Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 11 minute, RealAlex a spus:

...nu stiu de ce comentezi aiurea. 

Mai ușor cu astfel de afirmații că eu nu ți-am zis că comentezi aiurea sau că încurajezi astfel de practici (depășiri fără asigurare, consum de alcool,  imprudență când ai o femei gravidă ...)! Ok?

Screenshot-2021-04-18-20-02-38-390-com-a

Link spre comentariu

Si-o busit bine ligheanu, DAR mare prost si asta cu filmarea.

Sau hai sa ii acord prezumtie de nevinovatie, poate nu era atent.

Dar cum sa crezi ca daca doi se pleznesc in fata ta, tu scapi?

Nu te gandesti oare ca daca ligheanu nu apuca sa se incadreze, cine vine din contrasens il arunca pe tine? Beat nu ai de unde sa stii ca e, dar cand vezi cum depaseste, e clar ca e prost, iar pt aia nu iti trebuie aparate.

Chiar asa de naiv sa fii? Sa speram ca invata din greseala facuta!

LEgal nu esti obligat sa faci nimic, DAR nu tii la viata ta?

Cand vezi ca se baga ligheanu in depasire si din fata vin altii, apai da-i frana si redu bine viteza si lasa-l sa intre.

Esti obligat fata de tine insuti sa iti salvezi viata, masina, nervii, sa o feresti de prosti.

DE aia cand vezi o dacie ca sta in fundul tau, si nu te grabesti, o lasi sa treaca, cand un lighean se baga in depasire, ridici pedala si il ajuti, ca sa indepartezi pericolul.

Sau nu e musai sa il lasi, dar atunci fa-o din timp, vezi ca ai un cazan in spate condus de un tampit?

F bine, da-i pedala si gata, dupa primele curbe ramane in urma si gata, ai scapat de el.

Link spre comentariu

Sa va dau ceva la care sa va ginditi:

:d

Codul rutier:

Articolul 32
(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele
de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:
a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai
aproape de marginea drumului;
b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;
c) lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.
(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
a) pentru lumina roşie - autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;
b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de
frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau
medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale
Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei
Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele
de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni
de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;
(la 01-09-2014 Lit. b) a alin. (2) al art. 32 a fost modificată de pct. 16 a

Articolul 61
(1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2)
lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au
caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie
să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Articolul 62
(1) La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori
indicatoarele obliga la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor
prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită
pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să
răspundă potrivit legii.

Deci daca va loveste masina politiei in misiune si sinteti intr-o intersectie pe culoarea verde conform cu art 62 cum este?

Link spre comentariu
La 17.04.2021 la 13:02, RealAlex a spus:

P.S. Oare acest semafor mai exista? ( Fabricii / Cluj ).

https://ibb.co/RTQw3zk

Ala e fabricii colt cu Campina si in fata podu Terapia. Semaforul s-a scos, e sens giratoriu desenat pe jos.

Cam haos, dar asta e.

Cum sa fie, daca te loveste politia tu esti de vina!

Punct! Putea sa fie in civil, putea sa fie fara sirene, se inventeaza pe loc o misiune, ala era in misiune cu girofaruri chiar daca masina nu avea girofaruri si nu avuse vreodata!

Dar cazul il ancheteaza tot un coleg de-al lui asa ca...

Eu de 2 ori am patit sa imi iasa politia in fata de pe o strada laterala.

Prima data si-au aprins girofarurile fix dupa ce era sa ii lovesc.

A doua oara le-am dat un claxon de mama focului, au dat din avarii si a ridicat omul o mana pe geam sa ma salute, probabil in semn de scuze, ce sa zic...macar atat...

Dar nici vorba sa aiba girofar in nici un caz! Exceptii nu zic, nu, toti mai gresim, dar...n-as vrea sa ma ciocnesc intr-unu dinasta ca e clar ca eu pic de fraier.

Link spre comentariu

Conduita preventivă înseamnă să fi atent și la eventualii berbeci pentru a evita îndoirea tablelor sau - mai grav- rănirea/decesul unor persoane. Chestii care nu sunt în interesul nimănui.

Dacă totuși se întâmplă, vina aparține celui care a încălcat legea dpdv al codului rutier. 

Mai puțin vinovat e cel care "nu ar fi aplicat" conduita preventivă. 

Așa pare logic și normal.

Link spre comentariu

Pentru cei care tot ii dati cu conduita preventiva am o intrebare: conduita preventiva nu incurajeaza si inmulteste numarul idiotilor? Cu cat ii feresti mai mult (deci ii ajuti), cu atat forteaza mai mult! Este adevarat sau nu?

Link spre comentariu
Acum 32 minute, Stefan a spus:

Mai ușor cu astfel de afirmații că eu nu ți-am zis că comentezi aiurea sau că încurajezi astfel de practici (depășiri fără asigurare, consum de alcool,  imprudență când ai o femei gravidă ...)! Ok?

Screenshot-2021-04-18-20-02-38-390-com-a

Eu am spus punctual ca comentezi aiurea la ce am spus cand am vb despre dinamica evenimentului. Mi-am spus parerea, bazata pe experienta capatata la volan, nu pe youtube, ca prima masina care a depasit avea destul loc sa se duca mai in fata, incercand sa-l ajute pe cel din spatele lui, aflat si el in depasire. In momentele acelea nu mai conteaza cine are dreptate ori nu, conteaza ce faci ca sa previi un dezastru, asta daca mai poti, dar nu inseamna ca nu poti incerca.

Unde ai inteles tu aberatiile acelea pe care le-ai scris despre mine mai sus ? Ca nu ma prind, ce femei insarcinata, bautura la volan, depasire fara asigurare si alte d-astea, eu vorbeam de doua masini aflate in depasire ... 

Acum 4 minute, merck a spus:

Pentru cei care tot ii dati cu conduita preventiva am o intrebare: conduita preventiva nu incurajeaza si inmulteste numarul idiotilor? Cu cat ii feresti mai mult (deci ii ajuti), cu atat forteaza mai mult! Este adevarat sau nu?

Conduita preventiva iti poate salva viata. Pune in balanta daca merita ori  nu.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, merck a spus:

E posibil să ai dreptate, mulți berbeci se bazează pe faptul că îi evită aĺții și merg mai departe în același stil.

Dar "alții" printre care mă număr nu au chef  de table îndoite și timp pierdut pe la service-uri, doar pentru a le da o lecție bizonilor. Avem chestii mai importante de făcut. 

Așa că evităm tembelii, în măsura în care acest lucru este posibil. 

Link spre comentariu

Hai sa o spunem si p-aia de nu ne place sa o spunem: ce mai atata conduita preventiva, romanii sunt viteji din nascare. Si cu un grad de inconstienta mult prea mare. Si nu e chestie de consum de alcool, cum e aici o parte din vina.

Am condus prin alte parti (inca nu in India sau Africa - si sper sa nu), dar asa grabiti ca romanii n-am mai vazut.

Las-o naibii, trezeste-te 1 ora mai devreme sau accepta sa ajungi 20 de minute in intarziere decat sa traiesti toata viata ca-n filme. Si sa nu stii daca apuci ziua de maine.

Link spre comentariu

Mai degraba Bucurestenii sunt grabiti, eu mi-am dat seama ca am o problema cand am condus prin Cluj. Semaforul era verde si ardelenii stateau si citeau ziarul la volan, acolo am realizat ca vin din alta lume si ca nu merita atata agitatie.

In Bucuresti sunt momente in care faci 3 ore de la munca - acasa si cred ca asta erodeaza rabdarea soferului si il indeamna la tot felul de artificii cretine, crezand ca daca depaseste cateva masini va castiga ceva. Ghinion, poate pierde totul.

Link spre comentariu
27 minutes ago, Mircea said:

Am condus prin alte parti (inca nu in India sau Africa - si sper sa nu), dar asa grabiti ca romanii n-am mai vazut.

Banateni + ardeleni inclusi sau exclusi? :nas: 

Link spre comentariu

Cind iti trebuie de doua ori mai mult timp ca in alte tari pentru a strabate o anumita distanta mergind cu viteza legala atunci mi se pare normal ca romanii sint grabiti.

Defapt toti cei care traiesc in Romania iar asta ii include si pe cei amintiti mai sus.

Link spre comentariu

Nu e doar asta.

Dai de autostrada si e fix la fel.

Tiruri pe dreapta, in fata e unu care le depaseste incet, tu stai dupa el, evident pastrand distanta.

Din spate vine unu, se pune fix in fundul masinii tale si da blitzuri, de parca nu vede ca am in fata pe altu si dupa ala stau.

Nu conteaza, sta acolo si da blitzuri probabil asteapta sa ma bag sub tir sa ii fac loc.

In general il ignor altadata ma trag dreapta ii dau 5mii doar asa sa il oftic ca desi m-am tras nu merge niciunde.

Sau ridic pedala si de-a dracului ma duc mai incet.

Romanu cand scoate masina din garaj se da cel mai mare pilot, cum e si omu cu ligheanu, nimic nu ii sta in cale, el e cel mai grozav. Daca am avea autostrazi el s-ar da cu 200 sa ne arate ca merge masina, 130 e pentru fraieri.

Doar cum de trece romanu inafara imediat sa vezi cum se cuminteste!

In ograda lui e mare cocos.

Si stii de ce? Pt ca afara asemenea cascadorii sunt f scumpe cand te prinde!

Singurul motiv!!!

Link spre comentariu

Am impresia ca inca aruncam hartii pe jos invocand motivul "ca nu sunt suficiente pubele pe strada". Adica ma grabesc, ca nu se poate altfel? Indiferent de consecinte? Desigur ca se poate si altfel. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări