BRANCA Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Vreţi să reinventăm roata? https://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/circulatia-in-intersectii Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Branca, tu ai dreptate in ce zici, numai ca...jjjmecheri intra in intersectie pe rosu, pentru ca, in acceptiunea a ce ai spus tu, trebuie sa ai grija si de siguranta bombardierului, care iti pune tie, si nu numai, viata in pericol. Esti pe linia de tramvai? Ce cauti acolo, esti jjjmecher si restul sunt fraieri? Pai nene vatman, indoaiei nitel tabla, ca data viitoare nu mai face! Dar daca te iei si de vatman, ca treburi cu siguranta, bombardierul asa va proceda de fiecare data! In cazul cu tirul, se pune carul inaintea boilor: daca jjjjmecherul nu depasa pe linie continua, nu se intimpla nimic, daca tirul vira la stinga fara sa semnalizeze. Daca masina venea din fata, iar tirul nu semnaliza si nu-i acorda prioritate, altfel statea treaba! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Nu reinventeaza nimeni roata, doar ca multe lucruri pe care le invatam in cursul de legislatie sint bazate pe vechile versiuni ale regulamentului unde erau specificate astfel de lucururi, dupa niste upgrade de legislatie s`a ajuns aici dar nu inainte de a scoate categoria tractor din lege, prin 2005-6 au facut-o de oaie, apoi au bagat-o inapoi insa in asa fel incit puteai circula cu tractorul pe drum public fara carnet! A fost cazul mediatizat, in Timis s`a intimplat apoi au refacut articolul si tot asa. Am spus cazul prietenului, pe timpul acela coloana si depasirea ei era specificata cu vechea sintagma masuri pentru evitarea oricarui accident. Am prezentat cazul si nimeni nu a spus nimic deoarece probabil toti interesati stiau de asta, gresala, ala este anulat, in ziua de azi a iesit un alt balamuc la depasirea coloanei, cind este in stationare si depasesti linia de demarcatie, deci povestea cu devansarea. Astazi daca prietrnul meu il depasea pe ala nu era nici o problema, ala era doar el vinovat asa cum si ne parea si noua normal. Art 120 k, asta este dedicata celor care stau la semafoare, da ce facem sint sint 2 opriti in mijlocul benzii din motive intemeiate?? cum masa ii depasim pe aia ca este o coloana oprita? Ideea in care am scris este sa va dati seama si ce balamuc au judecatorii deoarece cind se face dreptate judecatorul nu se poate lua decit dupa lege, nu dupa cursurile scolii de soferi. Urmarea este ca ne trezim cu niste sentinte de ne sta mintea in loc si ne miram de unde sint scoase ca noi stim altceva! Asta este urmarea cind in lege ramin "orfani" ca semnul de obligare pe care daca judecatorul in asimileaza cu restricite macar 3/4 din forum sare in cap insa ... unde-l pune? doar ala e logic si da un inteles semnului. Mno, sper ca acuma poate intelegeti de ce spun sa cascam ochii ca in fapt orice se poate intimpla! Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 21 minute, Ion_Bumbu a spus: Este cind se pune la intrarea in intersectie, Legislatia spune ca nu trebuie puse numaidecit "la intrarea in intersectie". Se pot pune si "in apropierea intersectiei". Citat CAPITOLUL V Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 3-a Reguli pentru circulaţia vehiculelor Art. 109 Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate. Ce sa intelegem din art. 109? Ca vehiculele trebuie conduse conform marcajului sau semnului aferent benzii pe care ne aflam. Pina cind? Pina cind dam de alt indicator sau marcaj de obligare sau de o intersectie fara astfel de semne. Asta inseamna ca mergem numai "inainte pina la Berlin"? Da, daca intram pe banda "obligatoriu inainte si nu ne incadram corespunzator pentru viraj la stinga sau dreapta pe o portiune de drum intre doua intersectii, acolo unde este permisa schimbarea benzii de circulatie. Acum esti lamurit? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Domnule, repet unde si pina cind/unde isi fac efectul indicatoarele de obligare? Va rog asta din lege si regulament, stiu, par pisalog insa am spus, sint avocatul diavolului. Va rog art si lit. Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Acum 8 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule, repet unde si pina cind/unde isi fac efectul indicatoarele de obligare? Pai nu ai citit mai sus? In intersectia in apropierea careia sunt montate. Acum 8 minute, Ion_Bumbu a spus: Va rog asta din lege si regulament, stiu, par pisalog insa am spus, sint avocatul diavolului. Va rog art si lit. Art. 109 din Regulament. Ce kkt crezi ca maninca articolul ala? Editat Aprilie 6, 2021 de d2134 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Domnule, in apropiere inseamna cit? 1m, 10m, 100m, si mai ales pina UNDE tine efectul?? va citez: Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate. PINA UNDE, spune ceva ca si in intersectie sau este doar de presemnalizare?? Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 @Ion_Bumbu ai imaginea de mai jos, cu marcajul pe asfalt: Sensul giratoriu incepe de la bara spate a masinii rosii. De unde si pana unde aplici tu marcajul de pe asfalt? Vezi clar cum arata marcajul. Deci nu poti spune ca il aplici din momentul cand il vezi si pana la intrarea in intersectie (asa cum vrei tu) ci il aplici de cand intrii in intersectie si pana iesi din intersectie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Domnule, acel semn eu il interpretez ca semn de presemnalizare, ori dreapta spre centura Oradei, o cunosc ca am tot batut-o destul ori intru in giratoriu insa nu-mi spune ca sa merg doar inainte in giratoriu, clar imi arata ca intru in el apoi bineinteles pe banda pe care sint deoarece am marcaj continu apoi in giratoriu pot face tururi pe banda 1-a. Totusi este presemnalizare pentru intrarea in intersectia aia nu si a mentine directia, clar administratorul a avut intentia asta facind acel cerculet in semn. Sauuu acel semn de obligare is inceteaza efectul la intrarea in giratoriu si din acel moment acolo marcajele din sens si regulile de circulatie sint suverane? Mno, ziceti! La ce spuneti dumneavoastra, poate aveti dreptate, dar vreau ART si LIT din lege! Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 29 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule, in apropiere inseamna cit? 1m, 10m, 100m, si mai ales pina UNDE tine efectul?? va citez: Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate. PINA UNDE, spune ceva ca si in intersectie sau este doar de presemnalizare?? In intersectia respectiva. Isi pierde valabilitatea la intersectia urmatoare . Daca si acolo trebuie sa urmezi aceeasi directie atunci acolo va fi semnalizat din nou acea directie ca fiind obligatorie. Degeaba ai sa ceri legislatie pt asa ceva ca nu stau acum sa caut in legislatie reglementarile. Au pus colegii inainte link la mai toata legislatia necesara. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 1 hour ago, Marian said: Schimbarea benzii pe parcursul circulatiei in sensul giratoriu este interzisa indiferent de marcaje ( linie continua sau discontinua ), pentru asta se dau 5 puncte de penalizare la examenul practic! Daca ti-au fost luate 5 puncte la examenul practic ... te-a furat. Quote Art. 55. Intersecţiile sunt: a) cu circulaţie nedirijată; b) cu circulaţie dirijată. În această categorie sunt incluse şi intersecţiile în care circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu. Quote Drepturi Având în vedere că, așa cum este menționat în lege (Art55), sensul giratoriu este o intersecție dirijată avem dreptul de a efectua depășiri în sensul giratoriu. Automat înseamnă că nu este interzisă schimbarea benzii într-un sens giratoriu. Avem dreptul de a intra de pe orice bandă și de asemenea de a ieși de pe și pe orice bandă (deși recomandat este de pe b1, o să explicăm mai jos) Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 10 minute, Ion_Bumbu a spus: La ce spuneti dumneavoastra, poate aveti dreptate, dar vreau ART si LIT din lege! Ok, vrutul e la liber. Semnele de circulatie, inclusiv cele de obligare, sunt stabilite la nivel european si international. Aceeasi semnificatie are acel semn de obligatoriu inainte in toata Europa. Daca toti se multumesc sa inteleaga ca un semn de obligatoriu inainte este valabil pana se trece de intersectia inaintea careia a fost montat si d-voastra vreti mai mult, inseamna ca aveti o problema. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Domnule, n`au pus nimic ca art si lit. Cautarea este simpla, Adobe si functia de cautare. La acel giratoriu din Oradea semnele ale ma obliga sa merg in diractia lor pina intru in intersectie apoi pot merge pe banda 1-a si sa ies unde vreau. Nu vreau nimic, doar sa`mi aratati unde scrie asta la noi in legislatie. Am spus si de ce, nu am jignit pe nimeni sau altceva, doar punct ochit, punct lovit, unde? Ma rog toata lumea stie insa nimeni nu`i in stare sa o gaseasca, recunosc, nici eu. Va rog lasati tentele de jignire, nu arata decit nu lucru si nu pozitiv pentru cel care o face. Asa arata in Timisoara, oare chiar de prosti fac marcajele alea? https://www.google.com/maps/@45.7260197,21.2030636,3a,90y,247.93h,52.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9ORhSnDDxYN8S0k4kQsfVQ!2e0!7i13312!8i6656 Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 39 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule, in apropiere inseamna cit? Pai...de unde incepe semnul pe asfalt si pina unde se termina!!!! Inca o data, ca sa demonstram nu stiu ce, ne legam de chichite avocatesti: ca semnul era la 2 m de intersectie si nu la 2 cm! Haida, de! Normal, daca semnul e pus 5 sau la 10 m de o intersectie, la ACEA intersectie se refera, si nu la aia de la 300 de m mai incolo! Ce naiba, e asa complicat? Si normal ca obligativitatea inceteaza dupa consumarea faptei, adica iesirea din intersectie. Adica, daca eu vad semnul obligatoriu la stinga intr-o intersectie, nu o sa fac la stinga in toate intersectiile intilnite!!!! Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 12 minutes ago, Ion_Bumbu said: Sauuu acel semn de obligare is inceteaza efectul la intrarea in giratoriu Deci semnul asta isi inceteaza efectul la intrare in sensul giratoriu: Pai atunci ce s-au mai obosit sa faca jumatatea aia de cerc in mijlocul semnului? Eu vad ca in intersectie esti obligat sa respecti indicatorul sau marcajul care semnalizeaza directia de mers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum