Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

11 hours ago, ratza said:

Trec aproape zilnic prin intersecția aia, au fost la accidente acolo de le-am pierdut șirul. Pericolul mare e în dreapta, unde se află breteaua de intrat/ieșit din autostradă. E fără vizibilitate în partea aia și vin cam toți lansați. În stînga, în schimb, vezi pînă la dracu' în praznic, așa că ăla cu Dusterul a fost pur și simplu idiot.

Deci ai o relatare a unui sofer care trece aproape zilnic. @BRANCA daca omul spune ca in partea dreapta nu ai vizibilitate, cum mai aproximezi tu ca ai timp sa treci daca nu vezi o masina care vine lansat? E clar ca daca vine unul cu 80-90km te face praf ca nu-l vezi.

In partea stanga am vazut si eu pe google ca este vizibilitate si cel din Duster a gresit ca s-a bagat, dar sunt convins ca altul era deznodamanul daca se respecta limita de viteza de 50km/h. 

Editat de merck
Link spre comentariu
13 minutes ago, BRANCA said:

Aşa după cum văd intersecţia cu pricina de la Sibiu aş zice că era nevoie de elemente de şosea suspendată...

Noi nu suntem in stare sa facem cativa km de autostrada si tu vrei drum european suspendat din cauza unei intersectii? :57Se fura prea tare pentru astfel de solutii!:96

Link spre comentariu

Eu ce ziceam de siguranţa traficului într-o astfel de intersecţie?!Administratorul drumului trebuia să asigure configuraţia intersecţiei astfel ca să nu se poată produce accidente!!

Ce-i aia "n-am vizibilitate la trecere"?!!E sau nu vina celor care administrează drumul?!!

Din păcate,pe lângă craterele drumurilor,avem,probabil,sute de astfel de intersecţii periculoase în ţară...

Link spre comentariu

Corect, administratorul drumului e principalul vinovat. Și extrem de imbecil, aș adăuga eu. Mi-e lene să scriu și să fac schițe cu telefonul, dau mîine detalii despre ce și cum.

Link spre comentariu

Ce vina are administratorul drumului ca s-au inmultit idiotii cu drept de condus?

Zilele trecute stateam la coada la o trecere la nivel cu calea ferata, semafoarele pe rosu, semibariera coborata, cineva iese din coloana, ocoleste bariera si trece la doar cateva zeci de secunde inaintea trenului.

Cine e vinovatul in aceasta situatie? Si ce mama masii justificare ar putea avea acel imbecil?

LE: Tot la o trecere la nivel cu calea ferata un individ cu o camioneta incarcata cu lemne a trecut fara sa se asigure si-a fost lovit in plin de tren, din pacate pe langa camioneta facuta praf, a decedat si un pasager din camioneta.

Ce D-zeu scuza ar putea avea acel alt imbecil? Ca vizibilitatea slaba nu poate fi invocata, trecerea respectiva fiind foarte ok din acest punct de vedere.

Pentru ce mama masii ne grabim atat? De ce dracu ne asumam atatea riscuri?

Link spre comentariu

Asa o fi dar asa cum zici si tu si se vede si de pe google maps, vizibilitatea acolo este foarte buna pentru manevre la stanga, n-are cum sa nu fi vazut camionul care venea. Si chiar de ar fi fost probleme de vizibilitate, daca ai mintea intreaga si tii la viata ta, apelezi la prudenta, opresti si incerci sa ajungi intr-un punct unde totusi ai vizibilitate si-ti astepti randul chiar si cateva minute daca este nevoie.

PS: Am vazut si accidentul de azi de la Bacau...o tragedie in toata regula, o poza pe hotnews care ar trebui sa ne ingrozeasca pe toti...Si totusi ne uitam si ne doare in cur, noi suntem soferi cu 'isperenta, nu pampalai ca fraierii care respecta legislatia...

Link spre comentariu

Vadeti aici o trecere la nivel cu calea ferata:

https://www.google.com/maps/@46.1392883,27.6837176,3a,90y,180.95h,97.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNTGXolg0g3qtjK8SJKkAUg!2e0!7i13312!8i6656

In poza sunt curatate buruienile de langa calea ferata. Dar nu e tot timpul asa. Daca buruienile sunt crescute pe langa calea ferata si depasesc o anumita inaltime iar tu ai o masina joasa, atunci singura posibilitate de a te asigura este sa cobori din masina.

Link spre comentariu

Si pentru ca exista treceri peste calea ferata cu vizibilitate slaba, avem justificare sa ignoram asigurarea la traversarea si a celor unde exista totusi vizibilitate buna sau foarte buna? Si chiar si semafoarele si barierele avem dreptul sa le ignoram? 

Raspunde-mi te rog la intrebare.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Eu ce ziceam de siguranţa traficului într-o astfel de intersecţie?!Administratorul drumului trebuia să asigure configuraţia intersecţiei astfel ca să nu se poată produce accidente!!

Ce-i aia "n-am vizibilitate la trecere"?!!E sau nu vina celor care administrează drumul?!!

Din păcate,pe lângă craterele drumurilor,avem,probabil,sute de astfel de intersecţii periculoase în ţară...

No stai sa vezi trecerile peste calea ferata. Alea cu crucea Sf. Andrei. Vizibilitate zero pentru ca totul este napadit de boscheti. Daca mergi cu trenul pe acolo, zici ca traversezi padurea ecuatoriala.

Link spre comentariu

Franz.De ce vorbesc eu de siguranţa rutieră?Aici intră tot,adica stare drumuri,marcaje şi semnalizări,intersecţii amenajate şi semnalizate,şosele suspendate,etc,etc...Ideea e să se asigure totul ca,dpdv al drumului,"ghiolbanu",dacă circulă corect,să nu poată face accident!

Păi dacă vorbim de lipsă marcaje,semnalizări şi lipsă vizibilitate,înseamnă că din ştart sunt condiţii de accident!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, merck a spus:

Ei nu prea cred, ca sigur in coloana va fi macar un bizon care vine cu paru' ca el este grabit sa ajunga nicaieri! 

Vorbim de un drum lateral, care iese în principal. De unde atâta coloana? Crezi ca se vorbesc toți din zona sa se întâlnească acolo când ai tu treaba? 

Link spre comentariu

Eu vorbeam de situatia in care am intrat la iesirea pe european de la Reprezentanta. Si daca e coloana, asta e. Sa claxoneze, sa faca spume, sau sa treaca pe unde poate. Eu ma asigur si cand se poate, trec. Care vrea sa-si rupa gatul, n-o sa stau eu in calea fericirii lui vesnice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări