Mircea Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 2 hours ago, merck said: Dani sustinea ca orice jmecher care vine din spate pe contra sens si depaseste coloana are prioritate! Eu nu am sustinut o asemenea ineptie! Aaa si Dany spunea ca nu conteaza daca ala de vine in depasire are 200km/h, tot nu-i vinovat! Nu are nimic de a face cu coloana, accidentul se putea intampla si daca depasea doar pe ala din fata, nu?! Daca Punto nu verifica ca-i strada libera. 2 hours ago, daniels said: Daca vezi ca vine unu mare din spate, oricare ar fi, si vezi ca nu poate opri, si te bagi ca esti primu mai e si inconstienta. Exact, si sa nu zica careva ca era greu de vazut magaoaia rosie (drumul era drept acolo), dar ala de facu la stanga nu s-a uitat decat in fata. Cu riscul de a-mi ridica forumul in cap: accidentul nu s-a petrecut pentru ca pompierii depaseau coloana pe trecerea de pietoni (era vina lor daca accidentau un pieton care trecea, ca sa dau un exemplu), ci pentru ca ala din fata a uitat sa verifice de vine cineva din spate. Putea fi orice: pieton, caruta, bicicleta, ala din Punto tot era implicat intr-un accident. Sa fim intelesi, daca pompierii erau cumpatati nu aparea situatia, insa vina accidentului apartine aluia de a facut stanga fara sa se asigure. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 3 ore, Mircea a spus: insa vina accidentului apartine aluia de a facut stanga fara sa se asigure. Da, si care nu a acordat prioritate unui autovehicul care circula neregulamentar... Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Si cu ce te incalzeste prioritatea? Sau e musai sa mori cu dreptatea de gat. Important e sa-i "arati aluia" ca tu stii legea si ca ai dreptate? Asa cum am zis, in locul pompierilor putea fi un biciclist. Tot neregulamentar, dar la locul si momentul nepotrivit. Era mai bine ca victima sa fie celalalt? Cumpatarea si bunul simt te scutesc de probleme. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 18 minute, Mircea a spus: Cumpatarea si bunul simt te scutesc de probleme. Aici sunt deacord cu tine 100% dar conducerea preventiva e una si conducerea regulamentara e alta. De aia se spune ca sofer bun nu este cel care stie regulamentul ci cel care stie sa se fereasca de prosti. M-am uitat cu atentie la filmare si am constatat urmatoarele: 1. In fata lui Punto circula o dubita alba care, la un moment dat, incetineste si opreste pe dreapta in afara carosabilului. 2. Punto nu e lovit pe partea stinga. Are o avarie in fata-stinga rezultata din coliziunea cu semnul "trecere de pietoni" de pe partea stinga a drumului. Semnul se vede culcat la pamint. 3. Ciinele negru care isi vede de treaba lui in partea dreapta a drumului, imediat dupa impact, se repede glont la masina de pompieri si ii ia la rost pe aia... Concluzia (cea mai plauzibila) este ca Punto nu s-a angajat in viraj la stinga ci in depasirea dubitei albe care incetinea. Ambii soferi s-au inghesuit, in acelasi timp si in acelasi loc, sa incalce regulamentul. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Pun si eu o întrebare, daca autospeciala a primit interventie pe traseul de intoarcere ? Din cîte vad are si decarcerare pe ia ......ferească Dumnezeu. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 2 minute, Sebastian a spus: Pun si eu o întrebare, daca autospeciala a primit interventie pe traseul de intoarcere ? Din cîte vad are si decarcerare pe ia ......ferească Dumnezeu. Buna Poi au mai zis si alti useri inaintea mea.Nu avea semnale optice si acustice in functiune. Deci era o simpla masina in trafic. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Atunci sa plătească soferul autospecialei dacă este vinovat. Din cite stiu nu au nici un fel de asigurare decît cea a mașinii în rest .....Dumnezeu cu mila Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 (editat) 9 hours ago, merck said: Desi autospeciala nu avea nici un fel de semnale active ( luminoase ori sonore ), declaratia care spunea ca aveau era o minciuna gogonata, prin urmare putea fi tratata ca orice alt autovehicul in trafic, nu avea prioritate speciala, totusi depasirea facuta de ei mi se pare ok, momentul cand au initiat depasirea masinii in care se afla camera este vizibil deoarece acea masina se vede ca schimba usor directia de mers catre dreapta pentru a le lasa loc, si se intampla asta pe linie discontinua, insasi momentul impactului are loc pe linie discontinua. Mai mult decat atat au atentionat prin semnale acustice cu ceva secunde si zeci de metri inaintea impactului. In schimb masina care a virat stanga nu s-a asigurat deloc atunci cand a virat stanga, si a ignorat si semnalele acustice ale autospecialei. Sigur, prioritatea o acorzi celor care vin din fata atunci cand schimbi directia de mers catre stanga, insa te si asiguri ca nu vine un nebun din spate ca sa nu mori cu dreptatea in mana. E la fel ca atunci cand vrei sa intri in depasire, inainte sa o faci te asiguri ca nu s-a bagat deja altcineva in spatele tau. Asa si aici, s-a facut virajul catre stanga ignorand complet oglinzile retrovizoare. Principalul vinovat mi se pare persoana care a condus autourismul. Editat Noiembrie 17, 2020 de Marian Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Nu a avut nici o treaba Punto cu duba. Se vad in filmare urme de frana ale autospecialei in intersectie si duba de mult iesita de pe carosabil. E firesc sa te asiguri si din spate, dar daca taunul ala venea tare, e posibil Punto nici sa nu mai fi avut timp sa reactioneze. Nu te astepti in acel loc sa gasesti pe careva venind din spate pe contrasens. Posibil sa-l gaseasca pe el vinovat, desi principalul vinovat e autospeciala. Macar daca bagau sirenele stiau toti la ce sa se astepte. Nu mergi ca la interventie, dar pe sest. Claxonul probabil a venit tarziu pt Punto, cand autospeciala a vazut intentia de a vira stanga. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Asigurarea la schimbarea directiei de mers si la iesirea de pe sensul de deplasare sunt obligatorii. Nu sunt in functie de ce astepti de la trafic. Vina pompierilor e depasirea in coloana si viteza, pe care nu o putem aprecia noi. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 11 minute, doru3160 a spus: cand autospeciala a vazut intentia de a vira stanga. Nu a avut intentia de a vira la stinga ci a depasit dubita alba care a oprit pe dreapta, in afara carosabilului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 2 minute, daniels a spus: Asigurarea la schimbarea directiei de mers si la iesirea de pe sensul de deplasare sunt obligatorii. Sa nu te intalnesti in trafic cu situatia cand dupa ce te-ai uitat in spate si nu ai vazut nimic, ti-ai indreptat privirea in fata si te trezesti de nicaieri cu unul care se crede avion. De asta si multi motoristi se lipesc ca mustele de masini care vireaza stanga. Chiar daca te asiguri, se intampla in fractiunea aia de secunda sa nu vezi inca obiectul in miscare, dar viteza aici a fost factorul favorizant. Nu avem de unde sa stim cum au stat lucrurile, dar ne dam cu presupusul. Acum 2 minute, d2134 a spus: Nu a avut intentia de a vira la stinga ci a depasit dubita alba care a oprit pe dreapta, in afara carosabilului. Vezi pe filmare unde iese praf de la rotile autospecialei, si vezi si pozitia lui Punto dupa ce a fost acrosat. Daca era doar in intentia de depasire, il acrosa in partea din fata, si nu-l proiecta pe contrasens. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Oameni buni, autoturismul a virat stanga, se vede asta, si a facut-o fara sa se asigure, viteza autospecialei e irelevanta ( oricum nu o putem aprecia ), ce conteaza e ca nu te bagi ca chiorul pe contrasens fara sa te asiguri! Si la cat de aproape a fost autospeciala in spate cand a claxonat, ar fi vazut-o negresit daca s-ar fi uitat in oglinda, deci ori nu s-a uitat ori a apreciat gresit distanta ( si e la fel de grav ). Revizuiti regulamentul si-o sa vedeti ca am dreptate, fiatul ala ( ori ce era ) nu avea ce sa caute in fata autospecialei, indiferent ce viteza avea sau in ce conditii depasea. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Aici se vad avariile: https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/coliziune-intre-o-asas--isu-vrancea-si-un-autoturism-la-unirea.asas-se-intorcea-de-la-jaristea-unde-scosese-dintr-o-fantana-o-persoana-inecata Masina mica a fost impinsa in timp ce se replia. Aripa stinga spate e impinsa inainte nu e infundata aproape deloc. Acum 6 minute, Marian a spus: Oameni buni, autoturismul a virat stanga, se vede asta, Unde se vede? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 10 minute, Marian a spus: oricum nu o putem aprecia Daca cel care filmeaza are 56...57 km/h cand a fost depasit de autospeciala (se vede pe filmare, pt ca are camera cu GPS), eu zic ca doar daca nu vrei nu poti aprecia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum