Mircea Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Hai mai Adriane, ca pe drumurile cu o banda pe sens, in caz de accident tot mai implici pe unul si pe altul. Nu poti conduce 100% preventiv. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Degeaba bati saua ca sa priceapa calul! Calul nu pricepe! Cand filmarile facute de cei care au camere (in Rusia se pare ca sunt obligatorii) vor fi acceptate ca dovezi, automat va fi Game Over pentru idioti. Cat timp nu se doreste starpirea idiotilor vom avea victime din randul nevinovatilor. Editat Aprilie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Se pare ca in domeniul asta al condusului mai este mult de invatat... Accidentele cele mai frecvente nu de la idioti se intimpla, neatentia este prima, apoi oboseala care vine la pachet cu un somn la volan, lipsa de experienta iara ajuta, de fiecare data dupa o perioada lunga de seceta la primele ploi se lasa cu accidente grave pe sosele. Am mai spus, fiecare face ce doreste, inca sint indivizi care daca vad ca cineva intra intr-o depasire riscanta nu fac nimic sa`l ajute, in mintea lor daca se tamponeaza frontal ala este vinovat! Atit ii duce capul, ba mai mult lasa volanul si-i arate celul care a fortat depasirea amindoi puminii ridicati! Eram in spatele lui, frinasem deja dur cind am vazut ce se intimpla dar cind l`am vazut ce face cu pumnii in aer n``am stiut ce sa fac, sa-l depasesc ca avionul sau sa trag pe dreapta! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Acum 23 minute, Ion_Bumbu a spus: Am mai spus, fiecare face ce doreste, inca sint indivizi care daca vad ca cineva intra intr-o depasire riscanta nu fac nimic sa`l ajute, in mintea lor daca se tamponeaza frontal ala este vinovat! Aveți perfectă dreptate. Nimeni (normal la cap) n-are timp/chef de "evenimente" , doar pentru a-i demonstra bizonului că a greșit. Avem lucruri mai importante de făcut (cred că repet asta a 3-a oară). Eu "ajut" bizonii să își termine depășirea riscantă, pentru a evita evenimentele de orice fel. Așa procedează majoritatea șoferilor care conduc o mașină în lumea reală. Să o luăm și altfel: cred că aș avea coșmaruri în fiecare noapte, dacă (pur ipotetic) ar muri cineva pentru că eu n-am "ajutat" bizonul deși aș fi putut să o fac. Ideea e că făcând pe justițiarul în trafic poți creea la rândul tău victime, chiar dacă dpdv legal n-ai nicio vină. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 4 minutes ago, +_Florin_+ said: Eu "ajut" bizonii să își termine depășirea riscantă, pentru a evita evenimentele de orice fel. Așa procedează majoritatea șoferilor care conduc o mașină în lumea reală. In lumea reala (aia de incepe din Austria) orice bizon este raportat imediat la politie! (in caz ca nu stiai). Tot in lumea reala nu sunt incurajate manevrele care pun in pericol participantii la trafic. Oricum bizonii dupa ce ies din Romania ... le ies si figurile din cap . Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Bizonii ar trebui să înveţe că nicio şmecherie nu ţine la nesfârşit, orice naş îşi are naşul.Din păcate la noi dacă raportezi un astfel de fenomen, te poţi trezi amendat tu, că ai ocupat telefonul de urgenţe aiurea.De trimis filmarea nici vorbă, au avut grijă ,,aleşii,, lu peşte să nu se aprobe legea care permite filmările camerelor de bord ca probe.Am înţeles că în vestul civilizat e suficientă o poză sau filmare cu telefonul la o manifestare din asta periculoasă în trafic, că se iau imediat măsuri cu bizonul respectiv.La noi, domnii agenţi de rutieră sunt prea ocupaţi cu statul la pândă cu radarul, dacă le serveşti ceva suplimentar de muncă le dai dureri de cap.... Cred că luarea în considerare a unei filmări din trafic făcută cu camera de bord ar descuraja dobitocii şi teribiliştii, fiindcă nu ar şti niciodată cine poate să-i raporteze, orice coleg de trafic ar avea posibilitatea s-o facă.Din câte s-a văzut, la noi doar dacă pui pe feisbuc filmuleţul cu bizonul în acţiune, Poliţia se ,,autosesizează,, fiindcă deja e ceva public şi imposibil de negat. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Până când vom ajunge noi la nivelul Austriei, va mai curge muuultă apă pe Dâmbovița. Eu mă raportez la actualele realități românești în materie de trafic auto. Nu încurajez bizonii, sunt tipi iresponsabili și îi detest. Dar (dacă pot) încerc, prin acțiunile mele, să evit un potențial eveniment cauzat de ei. ------------------ Ca fapt divers: de când eram puștan mi-au plăcut mașinile puternice și (oarecum, cumva) am avut parte de ele... dar n-am fost niciodată "bizon" în trafic. N-am abuzat pe nimeni și n-am fost nesimțit. Nici iresponsabil. Poate "cei 7 ani de acasă" își pun amprenta și asupra comportamentului în trafic. Da, a fost o vreme când aveam o bâtă între scaun și portieră... "just in case". Am fluturat-o de câteva ori, pentru a-i liniști pe nesimțiti și iresponsabili. Alias "bizoni". Chiar a dat rezultate . Acum, la 40+ (de ani) am renunțat la bâtă. Mi-a aruncat-o nevastă-mea. Sunt matur și sper în vremuri mai bune ... poate într-o zi, vom ajunge și noi la nivelul Austriei. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Un mers cu rolele pe spate te face sa gindesti un pic mai mult in a alerga pe ploaie sau zapada... Te face sa astepti iarna sa cauti locuri de drift... Sunt cam naspa rolele alea, doar cat sa prinzi niste idei, ca in rest nu prea seamana cu realitatea cand iti pleaca spatele. Dar e fain oricum de distractie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Este total aiurea cum pleaca cu rolele, chiar nu seamana cu gheata insa ajuta sa mergi "finut" si mai ales sa nu pui frina ... Nu mai mi-e dor de drifturi, m`am saturat de ele demult, facute pe noroi in rampa sau mai rau in panta... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Acum 55 minute, +_Florin_+ a spus: Acum, la 40+ (de ani) am renunțat la bâtă. Mi-a aruncat-o nevastă-mea. Inteleg, ti-ai cumparat pistol...s-au schimbat vremurile, e altceva Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Posesia de arme in masina este pedepsita prin lege. O scandura in portiera tot arma e. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Prin Romania anilor '90 .... 2000 era un gadget la modă, fie că o recunoaștem sau nu. Cel puțin în rândul taximetristilor respectivul gadget era la fel de normal precum bujia în chiulasă ... în fine, alte vremuri, alte obiceiuri. Personal mă bucur că această "modă" e pe cale de dispariție, nu aducea nimic bun. Link spre comentariu
radu26 Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Mai au și acum câte o creangă prin mașină. Ultimul a scos o rangă când am parcat în fața lui. I-am oferit o flegma că tot eram puțin răcit. N-am avut altceva la mine. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Sunteţi cam zmei.Cea mai bună tehnică e o eventuală filmare şi evitarea oricărui conflict!!Sunt o droaie de cocalari,bizoni sau cum vreţi să le ziceţi,care pot reacţiona f f violent!V-am mai povestit de un amic care a "muşcat-o" în Craiova.A atras atenţia unora că încalcă rândul la pompa de benzină.L-au alergat cu săbiile scoase pe geamul maşinii jumate din oraş!!Abia a reuşit să se ascundă într-o parcare mare...Şi amicul e un gen foarte forţos.Cam în stilul lui Paţaichin.Numai fibră. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Amicul nu putea suna la 112, îi cădeau mîinile? Sau făcea parte din categoria numai fibră, fără creier? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum