daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Se aude ca un releu electro-mecanic, nu se aude bip-bip Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Din regulamentul de aplicare al OUG 195: Articolul 66 (1) Semnificația unui indicator este valabilă pe întreaga lățime a părții carosabile deschise circulației conducătorilor cărora li se adresează. (2) Când indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificația lui este valabilă numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate. (3) Semnificația indicatorului de avertizare începe din locul unde este amplasat. În cazul indicatoarelor care avertizează sectoare periculoase, zona de acțiune a indicatoarelor este reglementata prin plăcuțe adiționale. (4) Indicatoarele de avertizare se instalează înaintea locului periculos, la o distanță de maximum 50 m în localități, intre 100 m și 250 m în afara localităților, respectiv intre 500 m și 1.000 m pe autostrăzi și drumuri expres. Când condițiile din teren impun amplasarea la o distanță mai mare, sub indicator se instalează un panou adițional "Distanta intre indicator și începutul locului periculos". (5) Pe autostrăzi și drumuri expres, în toate cazurile, sub indicator este obligatoriu să se instaleze un panou adițional "Distanta intre indicator și începutul locului periculos". În situația în care lungimea sectorului periculos depășește 1.000 m, sub indicator se montează panoul adițional "Lungimea sectorului periculos la care se referă indicatorul". (6) Semnificația indicatoarelor de interzicere sau de restricție începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunțe sfârșitul interdicției sau al restricției, semnificația acestor indicatoare încetează în intersecția cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricție sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunță intrarea într-o localitate, semnificația lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieșire din localitate", cu excepția locurilor unde alte indicatoare dispun altfel. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Se aud multe zgomote insa niciunul cu caracter repetitiv. Uite, am scos fisierul mp3 din filmare si l-am pus intr-un editor wave, am decupar doar partea de la 27:30 pana la 27:40, am marit volumul pana la limita de clip si asa arata forma: Nu identific nicaieri zgomotul repetitiv al semnalizarii... Am prelucrat segmentul scotand partea de joase, il pun aici, asculta-l si spune-mi unde indentifici tu semnalizarea? Depasit pe interzis 3.mp3 PS: Discutia este oricum facultativa, in filmare se vede oglinda si in oglinda se vede BMW-ul care era in curs de depasire, ori indiferent ca facuse asta regulamentar sau nu, daca procedezi corect, adica daca te asiguri inainte sa virezi stanga si-l vezi pe ala ca este in curs de depasire atunci te opresti si-l lasi sa se duca... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) @ratza Este perfect, dar unde se inscrie indicatorul de obligare? Il gasim pomenit doar O DATA, ca exista in rest cum se aplica e fix pix sau se incadreaza la restrictii?? Ca pina la urma ma restrictioneaza sa merg in alta directie? NA, cum masa e? Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 semnul asta e o obligatie sau e o restrictie ? Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Daca e CEDEAZA TRECEREA, e obligatie! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Domnule, va rog, puteti sa`mi raspundeti doar la intrebarea aceea ce am pus-o, asa ajungem sa divagam si pierdem linia initiala de gindire. Deci semnele de obligare, alea albastre care au corespondent pe asfalt, de unde si pina unde isi fac efectul. Cele de restrictie sint perfect determinate. Cedeaza trecerea este la grupa semne de circulatie de prioritate... Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 13 minute, Marian a spus: Nu identific nicaieri zgomotul repetitiv Poate ca nici nu trebuie sa se auda, o fi vreun releu electronic. Zic si eu. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Dacă nu are indicator e complet irelevant. Acum 6 minute, daniels a spus: semnul asta e o obligatie sau e o restrictie ? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 cele albastre care au corespondenta pe asfalt sunt cele cu coada curbata, adica produc efecte dupa ce treci de ele. Daca fac parte din semnalizarea unei intersectii, atunci au valabilitate in intersectie, ca doar nu o sa mergi numai la stanga daca nu vezi altceva. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 18 minute, Ion_Bumbu a spus: Este perfect, dar unde se inscrie indicatorul de obligare? Il gasim pomenit doar O DATA, ca exista in rest cum se aplica e fix pix sau se incadreaza la restrictii?? Ca pina la urma ma restrictioneaza sa merg in alta directie? Face parte din categoria indicatoarelor de reglementare, deci la fel ca cele de restricţii. Articolul 64 Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt: a) de avertizare; b) de reglementare, care pot fi: 1. de prioritate; 2. de interzicere sau restricție; 3. de obligare; c) de orientare și informare, care pot fi: 1. de orientare; 2. de informare; 3. de informare turistică; 4. panouri adiționale; 5. indicatoare kilometrice și hectometrice; d) mijloace de semnalizare a lucrărilor, care cuprind: 1. indicatoare rutiere temporare; 2. mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 D-le Bumbu nu puteti sa respingeti toate cursurile de legislatie ca fiind nefondate doar pentru ca dvs nu va convine ceva din ele... e absurda atitudinea dvs! Citat din regulamentul de aplicare al OUG 195/2002: Quote Articolul 83 (1) Marcajele, cum sunt: săgețile, inscripțiile, liniile paralele sau oblice, pot fi folosite pentru a repeta semnificația indicatoarelor sau pentru a da participanților la trafic indicații care nu le pot fi furnizate, în mod adecvat, prin indicatoare. (2) Marcajul sub forma unei sau unor săgeți, aplicat pe banda ori pe benzile delimitate prin linii continue, obliga la urmarea direcției sau direcțiilor astfel indicate. Săgeata de repliere care este oblică față de axul drumului, aplicată pe o bandă sau intercalată într-un marcaj longitudinal format din linii discontinue, semnalizează obligația ca vehiculul care nu se află pe bandă indicată de săgeata să fie condus pe acea bandă. Cat despre indicatoarele de obligare: https://www.google.com/search?q=indicatoare+de+obligare&oq=indicatoare+de+o&aqs=chrome.1.69i57j0l4j69i60l3.6994j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Atata vreme cat exista atat de multa informatie pe google, si toate cursurile de legislatie explica acelasi lucru, anume ca un indicator de obligare instalat inaintea unei intersectii, obliga circularea pe directia indicata in acea intersectie, iar dvs totusi faceti pe toma necredinciosul pentru ca nu gasiti nu stiu ce articol explicit... e absurd! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Semnele de obligatie isi au efectul in locul unde sunt puse: cedeaza trecerea, stop, obligatiriu la dreapta, sens giratoriu. Semnele de restrictie, incep de unde e pus si tine pina apare semnul de anulare a restrictiei. Adica, semnul rosu cu 50 in el, restrictioneaza viteza la 50 km/h, pina in locul in care apare semnul rosu cu cifra 50 taiata cu o linie rosie, care anuleaza restrictia. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) Acum 6 minute, ratza a spus: Face parte din categoria indicatoarelor de reglementare, deci la fel ca cele de restricţii. Articolul 64 Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt: a) de avertizare; b) de reglementare, care pot fi: 1. de prioritate; 2. de interzicere sau restricție; 3. de obligare; c) de orientare și informare, care pot fi: 1. de orientare; 2. de informare; 3. de informare turistică; 4. panouri adiționale; 5. indicatoare kilometrice și hectometrice; d) mijloace de semnalizare a lucrărilor, care cuprind: 1. indicatoare rutiere temporare; 2. mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor. Perfect! N`am zis-o eu! Deci inseamna ca la semnele de obligare isi fac efectul pina la prima interctie. Prin urmare un semn desenat la o distanta nedefinita inaintea unei intersectii isi inceteaza efectul la intrarea in ea! Asa se explica faptul ca in giratoriu daca ai linie intrerupta te poti muta de pe p banda pe alta. @Marian, cred ca n`ati citit mai nimic din ce am spus, eu vreau sa aflu acel lucur care l`a relevat @ratza, mie-mi pare corect, dumneavoastra nu? Editat Aprilie 6, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 @icar Le incurcati... Cedeaza si stop sunt semne de prioritate. Iar cele de restrictie n-au legatura cu cele de obligare, nici macar la modul de aplicare! Astea sunt cele de obligare: https://www.scoalarutiera.ro/indicatoare-si-marcaje/indicatoare-de-obligare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum