Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 25 minute, dan cod a spus:

De asta va și fi acuzat dacă a depășit viteza legala. 100% va fi asa. 

Sa-mi spuneti si mie cind va fi asta!

Ca idee, nu va bazati pe altii cind conduceti, puteti avea sansa de citeva ori sa prindeti soferi atenti dar o data este suficient unu care merge in dreptul lui si e gata necazul.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, Ion_Bumbu a spus:

Sa-mi spuneti si mie cind va fi asta!

Ca idee, nu va bazati pe altii cind conduceti, puteti avea sansa de citeva ori sa prindeti soferi atenti dar o data este suficient unu care merge in dreptul lui si e gata necazul.

Am mai scris mai sus. Un amic a trecut prin asa ceva. A avut cu 5km/h peste limita. 6 ani a durat procesul. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dan cod a spus:

6 ani a durat procesul.

Dar asta nu pt ca a fost complicat cazul...cineva a avut interes sa treneze procesul, si cum in justitie nu exista coruptie pt ca le-au crescut lefurile, s-au conformat.

Link spre comentariu

Trec aproape zilnic prin intersecția aia, au fost la accidente acolo de le-am pierdut șirul. Pericolul mare e în dreapta, unde se află breteaua de intrat/ieșit din autostradă. E fără vizibilitate în partea aia și vin cam toți lansați. În stînga, în schimb, vezi pînă la dracu' în praznic, așa că ăla cu Dusterul a fost pur și simplu idiot. Și dacă ar fi avut prioritate, cum să fii atît de dobitoc ca să ieși în fața unui camion?

Acum 3 ore, d2134 a spus:

Da! si in cazul de fata raspunde penal.

Mă cam îndoiesc.

Link spre comentariu

La noi conceptul de prioritate s-a cam perimat, are prioritate nu ala care zice legislatia ci ala care are mai mult tupeu.

Greu se intampla sa pleci pe undeva fara sa te confrunti macar o data cu o neacordare de prioritate. Vedem asta zilnic in jurnalele de stiri de la TV sau stiri pe net, tot mai multe accidente grave, nu mai avem pic de rabdare la volan...

SI mie mi se pare irelevanta viteza camionului, @ratza are dreptate, nu te avanti in fata unui mastodont indiferent cata dreptate crezi ca ai, cu atat mai rau in cazul unei schimbari de directii, mai bine mai astepti pana poti fi sigur decat sa risti.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, doru3160 a spus:

Dar asta nu pt ca a fost complicat cazul...cineva a avut interes sa treneze procesul, si cum in justitie nu exista coruptie pt ca le-au crescut lefurile, s-au conformat.

Contează ca 6 ani a fost un stres co tinuu. La urma a fost declarat nevinovat. Asta și datorita faptului ca am fost la fata locului și am știut ce sa spun la proces. Altfel mai trena procesul. 

Link spre comentariu
7 hours ago, ratza said:

Trec aproape zilnic prin intersecția aia, au fost la accidente acolo de le-am pierdut șirul. Pericolul mare e în dreapta, unde se află breteaua de intrat/ieșit din autostradă. E fără vizibilitate în partea aia și vin cam toți lansați.

Si daca dupa indicatorul de 50km/h ar fi si o camera radar (n-am inteles de ce la noi nu sunt legale, ca in vest e plin de camere), s-ar diminua numarul accidentelor? Ca asa vedem daca cauza accidentelor este doar neasigurarea sau si faptul ca cam toti vin lansati. 

Link spre comentariu
Acum 13 minute, merck a spus:

Ca asa vedem daca cauza accidentelor este doar neasigurarea sau si faptul ca cam toti vin lansati. 

Si la ce ti-ar folosi? A mai zis cineva mai inainte, si mare dreptate a avut...trebuie sa fii cel putin nesabuit sa vezi ca vine ditai namila de camion si tu sa zici ca poate ai timp sa treci si te bagi. Te asiguri si cand o faci, estimezi si viteza de deplasare a celui care vine, ca de asta inca nu s-au omologat robotii pt conducere auto. Nu cred ca in afara de neatentie mai e ceva in capul unui sofer care stie ca are cedeaza trecerea, vede ca vine un camion, dar estimarea lui ii zice ca poate trece din cauza ca ala are semn de restrictie la 50km/h.  Dai prioritate si cand ai posibilitate, treci, chiar daca risti sa stai acolo si 10 min. Traficul se limpezeste, apare si o pauza care sa-ti permita trecerea. Iti spun din proprie experienta. Am patit recent la iesirea de la reprezentanta Renault, ai obligatoriu dreapta, spre Letcani. Ai linie continua, cred ca si dubla in acel sector. Deci ca sa pleci spre oras, mergi spre Letcani si la prima intersectie cu drum lateral (cateva sute de metri), te inscrii la traversarea sensurilor de mers ca sa poti pleca spre oras, ca si cum ai veni de la cuca macaii si vrei la targ. E o aventura chestia asta, pt ca acolo se circula tare, si cand nu ai dintr-un sens, ai din celalalt. Foarte greu prinzi o fereastra ca sa poti pleca, dar asta e, daca nu vrei sa te tavaleasca un TIR si sa te plimbi cu elicopterul, gratis.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, ratza a spus:

Mă cam îndoiesc.

https://www.jurisprudenta.com/jurisprudenta/speta-y5c5kmo/

Mai sus e o speta foarte asemanatoare. Vehiculul condus de MG face la stinga fara sa se asigure. Vehiculul condus de GA circula din fata (cu prioritate) cu 85 km/h (limita 50 km/h). Se produce decesul unei persoane pasager in vehiculul care a virat. 

Concluzia instantei:

"Prin urmare, fata de probele administrate in cauza, consideram ca revine ambilor inculpati o culpa in producerea accidentului, inculpatului GA in proportie de 25% prin nerespectarea limitei legale de viteza, iar inculpatului MG in proportie de 75% prin neacordarea prioritatii de trecere autovehiculului care circula din sens opus, la efectuarea manevrei de virare la stanga pe care a initiat-o, determinand aparitia starii de pericol ce a dus in final la impact.

Desi exista un semn de intrebare asupra consecintelor certe ale impactului in conditiile in care inculpatul GA ar fi circulat cu cel mult 50 km/h, este evident ca diferenta mare de viteza, de 35 km/h, pana la cea pe care a avut-o efectiv, a contribuit intr-o anumita masura la producerea decesului victimei ca rezultat final al accidentului."

Daca in speta de mai sus ar fi fost o simpla tamponare culpa ar fi fost 100% a lui MG dar la decesul victimei (uciderea din culpa e prevazuta in Cod Penal) a contribuit si viteza lui GA si de aceea a fost condamnat.

In concluzie: 

Cei care credeti ca daca aveti prioritate puteti face orice, bagati de seama ca nu e asa!

Editat de d2134
Link spre comentariu

Eu zic ca numarul de accidente ar scadea drastic in astfel de situatii daca s-ar "planta" camere radar :57. Oricum in viitor, cand traficul depaseste o anumita limita se va pune semafor si atunci game over pentru "lansati". 

3 hours ago, doru3160 said:

treci, chiar daca risti sa stai acolo si 10 min. 

Ei nu prea cred, ca sigur in coloana va fi macar un bizon care vine cu paru' ca el este grabit sa ajunga nicaieri! Daca nu s-ar claxona si s-ar sta cuminte in coloana ti-as da dreptate, dar stii bine ce bullying este pe soselele patriei (care mai de care cu n-spe perechi de coaie). 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 7 minute, merck a spus:

... l este grabit sa ajunga nicaieri! 

Cum nicăieri? Pai și la coadă la telecabină, la drive thru, la ars carnea, la pozat urși gunoieri ... Cine întârzie?

Link spre comentariu

Eu vă întreb un singur lucru.De unde ştiu eu,care trebuie să dau prioritate,cu ce viteză vine maşina ăluia spre mine?!

Mai apoi,dacă trebuie să dau prioritate,contează dacă celălalt vine cu 50 sau 200 km/h?!

Aşa după cum văd intersecţia cu pricina de la Sibiu aş zice că era nevoie de elemente de şosea suspendată...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări