Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Nu-i din UE poza, cred ca este de peste balta.

3 minutes ago, BRANCA said:

Uite aici menţionată,în link,că în Germania este impusă pe autostrăzi viteză minimă 60 km/h.Eu auzisem de viteză minimă limită de la nepotul din Viena.El a bătut deja cam toată Europa.

http://www.bbc.com/travel/story/20130124-roads-without-limits

Si eu am batut-o si nu am vazut limita minima de viteza. E drept ca am folosit cu precadere autostrazi (stiu ca unii se smochinesc si le ocolesc pentru ca costa). 

Link spre comentariu
Acum 51 minute, BRANCA a spus:

Din câte ştiu în Vest ar exista drumuri în care se semnalizează clar viteza minimă obligatorie.Care ar fi problema să se prevadă şi la noi?!

În fond dacă circuli cu viteză mai mică poţi circula pe trasee ocolitoare...

Cam asta era ideea.  Vrei să mergi încet de la București la Ploiești (de ex), o iei pe Mogoșoaia- Buftea (drumul vechi) ... dacă alegi autostrada sau DN1, ai bunul simt de a nu încurca traficul. 

La fel pentru București- Pitești, ai alternativa drumului vechi ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Daca nu vezi semn nu inseamna ca nu e vreo minima stipulata prin lege.

Iar necunoasterea legilor nu te scapa de raspundere.

Dupa cum s-a vazut si la noi, nu ai semn de minim, dar spune clar ca n-ai ce cauta cu masina cu viteza sub nu stiu cat.

Link spre comentariu

In Germania n-ai voie pe autostrăzi cu vehicule care (constructiv) nu pot mai mult de 60 km/h, in România cu 50. 

Le La nemți condusul prea încet (nejustificat) se poate amenda (20 euro). 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Toţi retardaţii au permis în zilele astea, e vai de mama noastră....trebuie să fii cu ochi-n paişpe că nu ştii când intră vreunul peste tine, că ei stau cu ochii în telefoane.Povestea un coleg de serviciu că doi dobitoci din ăştia au intrat la un om în curte printr-o localitate, primul era cu ochii în telefon şi i s-a părut că gps-ul i-a zis să facă dreapta.A intrat în curtea omului şi s-a oprit când şi-a dat seama de eroare, iar cel din urmă a intrat ca berbecul peste el...chestia e că aveau şi viteză şi nici n-au încetinit suficient să poată reacţiona cum trebuie.Aşa e când unii sunt doar nişte anexe la smartfone, nu mai au creier să gândească...

Link spre comentariu

E oarece diferență între a te folosi de beneficiile Waze-ului și a merge ca berbecul, ghidat (oarecum) de ce spune "Gabriela" dar cu mintea în altă parte.

Eu am folosit cu bune rezultate această aplicație în orase mai puțin cunoscute (ultima oară în Giurgiu) ... dar când mi-a spus "virează la dreapta" am făcut diferența între drumul public "la dreapta" și intrarea pe proprietatea cuiva... în fine, e important să te concentrezi cât de cât și la drum ... altfel devii o anexă la spartfon, pasibilă de erori grosolane :d

Link spre comentariu

Dacă pe unde a intrat era astfaltat e relativ scuzabilă eroarea.Altfel...Dacă n-am văzut intrarea cam greu să ne dăm seama.Şi după ce ai intrat nici n-ai putut da înapoi,nu-i aşa?!!

Se mai întãmplă,rar de tot,să te bage pe fundacuri...Mai sunt şi indicaţiile sonore care pot fi întârziate sau confuze uneori.Softul e tot timpul perfectibil,atât la capitolul hărţi,cât şi la sincronizarea cu acestea.

Cu ani buni în urmă auzisem că numai la o singură firmă de hărţi,din RO,lucrau permanent peste 10 programatori.Câte firme or fi?Chiar sunt curios cum şi cu cine lucrează Wazele...

Link spre comentariu

În general e bine sa știi traseul. Câteodată configurează pe rute nu prea dorite, și dacă o tii pe a ta, reconfigureaza. În orașe străine, chiar nu ai ce face. Dacă nu ai indicatoare, te lași la mana lui Gabriela. Nu am pățit sa dea greș, dar am văzut odată un tir blocat pe drumuri forestiere din cauza de google. Probabil a sucarit-o pe Gabriela, și asta, chitroasa, l-a învățat minte. :rade:

Link spre comentariu
1 hour ago, Sharky said:

A fost luat de google de multa vreme. Au bani.

Asa este, a fost cumparat de google pentru ca facea concurenta produsului lor. De cand l-au cumparat calitatea aplicatiei a scazut considerabil.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

În orașe străine, chiar nu ai ce face. Dacă nu ai indicatoare, te lași la mana lui Gabriela. 

În orașe puțin cunoscute chiar n-a dat greș niciodată, m-a băgat pe străduțe pe care nu călcasem vreodată și m-a scos unde trebuia în timp record, dacă m-ar fi urmărit cineva ar fi jurat că-s taximetrist ori localnic get-beget! :rade:.

În București evident că n-am nevoie de Gabriela și am fost mirat de faptul că alții născuți/crescuti aici o accesează. Ei zic că nu din motiv de necunoaștere a orașului ci pentru faptul că le indică traseul "mai liber" la un moment dat ... în fine, în orașul natal eu n-o deranjez, sunt mai "de modă veche" și îmi aleg singur traseul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări