Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 10 minute, doru3160 a spus: Pai nu credeti ca e ridicola insistenta asta? De ce e ridicol, au tot ster articole din cod si am ajuns aici, da la restrictii se spune clar cind incepe si cind se termina, la alea de obligatie au ratat asta, deci cum este? Toti sustin ca judecatorii dau sentinte aiurea, na, asta e legea, nici noi nu ajungem sa ne punem de acord cu ea. Eu am sustinut ca la giratoriul din oradea semnele de obligatie isi termina efectul la intrarea in el, intersectie, unii sint de acord, altii nu. De aia am incercat sa aflu cum este? Concluzia este ca nu-i, eu n`am gasit nimic care sa explice doar asimilind cemnul de obligatie cu cel de restrictie. Altfel politistul are dreptate insa alti politisti nu-i dau dreptate, na, cum e? Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus: da la restrictii se spune clar cind incepe si cind se termina, la alea de obligatie au ratat asta, deci cum este? Tocmai ce am postat pt semnul obligatoriu inainte, dar mai departe cereti lege si articol. Mai pun odata, si chiar nu stiu ce nu e clar aici 1. Inainte – Acest indicator se amplaseaza cu maxim 50 de metri inaintea intalnirii unei intersectii si obliga soferii sa circule in intersectie pe directia inainte. Obligarea de circulatie pe directia mentionata este valabila numai in prima intersectie. Se poate ca indicatorul “Inainte” sa fie amplasat si deasupra unei singure benzi, caz in care va fi montat fie deasupra benzii, fie va fi amplasat direct pe asfalt. Deci incepe cu max 50m inainte de intersectie, si se termina imediat dupa intersectie. Ce nu e clar? Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) 9 minutes ago, Ion_Bumbu said: Eu am sustinut ca la giratoriul din oradea semnele de obligatie isi termina efectul la intrarea in el, intersectie, unii sint de acord, altii nu. Am mai pus-o: Deci indicatorul se poate aplica si numai unei benzi. Deci in giratoriu, daca rulezi pe acea banda respecti indicatia. Dar nu spune nimeni ca nu poti schimba banda, in caz ca te-ai incadrat gresit sau te-ai razgandit (aici sunt de acord cu tine ca poti schimba banda in sensul giratoriu daca marcajul permite). Ai pus tu o poza cu un giratoriu unde nu se putea schimba banda (era linie continua). Am pus deja material legat de faptul ca in intersectiile dirijate ai voie sa depasesti si sengul giratoriu este o intersectie dirijata. Deci nu vad nici un impediment. Editat Aprilie 6, 2021 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 @doru, am inteles insa din actualul cod si regulament eu nu am reusit sa gasesc asta. Cu giratoriile era reglementata pe timpuri in alt mod, era inversata prioritatea in giratoriu, cei din interior aveau prioritate de stinga astfel ca puteai iesi lejer din el si nu faceai turul pe exterior, nici eu nu iubesc modul asa dar casc ochii cind fac dreapra ca multi dau ture. Asta este, in coada de peste! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 21 minute, Ion_Bumbu a spus: @doru, am inteles insa din actualul cod si regulament eu nu am reusit sa gasesc asta. Pt ca nu exista text de lege pt explicat separat fiecare semn in parte. Semnele de circulatie fac parte din codul rutier, fiecare semn are semnificatia lui si e detaliata la fiecare in parte. Nu are rost dublarea acestora de articole de lege. Am prins si eu vechile reglementari, dar de unele am si uitat. Incerc sa nu-mi bat capul cum a fost, ci sa invat mereu cum este dupa ultimul cod rutier publicat...asta cat voi mai fi nevoit sa conduc. Link spre comentariu
Alphsoo Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Vad ca sunt unii care inca nu inteleg ce este un sens giratoriu si cum se circula in el: (18) Como circular en Glorietas - YouTube (18) Cómo tomar una rotonda, según los examinadores de Tráfico - YouTube Editat Aprilie 6, 2021 de Alphsoo Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 1 hour ago, Ion_Bumbu said: Domnule, demersul meu a fost unu simplu de tot, pentru acele chichite avocatesti putem plati nevinovati, dupa parerea noastra si de aia exista judecatori! Demersul dvs a fost unul cinic pentru ca ati intins o capcana tuturor, si a fost unul provocator pentru ca ati insistat obsesiv ( si enervant pe alocuri ) sa pozati in cvasi-ignorant doar pentru a demonstra o chestiune. Nu-mi este rusine sa recunosc ca si eu am muscat momeala si m-am aprins, motiv pentru care va prezint scuze dvs si restul cititorilor, insa va spun ca daca ati fi fost pe o sectiune de-a mea ati fi luat pauza negresit, macar 3 zile pentru "demersul" dvs. N-am gasit nici eu la o cautare scurta articol de lege care sa trateze in mod explicit indicatoarele de obligare ( nici in ordonanta 195 nici in regulamentul de aplicare ), insa pana la urma nici nu ma intereseaza sa aflu unde si-au avut originea indicatoarele de obligare, imi ajunge sa le cunosc semnificatia si modul de aplicare. Chichitele avocatesti sunt pentru avocati, nu-si au locul aici. Cat despre marcaje, pai am pus deja citat din regulament unde se specifica explicit ca sagetile de pe benzi obliga circularea in sensul indicat de ele. Deci in cazul sensului giratoriu de la Oradea, marcajul ala obliga circularea in giratoriu pe acea banda numai pe inainte si la dreapta. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: Domnule, acel semn eu il interpretez ca semn de presemnalizare, ori dreapta spre centura Oradei, o cunosc ca am tot batut-o destul ori intru in giratoriu insa nu-mi spune ca sa merg doar inainte in giratoriu, clar imi arata ca intru in el apoi bineinteles pe banda pe care sint deoarece am marcaj continu apoi in giratoriu pot face tururi pe banda 1-a. Totusi este presemnalizare pentru intrarea in intersectia aia nu si a mentine directia, clar administratorul a avut intentia asta facind acel cerculet in semn. Sauuu acel semn de obligare is inceteaza efectul la intrarea in giratoriu si din acel moment acolo marcajele din sens si regulile de circulatie sint suverane? Mno, ziceti! La ce spuneti dumneavoastra, poate aveti dreptate, dar vreau ART si LIT din lege! Preselectie este numai in zona cu linie intrerupta, aia pana sa intri in intersectie nu aia din intersectie, numai acolo te poti misca stanga-dreapta. In zona cu linie continua nu mai poti alege ca nu poti trece peste linie. Cand vazi semnul ala intre linii continue esti pe teava Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Preselectie este una, presemnalizarea la Oradea este data de un indicator mare albastru mai in fata, asata daca n`au modificat ceva. Nu trebuie explicat fiecare indicator, doar ca au scapat o grupa intreaga aia de obligatii, apare intr-un singur loc, exista dar nu si cum si unde isi face efectul. Este urmarea modificarilor dese a codului si regulamentului si urmare este ca fiecare intelege altceva, inclusiv ca te invirti in giratoriu la infinit! Nu este nici o capcana, am intrebat in mod repetat si am recunoscut ca nici eu nu am o explicatie dupa cod. Probabil exista insa eu n-o gasesc, speram sa o gaseasca altii nu sa ma aleg cu procese de intentie, daca dumneavoastre @Marian reusiti sa pricepeti ce inseamna asta! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus: apare intr-un singur loc, exista dar nu si cum si unde isi face efectul. Asa ceva nu exista... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Presemnalizarea e pt toata lumea, preselectia o face fiecare om in funtie de drumul lui, cand se ajunge in intersectie fluxurile sunt formate, nu ar mai trebui sa se incurce unii cu altii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Da, nu te mai lasa linia continua insa distractia este dupa, in giratoriu, acolo este linie intrerupta, mai tinem cont de indicatoarele din fata sau nu in el? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Distractie e cu cei care se incadreaza dupa cum cred ei ca e mai liber. Hai sa zicem ca unii poate se grabesc justificat, dar cei mai multi nu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Cam da insa multi nimeresc din alte zone si incurca benzile, asta este, cit timp nu`s avarii e bine si asa, citat de la un politist de circulatie cind era sa se bage unu in noi cam la fel ca ala de mai jos! Era relaxat individul. Acum 13 minute, merck a spus: Bine ca a reactionat la timp, l`a surprins ca individul n`a intrat in fata camionului, cinstit asa ma asteptam sa intre. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum