Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Deci si in cazurile de mai jos ... tot culpa comuna, nu?

Dacia-constrasens-autostrada-1.jpg

Dacia-constrasens-autostrada-4.jpg

Dacia-constrasens-autostrada-5.jpg

Toate sunt de pe .... autostrazi din Romania in care idiotii au intrat pe contrasens (cum dracu' fac ... nu inteleg).

In caz de accident, un dobitoc de judecator poate invoca conduita nepreventiva => culpa comuna. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Nu prea se da culpa comuna cand te bagi ca bou in depasire pe linia continua, cel putin asa sustine o ruda apropiata de-a mea angajata in MAI si care a scris suficiente procese verbale pana in prezent.

Acum daca organul constatator este un dobitoc ca ala din Oradea ce voia prioritate  la schimbarea benzi in sensul giratoriu, ala da culpa cum i se scoala lui.

Link spre comentariu
31 minutes ago, merck said:

Deci si in cazurile de mai jos ... tot culpa comuna, nu?

Dacia-constrasens-autostrada-1.jpg

Dacia-constrasens-autostrada-4.jpg

Acuma sa nu-mi spui ca ala de circula corect nu l-a vazut pe ala de circula pe sens contrar pana a ajuns la 2m de el si a tras de volan. Dar probabil a vrut "sa-i dea o lectie" idiotului... cu riscul unei tamponari frontale.

Desigur, in nota unei conduite preventive, nu?!

Link spre comentariu

Domnilor, tot ce scrie un politist se poate contesta in termenul legal.

Judecatorul hotaraste, in cazul expres cu depasirea pe linia continua, bineinteles ala incalca legea insa cel care vireza n`are scutire de la doctor sa se asigure si nici in lege nu se specifica asta, scrie clar, virezi dupa ce te asiguri si semnalizezi inainte.

Deci pentru a rezolva astfel de cazuri se apeleaza la judecatori, care la rindul lor apeleaza la experti in cazurile dificile.

Asta este meseria lor, sa repare greselile politistilor, vedeti-l pe cel din Oradea, asta ca exemplu ca sint destui facuti pe repede inainte!

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Ion_Bumbu a spus:

insa cel care vireza n`are scutire de la doctor sa se asigure si nici in lege nu se specifica asta, scrie clar, virezi dupa ce te asiguri si semnalizezi inainte.

Cumva trebuia sa ii dea si prioritate englezului?

Link spre comentariu
17 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Deci pentru a rezolva astfel de cazuri se apeleaza la judecatori, care la rindul lor apeleaza la experti in cazurile dificile.

Asta este meseria lor, sa repare greselile politistilor, vedeti-l pe cel din Oradea, asta ca exemplu ca sint destui facuti pe repede inainte!

Legea nu este clara! Conteaza sau nu marcajele de preselectie? Ai pe pagina precedenta doua intersectii unde la intrare sunt niste marcaje de preselectie. In prima intersectie (care nu este intersectie cu sens giratoriu) ai voie sa virezi la stanga daca esti pe banda 2? (linia este intrerupta spre stanga, dar ai marcaj pe carosabil: obligatoriu inainte)

Link spre comentariu
Acum 21 minute, merck a spus:

Legea nu este clara! Conteaza sau nu marcajele de preselectie?

Legea e foarte clara: marcajele de obligare trebuiesc respectate! Obligatoriu!

Sanctiunea e la art. 100, alin. 1, pct. 3 din Ordonanta:

Citat

(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:

...

3. nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare;

Editat de d2134
Link spre comentariu
Acum 42 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnilor, tot ce scrie un politist se poate contesta in termenul legal.

Judecatorul hotaraste, in cazul expres cu depasirea pe linia continua, bineinteles ala incalca legea insa cel care vireza n`are scutire de la doctor sa se asigure si nici in lege nu se specifica asta, scrie clar, virezi dupa ce te asiguri si semnalizezi inainte.

Domnule Ion, nu putine sunt cazurile in care ala ce vireaza la stanga nu are vizibilitate in oglinda iar acesta este unul din motivele pt. care se traseaza  linia continua. 

Link spre comentariu
8 minutes ago, d2134 said:

Legea e foarte clara: marcajele de obligare trebuiesc respectate! Obligatoriu!

Pai primavara, vara si tomana vezi marcajele, iarna pot fi acoperite de zapada => iarna ai o intersectie fara marcaje de preselectie. 

Sa luam sensul giratoriu din Oradea. Acolo daca imi aduc bine aminte, sunt marcaje de preselectie, deci cand sunt vizibile le respecti, dar iarna vine un moldovean, care nu vede marcajele de preselectie din cauza zapezii si trateaza sensul giratoriu ca si cum ar fi fara preselectie si da nas in nas cu militianu' care stie intersectia pe de rost si circula ca intr-un sens giratoriu cu preselectie. Fac accident iarna => cine este vinovat? Avem noi in lege stipulat ce se intampla cand marcajele de pe asfalt sunt acoperite de zapada? 

Stiu, in tari civilizate unde strazile sunt curatate nu exista aceasta situatie, dar la noi de zeci de ani .... iarna prinde autoritatile pe nepregatite de fiecare data.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Alphsoo a spus:

Domnule Ion, nu putine sunt cazurile in care ala ce vireaza la stanga nu are vizibilitate in oglinda iar acesta este unul din motivele pt. care se traseaza  linia continua. 

Si pentru asta credeti ca nu trebuie nimeni sa se asigure?

Pentru astfel de cazuri administratorul drumului nu permite virajul la stinga!

Asta spre exemplu, aveam acolo emotii totdeauna si la intrare si la iesire!

https://www.google.com/maps/@45.8785726,22.3896741,3a,90y,22.33h,60.71t/data=!3m7!1e1!3m5!1sqUu3JdMIZXfSfeulDwFuwA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DqUu3JdMIZXfSfeulDwFuwA%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D14.068915%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

Nu se vede linia continua insa va spun eu ca exista si acolo pe drumeagul ala n`am avut nici o data curaj sa fac stinga!

Domnule, marcajele de preselectie sint valabile pina intri in acel sens, ajuta daca in sens sint linii continue, altfel te muti de pe o banda pe alta, nimic nu te incurca.

Asta:

https://www.opiniatimisoarei.ro/stiri-despre/sens-giratoriu-nou-calea-buziasului-timisoara

Sau asta:

https://www.google.com/maps/@45.7593262,21.2274448,3a,75y,5.78h,63.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNevTABjcDZ5lcQoSh_34ZQ!2e0!7i13312!8i6656

Simplu, elegant si fara incurcaturi in trafic.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Vad ca ne invartim in jurul cozi fara rost.

La iesirea dintr-o curba stransa in care ai vizibilitate in fata pt. a acorda prioritate de dreapta adica celui cu care te intersectezi  administratorul de drum poate permite virajul la stanga. 

In cazul pus de dvs mai sus clar nu are ce cauta virajul la stanga.  

Link spre comentariu
Acum 17 minute, merck a spus:

Avem noi in lege stipulat ce se intampla cand marcajele de pe asfalt sunt acoperite de zapada? 

Avem. Art. 5 alin.1 si alin.6 din Ordonanta.

Link spre comentariu

@Alphsoo

Domnule, poate dar in unele cazuri nu o face sau dupa o perioada de timp din cauza accidentelor renunta.

Si atunci cel ce face stinga este absolvit de orice obligativitate?

Eu zic ca asta este marea invirteala

Vreti sa vedeti cum trebuie facute, uitati-va la alea din Timisoara, am sagetile pe asfalt dar in intersectie am linie continua bordata cu discontinua, acolo este extrem extrem de clar.

In Iasi, au inceput insa n`au pus tot ce trebuie, asta este, ghinion, cind se termina indicatorul...nici garcea de la Oradea nu stie.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Si atunci cel ce face stinga este absolvit de orice obligativitate?

Eu zic ca asta este marea invirteala

Bazeaza-te tu pe faptul ca ala care face stinga se asigura din spate si te lasa sa treci dar vezi sa nu ajungi la necaz!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări