merck Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 6 hours ago, doru3160 said: Daca pe acel trotuar exista si pista de biciclete Este pista de biciclete, dar cu ce schimba situatia daca este sau nu pista de biciclete? Masina google a trecut doar intr-un singur sens: Tg. Cucu -> Bd. Independentei si nu apare clar trotuarul din dreapta in sensul de mers in care ai filmat. Dar vis-a-vis este pista: de pe Bd. Independentei colt cu Golia se vede ca este: si in locul unde ai depasiti biciclistul este pista: Dar, repet: ce schimba asta? Pista este pe trotuar! Daca in poza asta, era o fosta trecere de pietoni cu bordura pierduta: are dreptul biciclistul sa coboare de pe trotuar si sa iti intre in fata??? Link spre comentariu
merck Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 (editat) Regret vremurile cand multe tari interziceau tirurilor sa depaseasca pe autostrada. Nu o data am vazut pe tir TINERI bizoni care se trezeau pe autostrada pe banda a 3-a cand erau indicatoare succesive (deci nu doar unul sau doua) ca banda 3 si banda 4 este pentru maxim 3,5t. Din spate vedeam doar numarul remorcii (diferite tari din UE), dar cand ma apropiam de capul tractor .... surpriza: SV si CJ !!! Editat Mai 18, 2021 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 (editat) Pe A1 (București- Pitești) este interzisă depășirea pentru camioane. Tiriștii înjură de mama focului (pe stație) când dau de câte un pămpălău (și nu-i doar unul) care merge cu 70 la oră pe autostradă. Le dau dreptate, au și ei un program de respectat. Cine vrea să meargă cu 50/60/70 să folosească drumurile naționale. Ar trebui amendați cei care rulează cu viteză mai mică decât 90 km/h pe autostradă, pur și simplu încurcă traficul. Editat Mai 18, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Care e viteza maxim admisa pe autostrada? Care e viteza minim admisa pe autostrada? Dupa panourile afisate, te rog. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Pe A1 sunt indicatoare limitatoare de viteză, de ex "80 km/h în condiții de ploaie/intemperii". În condiții de carosabil uscat viteza e limitată la 130 km/h pentru turisme, există panouri la toate intrărire pe A1. .................. Camioanele peste 7.5 t nu pot rula (nativ) cu mai mult de 90 km/h, sunt limitate electronic. Dar au dreptul să circule cu această viteză. Asta ar trebui să fie viteza minimă pe autostradă, pentru a nu încurca traficul. Evident, în condiții de carosabil uscat. Ideea e că în Ro sunt vânați doar cei care depășesc viteza, nu și cei care încurcă traficul. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Din pacate, imi confirmi ca nu exista lege clara pentru viteza minima. Cine stabileste viteza minima, ca nu poti impune 90km/h doar pentru ca asa pot camioanele. Nu e asa de simplu sa transezi. Deci? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Păi asta spuneam, legiuitorii ar trebui să stabilească clar (și nu ambiguu, cum este acum ... o fi 50 sau 80? ) limita inferioară de viteză la 90 km/h, în condiții de carosabil uscat. Acum 19 minute, Mircea a spus: .......... ca nu poti impune 90km/h doar pentru ca asa pot camioanele. Nu e asa de simplu sa transezi ........ Majoritatea covârșitoare a tiriștilor merg pe A1 tocmai pentru a putea rula cu 90. Deci orice vehicul care rulează sub această viteză încurcă traficul efectiv. Îmi pare un motiv rezonabil. Desigur, în caz de intemperii adaptezi viteza la condițiile de drum și de trafic, nu te obligă nimeni să mergi cu 90. Și nici organul nu te sancționează, doar văd și ei ce e pe jos. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Limita e 60. Asa stiu ca zice legea, n-ai ce cauta cu viteze mai mici de atat. Nu poti pune minim 90 pt ca vine dealul... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Conform unor aduceri aminte, vehiculele ce nu pot circula cu minim 50km/h nu au voie pe autostrada si deci ar rezulta ca aceasta ar fi viteza minima de circulație pe autostrada. In concluzie 70km/h este o viteza legala pe autostrada. Acum 6 minute, Sharky a spus: Limita e 60. Asa stiu ca zice legea, n-ai ce cauta cu viteze mai mici de atat. Nu poti pune minim 90 pt ca vine dealul... Nu-mi aduc aminte sa fi vazut in legislatie viteza aceasta specificata la autostrada. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 (editat) Mă refeream strict la tronsonul București- Pitești, nu-s dealuri iar "curbele" sunt extrem de blânde ... ar fi rezonabil 90. Apropo, nu recomand nimănui să meargă cu 60 pe acest tronson de autostradă, n-ar suporta înjurăturile pe stație sau claxoanele - în cazul celor care nu au (stație) ... Editat Mai 18, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Important este sa aiba statie puternica in masina. Eu daca as avea amplificator puternic (si boxe pe masura) nici nu as merge foarte repede. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Din câte ştiu în Vest ar exista drumuri în care se semnalizează clar viteza minimă obligatorie.Care ar fi problema să se prevadă şi la noi?! În fond dacă circuli cu viteză mai mică poţi circula pe trasee ocolitoare... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Traseie ocolitoare in Romania? E buna asta! Cite traseie ocolitoare practicabile ai vazut tu in Romania. La noi si traseiele principale sint uneori greu practicabile. Link spre comentariu
merck Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 7 minutes ago, BRANCA said: Din câte ştiu în Vest ar exista drumuri în care se semnalizează clar viteza minimă obligatorie. Ceva detalii sau link-uri? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum