni marcajul de pe astfalt era şters aproape de tot...Semnalizări vai mama lor,"made in RO"!!

Asta nu te scuză să caşti ochii bine şi să fii prudent!E teroare pe Maniu,mai ales la orele de vârf!...

Link spre comentariu

Dar trecerea nu era semaforizata? Ca din cate stiu pe Maniu majoritatea sunt asa...

Oricum culpa mi se pare comuna, pe de o parte ala care venea pe B3 n-a vazut ca B1 si B2 erau oprite?

Daca n-a vazut atunci ce cauta la volan? Iar daca a vazut atunci n-a fost si el curios si de ce sunt ceilalti 2 opriti? 

Se presupune ca un sofer trebui sa stie tot timpul ce se intampla in jurul sau...

Partea comuna de vina apartine din pacate si victimelor care se avanta pe treceri fara sa se asigure, asta fac majoritatea pietonilor cam peste tot, stau cu ochii in pamant ori in telefoane, castile pe urechi si poti sa-i clacsonezi pana obosesti, nu-ti acorda atentie sau cel mult te injura. 

Chiar presupunand ca s-ar fi asigurat pentru primele 2 benzi si au vazut ca li s-a dat prioritate, totusi te uiti si la ultima banda, asa de precautie, nu stii ce nebun vine, si asa cum vedem o singura secunda de neatentie poate sa te coste viata.

Dar nu...noi mizam pe aceeasi replica pe care o tot aud obsesiv "sunt pe trecere ba, am prioritate"...
Da, ai prioritate dar asta nu te fereste de un eventual sofer neatent, si mori cu prioritatea in mana, cand puteai sa te uiti si ramaneai in dreptul B2 pana trecea individul de pe ultima banda...

Link spre comentariu

Mariane.Ai perfectă dreptate.Am văzut nenumărate cazuri de pietoni,intraţi pe trecere,fără să se uite în stânga sau în dreapta!Aproape toţi tineri...Vârstnicii sunt mai precauţi.Şi n-au nici telefon sau căşti în urechi...

Trecerea respectivă de pe Maniu chiar nu ştiu dacă e semaforizată...Aproape toate acolo ştiu şi eu că sunt.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Marian a spus:

te uiti si ramaneai in dreptul B2 pana trecea individul de pe ultima banda

Da', ma insel eu sau in lege scrie ca soferii au obligatia, ca atunci cind se apropie de o trecere de pietoni, trebuie si ei sa fie atenti si precauti, adica conducere preventiva?

Editat de icar
Link spre comentariu

Icar.Aşa e cu trecerea,însă cu condiţia să o vezi!!Dacă sunt parcate o mulţime de maşini pe prima bandă,unele chiar microbuze înalte,iar semnalizarea e jos,ce vezi?!La fel zebre şterse într-o veselie peste tot în ţară...

Ai circulat în Bucureşti?Cum e când mai dai de semne de circulaţie printre crengi de copac?!Sau când efectiv nu le vezi?!

Link spre comentariu
15 minutes ago, icar said:

Da', ma insel eu sau in lege scrie ca soferii au obligatia, ca atunci cind se apropie de o trecere de pietoni

Nu va inselati, legislatia rutiera obliga conducatorul auto sa reduca viteza pana la 30km/h atunci cand se apropie de o trecere in dreptul careia se afla pietoni ( vorbim de treceri nesemaforizate ).

Asta insa nu justifica lipsa de atentie din partea pietonilor, si as putea documenta personal zeci de astfel de cazuri.

Si-apoi asa cum am zis, in astfel de cazuri ca pieton ai ocazia sa mori cu dreptatea in mana datorita nebuniei raspandite ca o epidemie printre soferi.

Deci ce-i mai important, dreptatea in fata legii ori viata?

15 minutes ago, icar said:

atenpratentiecauti

Imi pare rau, nu conosc expresia...

Link spre comentariu

Pai culpa nu e comuna. Soferu poarta intrega vina dpdv legal si o merita.

Dpdv al vietii, mai bine esti atent si scapi cu viata. Legea oricum la noi e facultativa.

Cretini sunt multi in tara, iar politia nu face nimic sa ii scoata de pe drum. Deci vor fi si mai multi pe viitor.

Azi maine te calca pe trotuar pe principiu: pai domne cand mergi pe trotuar te uiti sa nu cumva sa vina vreo masina...

Sa speram ca omu asta va face parnaie ani buni si va sta fara carnet macar 10 ani.

In cluj un smecher al imobiliarelor s a urcat din greseala peste un om cand a intors pe trecere. L a omorat. Omul a primit un an cu suspendare si dupa 2 ani va putea conduce...

Inteleg ca a fost cooperant a recunoscut tot ce era ca din neatentie, dar...totusi.

Legile sunt pt fraieri.

Sper sa se termine cu pandemia sa imi fac concediile prin alte tari. Cu marea m am lamurit la noi, de trafic nu mai zic.

Inafara nu vezi atata tiganie, poate cate un macaronar jegos...dar rar.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Sharky a spus:

Cretini sunt multi in tara, iar politia nu face nimic sa ii scoata de pe drum.

Pai apoi cine ar mai plati accizele la carburant? :57

14 șoferi lăsați pietoni în 60 de minute

Citat

“România, Marea Britanie, China, Italia, Ungaria…. Nu, nu este un team building, sunt țările din care provin cei 14 conducători auto rămași pietoni azi pe D.N. 2, în jud. Bacău, în urma nerespectării vitezei legale. În cât timp credeți că a fost strânsă această „chintă royală”? În fix #60 de minute! La fiecare aproape #5 minute un șofer a încălcat limita de viteză cu peste 50 de km./h pentru tronsonul de drum pe care au fost depistați!”, explică polițiștii.

Link spre comentariu

Din moment ce au reusit 14 intr o ora e clar ca avem prea multi si sa stea mai des.

Eu recunosc ca depasesc viteza pe unde se poate, gen autostrada, sate cand nu e agitatie, etc, bulevarde, dar stau in limita de carnet si nu ma hazardez prin aglomeratie.

Cand sari de 90 in sat o cauti cu lumanarea.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marian a spus:

Asta insa nu justifica lipsa de atentie din partea pietonilor

Corect, voiam doar sa spun ca atentie trebuie din partea tuturor participantilor la trafic.

Acum 3 ore, Marian a spus:

atenpratentiecauti

Imi cer scuze, mi-a scapat o aiureala. Am corectat, bine ca m-ai atentionat!

Link spre comentariu

Sunt curios daca s-a intimplat, pe undeva, un accident, in conditiile in care au fost respectate, strict, toate prevederile legale. Nu ma refer la accidente din cauza defectiunilor tehnice (desi si aici vorbim de lege!) sau problemelor medicale de care nu se avea cunostinta.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, icar a spus:

Sunt curios daca s-a intimplat, pe undeva, un accident, in conditiile in care au fost respectate, strict, toate prevederile legale. Nu ma refer la accidente din cauza defectiunilor tehnice (desi si aici vorbim de lege!) sau problemelor medicale de care nu se avea cunostinta.

Normal ca nu! Cand se respecta toate prevederile legale => nu se poate produce un accident!  

P.S. Mai bine intrebai: cati cunosc toate prevederile legale? 

Editat de merck
Link spre comentariu

Am pus linkul cu ce se întâmplă în Canada când depăşeşti viteza legală cu 50 km/h.Dacă s-ar aplica şi la noi măsurile lor sigur n-ar mai fi cazuri!

Legislaţia e de vină 100%!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări