Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 5 minute, Ion_Bumbu a spus:

Deci inseamna ca la semnele de obligare isi fac efectul pina la prima interctie.

Chiar vă rog să circulaţi invers în giratoriu. :)

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Perfect!

N`am zis-o eu!

:d :d

Deci inseamna ca la semnele de obligare isi fac efectul pina la prima interctie.

Prin urmare un semn desenat la o distanta nedefinita inaintea unei intersectii isi inceteaza efectul la intrarea in ea!

Asa se explica faptul ca in giratoriu daca ai linie intrerupta te poti muta de pe p banda pe alta.

:d

@Marian, cred ca n`ati citit mai nimic din ce am spus, eu vreau sa aflu acel lucur care l`a relevat @ratza, mie-mi pare corect, dumneavoastra nu?

asta inseamna ca nicio intersectie nu e dirijata

Link spre comentariu
23 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Vorbim Romaneste si ne intelegem turceste!

Ce zice Dl @icar este valabil la semnele de restrictie, NU de obligatie!

23 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Prin urmare un semn desenat la o distanta nedefinita inaintea unei intersectii isi inceteaza efectul la intrarea in ea!

Nu si daca este vorba despre un semn de obligare!
Vedeti link-urile puse de mine si va lamuriti.

Semnele de obligare puse inaintea unei intersectii ( cele cu sageti spre exemplu ) obliga ca in intersectia inaintea careia sunt puse, sa se circule in directia indicata de sageti. 

Deci daca inainte de o intersectie vedeti "obligatoriu inainte" atunci va convine sau nu, o sa circulati numai inainte!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

mie-mi pare corect, dumneavoastra nu?

Mie, nu!

Indicatoarele de obligare sunt de reglementare dar nu sunt de restrictie.

Dupa logica lu' matale un semn cedeaza trecerea pus inainte de intersectie isi pierde semnificatia dupa ce intri in intersectie...

Link spre comentariu
14 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Asa se explica faptul ca in giratoriu daca ai linie intrerupta te poti muta de pe p banda pe alta.

NU ai voie sa faci asta!
Am spus-o de mai multe ori pe aici dar am fost ridiculizat fara rost.
Schimbarea benzii pe parcursul circulatiei in sensul giratoriu este interzisa indiferent de marcaje ( linie continua sau discontinua ), pentru asta se dau 5 puncte de penalizare la examenul practic!

Nu se numeste schimbare de banda iesirea sau intrarea in sensul giratoriu, ci asa cum am zis mai demult, intri intr-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi, te trezesti ca banda de langa e mai libera si te bagi pe ea apoi iti continui drumul in giratoriu, nu ai voie!

14 minutes ago, Ion_Bumbu said:

@Marian, cred ca n`ati citit mai nimic din ce am spus, eu vreau sa aflu acel lucur care l`a relevat @ratza, mie-mi pare corect, dumneavoastra nu?

Nu!
Nu mi se pare nici corect nici moral nici oricum doriti dvs pentru ca demersul dvs este un nonsens!

Indicatoarele de obligare sunt bine definite in cursurile de legislatie, si totusi dvs le respingeti pe toate!

Nonsens...

Link spre comentariu
27 minutes ago, icar said:

Poate ca nici nu trebuie sa se auda

Pai despre asta era vorba, s-a spus in mod explict ca semnalizarea se aude clar pe filmare, eu am dorit sa scot in evidenta ca nu-i asa.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Marian a spus:

NU ai voie sa faci asta!
Schimbarea benzii pe parcursul circulatiei in sensul giratoriu este interzisa indiferent de marcaje ( linie continua sau discontinua ), pentru asta se dau 5 puncte de penalizare la examenul practic!

Şi cum mai ieşi din el? :)

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Marian a spus:

NU ai voie sa faci asta!

Daca intru pe banda a 2-a in sensul de circulatie, cum aia a masii mai ies din el dupa legea dumneavoastra?

Ce rol mai are banda a 2-a??

Cursurile de legislatie se fac in baza legislatiei in vigoare.

Eu vreau sa aflu pe baza acestei legislati acum doar poroblema acelui semn de obligare.

Cind, unde cum se pune si cit este efectul.

Exact ca la cele de restrictii, unde este scris in lege si regulament??

@d2134 aveti tastatura!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
3 minutes ago, Marian said:

12 minutes ago, Marian said:

NU ai voie sa faci asta!

Nu se numeste schimbare de banda iesirea sau intrarea in sensul giratoriu, ci asa cum am zis mai demult, intri intr-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi, te trezesti ca banda de langa e mai libera si te bagi pe ea apoi iti continui drumul in giratoriu, nu ai voie!

Nu!
Nu mi se pare nici corect nici moral nici oricum doriti dvs pentru ca demersul dvs este un nonsens!

Indicatoarele de obligare sunt bine definite in cursurile de legislatie, si totusi dvs le respingeti pe toate!

Nonsens...

Asta in caz ca cineva are nevoie de ochelari!
Pai dvs ma acuzati ca nu va citesc postarile si apoi dvs cititi pe diagonala ce scriu eu?

Caum dracu e posibil sa nu putem distinge o schimbare de banda de o manevra de iesire?????????

Intrebati naibii orice agent examinator si-o sa va spuna acelasi lucru toti!

Link spre comentariu
Acum 22 minute, Ion_Bumbu a spus:

un semn desenat la o distanta nedefinita inaintea unei intersectii isi inceteaza efectul la intrarea in ea!

Hai sa nu umblam la chichite avocatesti! Ca e creion si trebuia pix, eliberati arestatul! Un semn e desenat fix acolo unde e nevoie de el, adica exact in intersectie, ca o fi ea cu 3 țanti mai incolo sau mai incoace. N-am vazut un semn de obligatie desenat la Bucuresti, cu valabilitate la Ploiesti!

Link spre comentariu

Marian.De asta e corect să se pună verdict "culpă comună".Articolul 54 din Oug 195/2002 prevede,printre altele,ca executantul "să nu pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic".Nu specifică dacă aceştia circulă regulamentar sau nu.

Mai apoi spiritul general al Codului rutier,legiferat,este asigurarea siguranţei participanţilor la trafic.Nu scrie nicăieri că dacă cineva încalcă regulile trebuie să-l loveşti sau să-l calci!

Link spre comentariu
Acum 19 minute, daniels a spus:

asta inseamna ca nicio intersectie nu e dirijata

Este cind se pune la intrarea in intersectie, asa cum era mai demult cu alea albastre rotunde sau cind se fac insemnele in intersectie, vedeti alea din Timisoara cum sint.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări