merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) 23 minutes ago, Ion_Bumbu said: Domnule, marcajele de preselectie sint valabile pina intri in acel sens, ajuta daca in sens sint linii continue, altfel te muti de pe o banda pe alta, nimic nu te incurca. Dupa cum zici tu, ai voie sa faci la stanga de pe banda din mijloc in intersectia de mai jos: Editat Aprilie 5, 2021 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Da, bineinteles deoarece intervalul de valabilitate a unui semn de circulatie este pina la un nou semn de circulatie sau la prima intersectie, in dreapta sus vedeti semnul de circulatie, drum cu prioritate, doreau ceva in intersectie, acolo trebuia pus semnul sau facuta linie continua in partea dreapta a celei discontinue de separare banda 2 cu 3. Editat Aprilie 5, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 2 ore, merck a spus: Deci si in cazurile de mai jos ... tot culpa comuna, nu? Toate sunt de pe .... autostrazi din Romania in care idiotii au intrat pe contrasens (cum dracu' fac ... nu inteleg). In caz de accident, un dobitoc de judecator poate invoca conduita nepreventiva => culpa comuna. E autostrada de la Bacau? Daca da, atunci inca se mai lucreaza si mai sunt portiuni pe unde masinile de pe santier pot intra si pot trece de pe un sens pe altul. Chiar in zona acelei pasarele se fac niste bretele de acces pe autostrada. Poate cibeva s-a incurcat pe acolo. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 2 minutes ago, daniels said: E autostrada de la Bacau? Daca da, atunci inca se mai lucreaza si mai sunt portiuni pe unde masinile de pe santier pot intra si pot trece de pe un sens pe altul. Chiar in zona acelei pasarele se fac niste bretele de acces pe autostrada. Poate cibeva s-a incurcat pe acolo. Ce scrie: Quote În iarna acestui an, pe Autostrada Vestului, un șofer profesionist a circulat în direcția greșită la volanul unei betoniere. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 12 minute, d2134 a spus: Bazeaza-te tu pe faptul ca ala care face stinga se asigura din spate si te lasa sa treci dar vezi sa nu ajungi la necaz! Dumneavoastra inca n`ati inteles nimic di ce va spun, nu dau 2 bani pe ce idei are cel din fata sau spatele meu, casc ochii si merg ca si cum eu n`as avea nici o data prioritate! Nici la semafor nu trec ca avionul, am avit vreo 2-3 faze triste in care omul a confundat semaforul si era sa intre in mine. Momentan pot spune ca am avut noroc si nu ma intereseaza sa am dreptate, ma intereseaza sa ajung acasa intreg, si eu si masina. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 5 minutes ago, Ion_Bumbu said: Da, bineinteles deoarece intervalul de valabilitate a unui semn de circulatie este valabil pina la un nou semn de circulatie sau la prima intersectie, in dreapta sus vedeti semnul de circulatie, drum cu prioritate, doreau ceva in intersectie, acolo trebuia pus semnul sau facuta linie continua in partea dreapta a celei discontinue de separare banda 2 cu 3. Pai si care este noul semn de circulatie care anuleaza sageata inainte de pe asfalt? Acolo ai linie intrerupta spre stanga pentru ca ai intersectie in cruce, nu poti desena linie continua, ca cel care vine din dreapta ar trebui sa taie linia continua. Da vino tu in Iasi si fa in intersectia aia stanga de pe banda din mijloc! Asta este intersectia: https://www.google.com/maps/place/Iaşi,+Roumanie/@47.1744334,27.5516679,19.17z/data=!4m5!3m4!1s0x40cafb7cf639ddbb:0x7ccb80da5426f53c!8m2!3d47.1584549!4d27.6014418 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Domnule am spus tot acolo, intrati in intersectie, semnul pe asfalt este hat departe, cind ati intrat ala si`a terminat rolul. Acolo aveti liniile alea pe asfalt. Despre linie intrerupta pe o parte si continua pe celalata eu speram sa stiti ce inseamna si de care parte se poate trece sei de care parte nu. Vedeti alea de prin Timisoara... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Marcajul pe asfalt este fix la intrarea in intersectie. Quote Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate. Scrie intersectie (deci intra si intersectiile cu sens giratoriu). Ca sa nu crezi ca citatul este din burta: https://lege5.ro/Gratuit/geydembrha/art-109-pozitii-in-timpul-mersului-si-circulatia-pe-benzi-regulament?dp=gmydcnjvge2di P.S. In sensul giratoriu din Oradea fix din cauza asta l-a ars militianu' pe ala cu masina alba. Daca nu erau marcaje pe asfalt, se schimba calimera. Editat Aprilie 5, 2021 de merck Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 16 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule am spus tot acolo, intrati in intersectie, semnul pe asfalt este hat departe, cind ati intrat ala si`a terminat rolul. Da! E si asta o parere. Pacat ca e gresita... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Art 66 alin (6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului Ieşire din localitate, cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel. Asa scrie legea. De aia in unele cazuri ajungem la judecatori... Vreti sa vedeti cum trebuie facute, uitati-va la alea din Timisoara, am sagetile pe asfalt dar in intersectie am linie continua bordata cu discontinua, acolo este extrem extrem de clar. In Iasi, au inceput insa n`au pus tot ce trebuie, asta este, ghinion, cind se termina indicatorul...nici garcea de la Oradea nu stie. Editat Aprilie 5, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) 8 minutes ago, Ion_Bumbu said: Art 66 alin (6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului Ieşire din localitate, cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel. Asa scrie legea. De aia in unele cazuri ajungem la judecatori... Pai ce treaba are articolul de mai sus cu marcajele de pe asfalt care sunt pe fiecare banda??? Am pus clar legea pentru aceste marcaje: Quote Reguli pentru circulația vehiculelor - Poziții în timpul mersului și circulația pe benzi - Art. 109. - Jurisprudență Dacă în apropierea unei intersecții este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obligă să se circule într-o anumită direcție, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcția sau direcțiile indicate. Marcajele de aici: sunt valabile pentru intersectie, doar nu vrei sa spui ca au fost valabile pana in intersectie? Uite cum arata benzile inainte de intersectie: nu ai unde sa faci la stanga si nici la dreapta, pana in intersectie. Recunoaste ca ai gresit . Editat Aprilie 5, 2021 de merck Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Acum 9 minute, Ion_Bumbu a spus: Art 66 alin (6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului Ieşire din localitate, cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel. Asa scrie legea. De aia in unele cazuri ajungem la judecatori... Pai legea scrie dar trebuie si citita. Ce ai citat tu acolo se refera la indicatoarele de interzicere sau de restrictie (rotunde cu cerc rosu si fond alb sau galben, dupa caz). Marcajele alea sunt de obligare (echivalente cu semnele rotunde albastre). Tu chiar nu cunosti legislatia sau vrei sa ne testezi? Editat Aprilie 5, 2021 de d2134 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Mai simplu, ai bmw, esti vinovat, ai volan pe dreapta esti dublu vinovat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Bineinteles, si cu ce incurca ce am spus eu, merg spre intersectie, cind am ajuns in ea deja acel indicator si`a facut efectul. Problema este daca in apropiere, cit este aia va rog? Legal asta nu mere, este o poveste, poate fi cit? 1m, 10 , 100m?? Am mai spus, de aia se ajunge la judecator. Torusi mai exista ceva reglementari, aia cu prima banda, cea din lateral dreapta dar ma rog, e grele. Editat Aprilie 5, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 4 minutes ago, Sharky said: Mai simplu, ai bmw, esti vinovat, ai volan pe dreapta esti dublu vinovat. Si daca ai mercedes esti vinovat2 ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum