Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Bineinteles, si cu ce incurca ce am spus eu, merg spre intersectie, cind am ajuns in ea deja acel indicator si`a facut efectul.

Adica inainte de intersectie ai semnul "obligatoriu la dreapta", ajungi in intersectie si poti merge unde vrei sau unde ai treaba ca semnul ala nu mai e valabil?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, daniels a spus:

Preselectia se face cu 50m inaintea intersectiei, la fel fel si la trecerile de pietoni, nu schimbi banda decat cu 50m inainte

Pana si un GPS iti spune pe ce banda sa te incadrezi inainte de a face un viraj....si asta cu mult inainte de cei 50m.

Link spre comentariu
5 minutes ago, d2134 said:

Adica inainte de intersectie ai semnul "obligatoriu la dreapta", ajungi in intersectie si poti merge unde vrei sau unde ai treaba ca semnul ala nu mai e valabil?

Normal! Si judecatorul invoca articolul Art 66 alin (6)! :57

Articolul asta:

Art. 109. - Jurisprudență

Dacă în apropierea unei intersecții este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcție, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcția sau direcțiile indicate.

se aplica numai in parcarile subterane! 

Totul sta in mana judecatorului care aplica si el ce articol gaseste cand deschide cartea! :41

Link spre comentariu
Acum 8 minute, d2134 a spus:

Daca acel semn este pus unde trebuie, da, bineinteles insa ala se pune la intrarea in intersectie nu in apropiere...

Asta din pacate s`a cam uitat de catre administratorii drumurilor si prefera sa faca semne pe asfalt la zeci de m inainte.

Vedeti va rog inca o data Timisoara, acolo n`ai cum gresi sau sa te incadrezi gresit, cel putin in alea pe care le`am pus eu.

Va intreb si eu, un semn de tot inainte facut pe asfalt cind isi inceteaza obligativitatea, sau daca`l prind merg tot inainte pina la Berlin.

Va rog un articol de lege doar.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 18 minute, Ion_Bumbu a spus:

Bineinteles, si cu ce incurca ce am spus eu, merg spre intersectie, cind am ajuns in ea deja acel indicator si`a facut efectul.

Total gresit!

Avem 2 semne care obliga la viraj.

1 de tipul asta care are coada dreapta si te obliga sa faci virajul pana la semn, adica nu poti trece de semn

la-dreapta-600x600.png

2 tipul cu coada curbata cand esti obligat sa faci virajul imediat dupa ce treci de semn

la-dreapta-d3-600x600.png

in intersectii se gasesc desenate cele de tipul 2

Link spre comentariu
8 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Va intreb si eu, un semn de tot inainte facut pe asfalt cind isi inceteaza obligativitatea, sau daca`l prind merg tot inainte pina la Berlin.

Pai intai trebuie sa intelegem de unde isi incepe obligativitatea ca apoi intelegem si unde se termina. 

Sa stabilim intai deci de unde incepe obligativitatea. 

Link spre comentariu

Dom' Ion Bumbu,mai bine cititi din nou codul rutier,fara suparare,sint o multime de colegi care va tot contrazic,nu stiu cum faceti,semanati cu Hitler cind tinea discursuri,intre ele,staff-ul il reanimau un pic si il pregateau pentru faza urmatoare.Nu stiu de unde aveti atita energie,exemplul d-ta cum ca mergi ca si cum nu ai niciodata prioritate ma sperie un pic,desi,uneori v-a ferit de multe belele.Imi aduceti aminte un o coloana lunga pe care o asteptam sa treaca pentru a iesi de pe o straduta laterala,dupa vreo 30 de masini,ultimul a oprit sa ma lase sa intru si eu,gest total inutil,presupun ca era tot unul cu conduita d-asta fara prioritate...Confundati groaznic semnele cu marcajele si respectarea lor.Erau in chestionare intrebari capcana in care marcajele erau in contradictie cu semnele de circulatie,banuiesc ca,intr-o asemenea situatie,sinteti pierdut.

Link spre comentariu

Nu, acel individ era doar cu bun simt, pacat de el!

Domnule, au am intrebat doar un lucru, articolul dupa care acel semn de obligare isi inceteaza efectul si unde.

Simplu clar si limpede, imi puteti va rog da articolul sau altfel merg tot inainte pina la Berlin?

Articolul din cod sau din OUG.

Link spre comentariu

Draga domnule,semnul tot inainte desenat pe asfalt este de preselectie.Obligatia vine din tipul liniei de separatie a benzilor.Ce articol vrei dumneata sa inventam?Ai vazut vreo sageata de obligare desenata pe asfalt unde e linie intrerupta si intersectie fara semn de interzicere a schimbarii directiei de mers?

Link spre comentariu

Am uitat sa va spun deznodamintul la bunul simt al aluia...Unul din parcare,crezind ca flash-urile se adresau lui,a iesit cu spatele exact cind viram eu la dreapta,2 prosti mai pe romineste dusi pe pluta de unul cu bun simt...De aceea,si eu sint adeptul respectarii prioritatii,cu exceptia cazurilor cind,cu adevarat,o manevra de bun simt nu afecteaza si pe altii...Ca atare,ma retrag la timp din polemica asta.

Editat de tenzen
Link spre comentariu

Domnule cititi topicul putin mai in spate.

Eu doresc doar ce am spus, unde se termina efectul semnului de obligare tot inainte, ala albastru cu sageata alba.

Articol, aliniat din cod.

Link spre comentariu

1. Inainte – Acest indicator se amplaseaza cu maxim 50 de metri inaintea intalnirii unei intersectii si obliga soferii sa circule in intersectie pe directia inainte. Obligarea de circulatie pe directia mentionata este valabila numai in prima intersectie. Se poate ca indicatorul “Inainte” sa fie amplasat si deasupra unei singure benzi, caz in care va fi montat fie deasupra benzii, fie va fi amplasat direct pe asfalt.

Si sursa, ca iar vine careva si cere dovezi, dovezi, si cand le vede, spune, asa ceva nu exista.

https://www.odat.ro/indicatoare-de-obligare/

Link spre comentariu

Multumesc,

Problema asta o stim din scoala, logica, dar pe care articol de lege se bazeaza?

Eu am zis ca o daca intersectia aia n`are linii continue o iau in stinga de pe banda a 2-a deoarece efectul indicatorului de obligare  isi inceteaza activitatea la intrarea in intersectie fiind asimilat unuia de restricite deoarece imi restrictioneaza mersul in stinga.

Asta vreau sa ma lamuresc, cind isi inceteaza acel indicator de obligare efectul? Ala albastru tot inainte, la iesire din intersectie, oras, la Berlin?? unde?

Daca va uitati la cazul Oradea politistii nu`i dau dreptate colegului desi la intrare sint semne de obligare iar giratoriul este considerat intersectie dirijata.

Deci de ce acolo pot si dincolo nu ca`s aceleasi indicatoare!

:d

Un coleg a sesizat intentia, nici pe departe de a-mi bate joc de cineva dar DE CE E ASA si nu altfel?

"Avocatul diavolului" vrea articolul din cod sau regulament.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus:

indicatorului de obligare  isi inceteaza activitatea la intrarea in intersectie

Gresit iar,semnele acestea ca in poza sunt obligatorii imediat dupa ce ai trecut de ele, le-ai calcat le executi, intra in categoria semnelor care se executa dupa ce ai trecut de ele.

Screenshot-2021-04-05-at-10-00-01.png

iti mai spun un secret semnele care sunt obligatorii inaine sa treci de ele, se amplaseaza in cealalta parte a intersectiei, adica pe drumul pe care ai dori sa intri

Editat de daniels
Link spre comentariu

Domnule, v`am explicat mai sus povestea cu avocatul diavolului, acceptam, sint dar pina cind isi fac efectul, pina iesi din oras?

De ce la Oradea s`a considerat ca politistul a gresit?

Normal ca este deranjant ca unuii sa faca circuit in giratoriu sa se invirta de nebuni pe banda 1-a si sa nu poti iesi dar...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări